Futbol

Hamzaoğlu isyan etti!

25 Temmuz 2015 Cumartesi 23:19 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2015 Cumartesi 23:23

"G.Saray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak taraftara yakışan bir şey değil"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, İtalyan ekibi Udinese ile yaptıkları ve taraftar olayları nedeniyle 35. dakikada tatil edilen hazırlık karşılaşmasında yaşananların çok üzücü olduğunu söyledi.

Klangenfurt kentindeki Sportpark Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamza Hamzaoğlu, "Üzücü bir durum. Ortada çok büyütülecek bir durum yok, ama küçültülecek bir şey de yok işin doğrusu" dedi.

Avusturya'ya, sezona hazırlanmak, yurt dışındaki taraftarlarıyla bütünleşmek ve bir arada olmak için geldiklerini dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Bir hazırlık maçı aldık ve takımımız için önemliydi. Mecburen yarıda kaldı. Galatasaray'ın imajını bu şekilde zarara sokmak taraftara yakışan bir şey değil. İnsanlar bunu yaptıklarında Galatasaray'a bir şey katmıyorlar, Galatasaray'dan bir şeyler götürüyorlar" diye konuştu.

"Kilomerelerce uzaktan, Almanya'dan ve diğer ülkelerden buraya gelen bir sürü Galatasaraylı aile var" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, "Bizimle birlikte olmak, oyuncularımızla fotoğraf çektirebilmek için çoluk çocuk arabayla, saatlerce yolculuk yapıp, sıkıntı çekiyorlar. Şimdi onlar bu şekilde geri dönecekler. Buna kimin hakkı var. Tamam özgürlük, özgürlük de ben seni rahatsız ediyorsam, bu nasıl özgürlük. Buna biraz dikkat etmemiz lazım. İçimizde bu işleri çözebiliriz diye düşünüyorum. İnşallah bir dahaki maçlarda bu olmaz. Zaten olursa, belki biz çekeceğiz takımı sahadan" şeklinde konuştu.

- "Hakem, 'içeri giriyoruz' dedi"

Maçın tatil edilmesiyle ilgili olarak, yaşanan olayları anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Hakem, 'içeri giriyoruz' dedi. Kalecimiz Eray İşcan'ın da gözüne bir şey gelmişti. Allah korusun, bir göz kaybettikten sonra mı bir şeyler yapacağız? Ne zaman biz akıllanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan duruma tepki gösteren Hamzaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeter artık. Almanya'da hazırlık maçları yapmamız yasaklandı. İngiltere'de ceza aldık. Burada da yasaklanırsa ne olacak. Bizim açımızdan çok kötü bir şey. Galatasaray açısından, Türk futbolu açısından çok kötü. Ülkesini seven, takımını seven insan bunu yapmaz, yapmamalı. Bu bir hazırlık maçı. O zaman kapatırız stadı seyirciye ve o şekilde oynarız. Ama burada yaşayan o kadar insan var. Bizi görmek onların da hakkı. Şimdi Avrupa'da herkes bize farklı bir gözle bakacak. Nereye gitsek ön yargıyla karşılayacaklar. Bu kadar küçük şeyleri sonra silmek çok zor oluyor. İnşallah bu son olsun. Maça devam edememek hoş değil. İnsanlara karşı da mahcup olduk. Diğer seyircilerimizden de ayrıca özür diliyoruz. Rakip takım da oyuna çıkmak istemedi. Çünkü, 'ikinci yarı biz o kalede olacağız' dediler. Kalecileri orada oynayacak. Herhangi bir korner atışında, o bölgede kalabalık bulunulduğunda bir şeyler atılırsa, sonuçları daha ağır olabilirdi."

- Selçuk: "Yaşanmaması gereken olaylar bunlar"

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, taraftar olayları nedeniyle tamamlanamayan Udinese maçı için, "Çok üzgünüz. Yaşanmaması gereken olaylar bunlar" dedi.

Yaşananları tüm taraftara ve Türk insanına mal etmenin doğru olmadığını kaydeden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç kişinin yaptığı yanlış, herkese mal edilemez. Ben bunu yapan arkadaşlara bir şeyler söylemek istiyorum. Biz böyle insanlar değiliz. Yurt dışında insanlar böyle olayları gördüğü zaman, genellemeler yapıyorlar, 'Türkler böyle insanlardır' diyorlar. Hayır biz böyle insanlar değiliz. Biz eğlenen, en ufak şeyden mutlu olan insanlarız. Buraya maç izlemeye geldiğimizde, elimize çayımızı, kahvemizi alıp sadece bunun zevkini yaşamak daha doğru olsa gerek. Biz böyle insanlardık. Yine öyle insanlarız. Birkaç arkadaşın yaptığı gereksiz sevgi gösterisi hepimize zarar veriyor. Bize zarar verdi."

Avusturya'ya hazırlık kampı için geldiklerini hatırlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Bir hazırlık maçımız yarım kaldı ve oynayamadık. Rakip takımın hocası da güvenli şartlar olmadığı gerekçesiyle maça devam etmek istemedi. Bundan dersler çıkarmalıyız. Bunu yapan arkadaşlara uyarı da haddim değil aslında, sadece bir rica. Futbol güzel bir oyun. Yurt dışında insanlar aileleriyle birilikte gelip, futboldan zevk almaya çalışıyor. Biz bu tarafını örnek almalıyız işin. Üzgünüz. İnşallah bundan sonra benzer olaylar yaşanmayacak. Çünkü yeterince ağzımız yandı" şeklinde konuştu.

- Hamit: "Bunlar, Türk insanına yakışmayan şeyler"

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, Udinese maçında yaşananların Türk insanına yakışmadığını söyledi.

Udinese ile bir hazırlık maçı oynamaya çıktıklarını ve sonucun bir öneminin olmadığını aktaran Hamit, "Bizi daha çok ilgilendiren, maçı sonuçlandıramamamız. Bunlar üzücü olaylar. Çünkü Türk insanına yakışmayan şeyler" değerlendirmesinde bulundu.

"Futbol paylaşımdır, takım oyunudur. Taraftarlarımız da çayını kahvesini alıp, kültürümüzde var, çekirdeğini yiyerek maçları izleyip eğlensin. Futbolun içinde eleştiriler, ıslıklamalar, tezahüratlar olacaktır, ama bazı kişiler maalesef bu resmi bozuyor" şeklinde görüş belirten sarı-kırmızılı oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buna izin vermememiz lazım. En yakınındakinin buna engel olması gerekir. Futbolcuları savunma amaçlı değil, Türk futbolunu savunma amaçlı olarak söylüyorum. Türk futbolunun ne hallere geldiğini görüyoruz. Sadece saha içi etkenler değil, saha dışı etkenler de her şeyi etkiliyor. Üzücü bir durum. Almanya'da yasağımız var, UEFA Şampiyonlar Ligi maçı oynamıştık İngiltere'de ve burada aldığımız bir ceza var. Şimdi bunun sonu nereye gidecek ciddi ciddi düşünmek lazım. Ben taraftarımızdan rica ediyorum. Eleştiri olacaktır, birlikte sevineceğiz ve üzüleceğiz ama yanlışa da yanlış diyelim. Doğruyu savunalım. Maçın tatil edilmesi ortak bir karardı. Amaç sadece futbol oynamak değil, futbolu süslemek. Ne kadar dış etkenler de güzel işlerse, saha içinde o kadar faydalı, verimli olabiliriz. O zaman daha başarılı oluruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz