Futbol

Hamzaoğlu'ndan kadro değişikliği

06 Aralık 2014 Cumartesi 23:10 - Son Güncelleme 06 Aralık 2014 Cumartesi 23:24

Hamzaoğlu, Umut Bulut, Emre Çolak ve Alex Telles'e ilk 11'de görev verdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Akhisar Belediyespor'u ağırlarken, sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligdeki ilk maçında eski takımına karşı mücadele etti.

Cesare Prandelli'nin ardından Galatasaray Teknik Direktörü olarak göreve başlayan ve ilk resmi sınavını Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'a karşı veren Hamzaoğlu, 4-2 kazanılan bu maçın ardından bu kez ligdeki ilk müsabakasında Akhisar Belediyespor önüne çıktı.

Akhisar Belediyespor'un başında 3 sezondan fazla görev alan ve takımını 2011-2012 sezonunda Süper Lig'e çıkarıp, bu kulvarda 2 sezon başarılı bir performans ortaya koymasını sağlayan Hamzaoğlu, eski takımına karşı bu kez Galatasaray'ın başında yer aldı.

A Milli Futbol Takımı teknik kadrosuna dahil olarak geride kalan sezonun ardından Akhisar Belediyespor'la yollarını ayıran Hamza Hamzaoğlu, teknik adamlık kariyerinin en dikkati çekici performansını sergilediği bu ekibe karşı, Galatasaray'ın başarısı için ter döktü.

Akhisar Belediyespor, ikinci kez açılışı yapıyor

Akhisar Belediyespor, Galatasaray'da ikinci kez bir teknik adamın lig açılışını yapıyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun sarı-kırmızılı ekibin başında ilk lig maçında rakibi olan Akhisar Belediyespor, geride kalan sezonun 7. haftasında da Fatih Terim'in yerine görev alan teknik direktör Roberto Mancini'nin ilk lig karşılaşmasına ev sahipliği yapmıştı.

Hamzaoğlu'ndan kadro değişikliği

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ligdeki ilk resmi maçında Umut Bulut, Alex Telles ve Emre Çolak'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı takımın ligde son oynadığı Gaziantepspor maçının kadrosunda değişikliklere giden Hamzaoğlu, cezalı Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop'u yedek soyundurup, Tarık Çamdal'ı ise kadroya almadı.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor karşılaşmasında olduğu gibi yine 4-4-2 sistemini sürdüren Hamzaoğlu, bu müsabakada ilk 11'de oynattığı isimlerden Olcan'ı yedek soyundururken, Pandev'i ise ilk 18'de düşünmedi.

Genç teknik adam, yabancı oyunculardan Blerim Dzemaili'yi de yine kadroya dahil etmedi.

Bruma süre almaya devam ediyor

Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde yer alan Bruma, Cesare Prandelli'nin görevden ayrılmasının ardından süre almaya devam etti.

Ligde Gaziantepspor maçının ardından Akhisar Belediyespor maçına da 11'de başlayan Portekizli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor maçına ikinci yarıda dahil olmuş ve şık bir gol atmıştı.

Melo cezalı

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, kırmızı kart cezası nedeniyle Akhisar Belediyespor karşısında takımdaki yerini alamadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ekişehirspor'a karşı yapılan maçta çift sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kalan Melo, cezasını Akhisar Belediyespor karşısında çekti.

Umut Bulut'dan "dalya"

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Umut Bulut, Akhisar Belediyespor maçında sarı-kırmızılı formayla "dalya" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonu başında transfer olan Umut, Galatasaray formasıyla 100. maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı.

Galatasaray'a transfer olduğu ilk yıl olan 2012-2013 sezonunda 38, 2013-2014 sezonunda 46 resmi maç oynayan Umut, bu sezon da 16. müsabakasına çıkarak 100. kez sarı-kırmızılı formayı giymiş oldu.

Maç öncesi galibiyet yemini

Galatasaray takımı, maç öncesi saha kenarında toplanarak galibiyet yemini etti.

Maç seremonisinin ardından saha içindeki oyuncular da yedek kulübesi önüne geldi ve tüm oyuncular, teknik heyetle birlikte omuz omuza bir halka oluşturdu. Edilen galibiyet yemininin ardından futbolcular tekrar sahaya döndü ve maç başladı.

Tribünler boş kaldı

Galatasaray'ın geride kalan sezonlarda büyük taraftar desteğiyle sahaya çıktığı Türk Telekom Arena'da tribünler bu sezonun genelinde olduğu gibi boş kaldı.

Müsabakayı izlemek için stada gelen taraftarların sayısının oldukça düşük olduğu gözlenirken, tribünlerin büyük oranda boş kalması dikkati çekti.

Ermenek'teki maden kazası unutulmadı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ermenek'te meydana gelen ve 18 maden işçisinin hayatını kaybettiği kazayı unutmadı.

Taraftarlar, Odeabank Tribünü'ne, "Ermenek'te hayatını kaybeden maden işçilerimizin mekanı cennet olsun" pankartı asarlarken, vefat eden madenci Mehmet Özcan'ın, "Babama Galatasaray'ın maçı olduğunu söyleyin. O zaman gelir" sözleriyle gündeme gelen 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf için de "Baban gelemese de Galatasaray ve biz yanındayız Ömer Asaf" pankartı hazırlandı.

Akhisar Belediyespor'da iki eksik

Ege temsilcisi, Galatasaray karşısına kadrosunda iki eksikle çıktı.

Akhisar Belediyespor'da sakatlığı bulunan Merter Yüce ile sarı kart cezalısı durumundaki Bilal Kısa, sarı-kırmızılı ekibe karşı takımdaki yerini alamadı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz