Futbol

Hamzaoğlu'dan transfer ve Terim cevabı

07 Aralık 2014 Pazar 01:22 - Son Güncelleme 07 Aralık 2014 Pazar 01:35

Hamzaoğlu, 2-1 kazandıkları Akhisar maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetten ve oynadıkları futboldan memnun olduklarını söyledi. İyi mücadele etmelerine rağmen eksikleri de olduğunu aktaran Hamzaoğlu, "Yemememiz gereken bir gol yedik. Skor ne olursa olsun, sahada bu şekilde gevşek durmamalıyız" dedi.

Hamzaoğlu, devre arasında takıma takviye isteyip istemediğine ilişkin olarak ise "Henüz transfer isteğim olmadı. En önemli transfer mevcut olanları kazanmaktır" ifadesini kullandı. 

Hamzaoğlu, sergilenen coşkulu futbolun, Fatih Terim dönemindekine benzerlik gösterdiğinin söylenmesi üzerine, "Çırak ustadan öğrenir, normal. Biz ondan öğrendik keyifli futbol oynamayı" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Süper Lig'deki yabancı oyuncu sınırlamasına ise karşı olduğunu dile getirdi.

"Oyuncularımı tebrik ediyorum"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, iyi bir rakibe karşı mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Maça iyi başladık. Özellikle hücum hattında oldukça hareketliydik. Kısa ve çabuk paslarla pozisyon bulmaya çalıştık. Keyifli bir oyunla başladık. İlk yarının sonlarına doğru rakip üstümüze gelmeye başladı. Bu da oyuncularımızın biraz önde kalmaya başlamasından kaynaklandı. Sonra dengeledik. ikinci yarıda coşkulu oyunumuz devam etti. Oyuncular, beraber oynamaktan keyif alarak sahadaydılar. Pek fazla net pozisyon üretemedik belki ama gol olacak pozisyonlarımız vardı. Benim için en önemlisi, herkesin sahada elinden geleni yapması. Takım halinde oynadık. Birlikte hücuma çıktık, birlikte savunmaya geldik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Galibiyetimiz hepimize hayırlı olsun."

 "4-0 önde olsak bile sahada bu şekilde gevşek durmamalıyız"

İyi mücadele etmelerine rağmen eksikleri de olduğunu aktaran Hamzaoğlu, "Saha içi kaymalarda, defansif duruşlarda daha kontrollü olmamız lazım. Yemememiz gereken bir gol yedik. Skor ne olursa olsun, 4-0 iken bile sahada bu şekilde gevşek durmamalıyız. Daha disiplinli oynamalıyız. Bir de ön tarafta biraz daha hareketli oynamamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"En önemli transfer mevcut olanları kazanmaktır" 

Devre arasında takıma takviye isteyip istemediği konusunda sarı-kırmızılı teknik adam, "Henüz transfer ihtiyacı ve böyle bir isteğimiz olmadı ama ara transferde alabileceğimiz oyuncu olursa, düşünürüz. Benim öncelikli düşüncem, mevcut oyuncularımızı kazanabilirsek, en önemli transfer onlar olacaklar. Onlardan da birçoğunu kazanacağımızı umuyorum. Zaten son iki maçta Emre Çolak, Bruma ve Selçuk'un performansları, mücadeleleri, dirençleri benim için çok çok umut verici. Henüz forma vermediğim yetenekli arkadaşlarımız da var" diye konuştu.

"En iyi kadroyu çıkarmaya çalıştık"

Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor maçında sahaya sürdüğü 11'le ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Objektif olarak hepsine baktık. Olabilecek en iyi kadroyu çıkarmaya çalıştık. Yeni olduğumuz için bizim de hatalarımız olabilir. Zaman içinde kendisini bize çok daha net gösterecek arkadaşlar da olabilir. Daha iyi oturması için bazı arkadaşlarda iki maç ısrar etmeyi uygun buldum" yanıtını verdi.

"Şu anda hayallerimin takımındayım ve çok mutluyum"

Galatasaray'da görev yapıyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Hamzaoğlu, "Şu anda hayallerimin takımındayım ve çok mutluyum. Akhisar Belediyespor ile oynamak ayrı bir mutluluk. Karmaşık duygular içindeydim bugün. Oradaki arkadaşlarımızla da çok mesai harcadık, ter akıttık. Onların başarılarından da mutlu oluyorum. Galatasaray'a bir şeyler verebilmek her şeyden önemli" şeklinde konuştu.

Galatasaray taraftarlarınca geçmiş maçlarda ıslıklanan oyuncuların, bugün alkışlandığının aktarılması üzerine Hamzaoğlu, "Geçmişle ilgi konuşmayı doğru bulmuyorum. Bazı şeyler yaşanmış ve geride kaldı. Önemli olan şu anki durum. Şu anda oyuncularımızın hepsinin, hem saha içinde hem saha dışında birbirlerine olan destekleri ve bağlılıkları beni son derece mutlu ediyor. Önceden neler yaşandığını bilemiyorum. Şu anda her şeyden memnunum. Böyle devam ederse çok daha iyi şeyleri yaşayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

"Burak'ı böyle kullanabilirsek daha iyi olur"

Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ı Akhisar Belediyespor maçında forvet arkası olarak kullanmasıyla ilgili yöneltilen soruya, şu yanıtı verdi:

"Burak'ı böyle kullanabilirsem, benim ve Burak için daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama Burak'ın o mevkide gerekenleri daha iyi yapması lazım. Tamamen her şey oyunculara bağlı. Onlara böyle daha iyi olabileceğini düşündüğümüzü söyledik ve ellerinden geleni yapmalarını istedik. Ben onlardan memnunum. Daha önceki maçlarda Burak önde oynadığında, 6-7 pozisyonda ofsayta düşüyordu. Bunların 1-2 tanesi golle sonuçlanabilecek atak oluyordu. Burak'ı geride kullanalım ve oraya da başkası koşsun diye düşündük. Şu anda iyi sonuç verdi. Devamında daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün Burak 2 gol attı ama henüz tam istediğim gibi oturmuş değil."

Arsenal ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapacakları son maçın önemine değinen Hamzaoğlu, "Bu müsabaka, prestij ve kendimize olan güven ile moral açısından önemli. İnşallah yine iyi mücadele ve birlikte oyun istiyorum. Kazanabilirsek daha da mutlu olacağız. Kazanmaktan önemli olan, başka şeyleri de kazanabilmek. Bu maç onlar için önemli" diye konuştu.

"Çırak, ustadan öğrenir"

Hamzaoğlu, sergilenen coşkulu futbolun, Fatih Terim dönemindekine benzerlik gösterdiğinin söylenmesi üzerine, "Çırak ustadan öğrenir, normal. Biz ondan öğrendik keyifli futbol oynamayı" dedi.

Gelecek maçlarda Türk Telekom Arena'ya daha fazla seyirci geleceğine inandığını vurgulayan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Böyle oynadığımız sürece, taraftarımız da bu coşkumuza ortak olacaktır. Onların ne istediğini bildiğimi düşünüyorum. Sahada takımı için, forması için mücadele eden oyuncuları görmek istiyorlar. Kaybedebiliriz de önemli değil. Eğer o mücadeleyi verirsek, taraftarımız yine alkışlayacaktır. Biz iyi olacağız ve ardından gerisi gelecek" şeklinde görüş belirtti.

"Sınırlamalara karşıyım"

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Süper Lig'deki yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili olarak, her türlü sınırlamaya karşı olduğunu dile getirdi.

"Yapı olarak sınırlamalara karşıyım ama maalesef bu sınırlamalara da bizim izlediğimiz transfer politikaları sebep oluyor" diyen Hamzaoğlu, "Serbest bıraksak kim bilir ne olacak? Her türlü sınırlama bana uzak. İyi oyuncular sahada olsunlar. Yerli veya yabancı fark etmez. Futbol evrensel bir oyun. İyi oyuncuları sahada görmek önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, ligdeki şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine ise "Lige baktığımızda, en az rakiplerimiz kadar şansımız var. Bunu zaman gösterecek. Şu anda maç fazlasıyla lider görünüyoruz ama benim için sezon içinde lider olmak çok çok önemli değil. Önemli olan bittiğinde en yukarıda olabilmek. İnşallah onu başarırız. Bunu başarmaya çalışacağız" yanıtını vererek, sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz