Futbol

Hedef Avrupa Kupaları

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:02 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:15

Trabzonspor'da hedef Avrupa kupalarına katılmak...

Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, ligi 4'üncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne play-off maçlarından itibaren katılmayı hedefliyor.

Ligde son haftaya 50 puanla 5'inci sırada giren bordo-mavili takımın bir üst basamağa çıkabilmesi için Medical Park Antalyaspor'u yenmesi, 53 puanla 4. sırada yer alan Sivasspor'un ise Kardemir Karabükspor deplasmanından mağlubiyetle ayrılması gerekiyor.

Trabzon ekibi, Antalya'dan 3 puanla dönmesi ve Sivasspor'un Kardemir Karabükspor'a yenilmesi halinde, ligi averajla 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan itibaren katılma hakkı elde edecek.

Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor'a yenilir veya rakibiyle berabere kalırsa, ligde 48 puanla 6. sırada yer alan ve ikili averajda bordo-mavili ekibe üstün olan Kasımpaşa'nın Akhisar Belediyespor'u deplasmanda yenmesi halinde Avrupa kupalarına katılamayacak. Bu durumda, Sivasspor'un ve Türkiye Kupası'nda final oynayan Eskişehirspor'un yanı sıra Kasımpaşa da UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

- "Hedefimiz, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılmak"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medical Park Antalyaspor'u yenerek sezonu galibiyetle kapatmak ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek istediklerini söyledi.

Ligde geçen hafta Galatasaray'a yenilerek 4. sıradaki yerlerini kaybettiklerini hatırlatan Güney, "Hedefimiz, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılmak. Bunun da yolu, ligi 4. sırada bitirmekten geçiyor. Medical Park Antalyaspor'u yenip Sivasspor'un puan kaybını bekleyeceğiz" dedi.

Avrupa kupalarına katılmaları için Medical Park Antalyaspor karşısında kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını ifade eden Güney, şunları kaydetti:

"Her ne olursa olsun Antalyaspor'u yenmek zorundayız. Rakibimiz ligden düşmüş olsa da kolay bir maç olmayacak, çok dikkatli olmalıyız. Futbolcularımız, teknik heyet olarak bunun bilincindeyiz. Ligi 4. sırada bitirme şansımız da var. Bizim için bu sıralama her açıdan çok önemli. Geçen sezonu ön eleme turu nedeniyle erken açtık ve yoğun bir dönem geçirdik. İnşallah matematiksel olarak var olan 4. sıra hedefimizi gerçekleştiririz. Ligi 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne play-off maçlarından itibaren katılmak istiyoruz."

Trabzonspor'un hedefinin hep şampiyonluk olması gerektiğini belirten Güney, "Biz ilk yılımızda bunun sözünü vermedik. Önce değişimi ve yapılanmayı sağlamamız lazımdı. Öze Dönüş Projesi doğrultusunda, altyapıdan oyuncularımızla mücadele ettik. Kulübün ekonomisini ayakta tuttuk. Gelecek yıl hedefimiz, şampiyonluğa oynayacak bir kadro olacak ve bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bu şartlarda ilk yılımızda ligi 4. sırada bitirmek, bu sezon için bence önemli bir başarıdır. İnşallah da böyle bitirir ve UEFA Avrupa Ligi'ne de play-offtan katılırız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz