Futbol

"Hepimiz futbolun bir parçasıyız"

07 Ocak 2016 Perşembe 20:31 - Son Güncelleme 07 Ocak 2016 Perşembe 18:37

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, hakemler ve teknik adamlar olarak herkesin futbolun bir parçası olduğunu belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Antalya'daki kış seminerine katılan Pereira, toplantıda konuşulan konuları kulüp televizyonuna değerlendirdi.

Hakemler ve teknik direktörlerin, futbolun içinde tamamlayıcı parçalar olduğunu vurgulayan Portekizli teknik adam, "Hepimiz futbolun bir parçasıyız ve hep birlikte bu spora büyük bir tutkuyla bağlıyız. Zaten ben de mesleği bu yüzden seçtim. Hakemlerin de mesleklerini futbola olan bağımlılıklarından, tutkularından dolayı seçtiklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Pereira, sahanın içinde belirli bir mücadelenin içerisinde bulunduklarını anlatarak, "Hepimiz bu sporun bir parçası olarak yolumuza devam ediyoruz. Buraya gelirken herkesin bunu anlamasını ve görmesi istedi. Burada futbolun iyiliği ve gelişimi için bulunuyoruz. Bizim işimiz bu ve biz bu işimizi son derece seviyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle iki konuya dikkati çeken 48 yaşındaki çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın zeminlerin durumuna değinmesi, son derece önemliydi. Çünkü daha teknik, hızlı, kaliteli maçlar izlemek istiyorsak, zeminlerin durumu çok önemli. Zemin kötüyse futbolu geliştiremezsiniz. Teknik kapasitenizi ortaya koyamazsınız ve futbolunuzu ileriye taşıyamazsınız. İkinci nokta ise hakemlerin oyunu daha az durduracağı ile ilgili. İkili mücadelelerin oyunun ritminin düşmemesi adına biraz daha izin verileceği ile ilgili konuşma. O kısım da benim için son derece kıymetliydi. Oyunun ritmi yavaşlarsa, hızlı ve mücadeleci oyuna izin verilemezse, futbolun daha ileriye taşınmasının zorlanacağını düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz