Futbol

Boupendza: Büyük takımların beni istemesi bir onur

01 Mart 2021 Pazartesi 18:11 - Son Güncelleme 01 Mart 2021 Pazartesi 20:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig'de gol krallığı yarışını önde götüren Atakaş Hatayspor'un forveti Aaron Boupendza, TRT SPOR'a konuştu. Krasnodar ile görüştüklerini ancak anlaşamadıklarını kaydeden Gabonlu, "Büyük takımların beni istemesi bir onur" dedi.

Rus ekibi Krasnodar'a neden transfer olmadı? Büyük takımların kendisiyle ilgilenmesi hakkında ne dedi? Süper Lig'de en beğendiği kaleci kim? Süper Lig'de en beğendiği forvet kim? 

Atakaş Hatayspor'un yıldızı Aaron Boupendza, TRT SPOR canlı yayınında Yasin Dallı'nın sorularını yanıtladı.

Gabonlu futbolcunun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Krasnodar ile görüştük fakat anlaşamadık"

"Krasnodar ile iyi bir süreç içindeydik ancak olmadı. Demek ki olmaması gerekiyordu. Benim en büyük amacım burada sezonu en iyi şekilde bitirebilmek. Bunun için çalışıyorum. Sezon tamamlandıktan sonra Krasnodar ya da başka bir kulüple transfer gündemim olabilir ancak önceliğim, Atakaş Hatayspor'da sezonu en iyi şekilde tamamlamak."

"Büyük takımların beni istemesi bir onur"

"Benim için Türkiye'deki büyük kulüplerle ismimin geçmesi bir onur ancak benim için önemli olan, takımımın başarısının devam etmesi. Takımımda ne iş yaptığım önemli. Atakaş Hatayspor'da kontratım devam ediyor. Bu süreçte de, işim dışında başka bir şeyler meşgul olmak istemiyorum. Bundan sonra zaman neyi gösterir, yaşayıp göreceğiz.

Süper Lig, en iyi liglerden biri. Burada oynamak çok güzel. Gelecekte Türkiye'de devam eder miyiz bilinmez. Futbolda her şey çok çabuk değişiyor ancak önemli olan buradaki görevimi tamamlamak. Sonrasını hep birlikte göreceğiz."

"Hatayspor taraftarları, başarımın künefeden geldiğini söylüyor"

"Hatayspor taraftarları, başarımın künefeden geldiğini söylüyorlar. Burada kendimi rahat hissediyorum ve takım arkadaşlarımla uyum içindeyim. Arkadaşlarımın da attığım gollerde büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu şekilde devam edebilirim.

Hatay'ın tarihini araştırdım. Güzel bir şehir olduğunu öğrendim. Burada oynayan arkadaşlarım vardı ve onlardan da bilgi aldım. Gelmeden önce böyle bir performans verip veremeyeceğimi tahmin etmek elbette zor ancak hep beraber çalışarak bu başarıları kazanmış olduk."

"Erzurumspor'a attığım golü seviyorum"

"Özel bir çalışmam yok. Sahada spontane gelişen şeyler oluyor. Tabi, gol sevinçlerimi ve bazı denediğim hareketleri taraftarlar ve futbolun estetiği için geliştirmeye çalışıyorum. 

Attığım gollerin tamamını çok seviyorum ama Erzurumspor'a attığım gol, içlerinde en sevdiğim gollerden biri."

"Altay Bayındır ve Aboubakar'ı çok beğeniyorum"

"Tüm takımların kalecileri oldukça iyi ancak özellikle Fenerbahçeli Altay Bayındır'ın en iyi kalecilerden biri olduğunu düşünüyorum. Bana da oldukça zorluk çıkarmıştı.

Ligde çok fazla iyi golcü de var. Aralarında, özellikle Vincent Aboubakar gibi oyuncuları çok beğeniyorum. Zaten, Fransa'dayken de Süper Lig maçlarını takip etmeye çalışıyordum. Çok fazla kaliteli oyuncu var."

"Futbol, taraftarlar ile güzel"

"Sahada taraftar olursa, futbol daha güzel olur. Biz futbolcuların taraftarlarla oyunları ve düşünceleri değişiyor ancak sağlık açısından insanlar, maçları evlerinden takip etmek durumunda kalıyor. Eminim ki evlerinden izlerken de keyif alıyorlardır ancak benim tercihim, seyircilerin önünde oynamak olurdu.

Şu an 18 golüm var. Belirli bir sayıya kilitlenmek, 'şu kadar gol atacağım' demek çok olanaklı değil. Benim düşüncem en iyi oyunu oynamak, takım arkadaşlarımla birlikte en iyi performansı sergileyerek Hatayspor'a yardım edebilmek."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz