Futbol

Hangi oyuncu için 'asrın transferi' dedi?

24 Şubat 2017 Cuma 14:13 - Son Güncelleme 24 Şubat 2017 Cuma 14:41

Beşiktaş Başkanı Orman, UEFA Avrupa Ligi ve Galatasaray derbisiyle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Kupası'nı istediklerini belirtti.

Pazartesi günü oynayacakları Galatasaray derbisini de değinen Orman, "Bizim için kolay bir maç olmayacak. Galatasaray ebedi dostumuz. İnşallah hakemin maça etki etmediği bir derbi olur" sözleriyle değerlendirdi. Beşiktaş Başkanı, Aziz Yıldırım, Van Persie ve Dursun Özbek'e de eleştiriler yöneltti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray maçı öncesi yayıncı kuruluşa konuştu; hem derbi, hem hedefleri, hem de gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı istediklerini belirten Orman, "Beşiktaş yolun sonuna kadar gidecektir. Manchester United dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok" ifadelerini kullandı.

Atiba için "Asrın transferi gibi bir transfer" nitelemesini yaptı

Sezon başı sözleşmesini uzattıkları Atiba Hutchinson için "Asrın transferi gibi bir transfer" değerlendirmesi yaptı. Fikret Orman Caner, Demba Ba ve Ersan Adem Gülüm'ü Mart transferi olarak gördüklerini ve takıma çok katkı sağlayacaklarını söyledi.

"Nisan'da şampiyonluk söylemini doğru bulmuyorum"

Nisan'da şampiyonluğu garantileme söylemini gerçekçi bulmadığını ifade eden Orman, "Beşiktaş, Galatasaray'a kaybeder, Başakşehir kazanırsa fark 1 puan. Karabük'e kaybetmemeliydik. Hakem hatalarına sığınamayız" dedi.

Fikret Orman, Fenerbahçe derbisinde yaşananlara işaret ederek, "Sezon başından beri her maçımızda hakem hatası var. Fenerbahçeli oyuncular o maçta planlıydı. Hakem Ali Palabıyık kötüydü. Ama yine de olmamalıydı o görüntü" diye konuştu.

Orman'dan Yıldırım, Van Persie ve Özbek'e eleştiri

"Van Persie'yi eğer biz alsaydık derbide yaptığı hareketleri asla yapamazdı. Çünkü..."

Orman, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızını da eleştirdi, "Robin Van Persie'yi eğer biz alsaydık derbide yaptığı hareketleri asla yapamazdı bizim takımda. Bizim kulüp kültürümüzde böyle bir şey yok. Zamanında Pascal Nouma bu hareketi yaptı, gönderildi" dedi.

Fikret Orman "Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra her maçımız Pazartesi" ifadelerini de kullandı.

"Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz"

Beşiktaş Başkanı'na, Galatasaray Kulübü Dursun Özbek'in derbi günüyle ilgili eleştirisi de hatırlatıldı. Fikret Orman, "Geçen sene Olimpiyat'ta Galatasaray'la pazartesi oynarken neden itiraz etmediler? Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz. Dursun Bey'i çok severim. Taraftar baskısından açıklamayı doğru bulmam ama bazen biz de yaptık" dedi.

Galatasaray derbisini de değerlendiren Orman,ı "Bizim için kolay bir maç olmayacak. Galatasaray ebedi dostumuz. İnşallah hakemin maça etki etmediği bir derbi olur" temennisinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz