Futbol

"İddia ediyorum; yeryüzünde böylesi yok"

22 Mart 2017 Çarşamba 09:31 - Son Güncelleme 22 Mart 2017 Çarşamba 11:12

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTSPOR'da yayımlanan "Futbolun Zirvesi" programında gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.  TFF 1. Lig'deki nefes kesen Süper Lig'e çıkma mücadelesini değerlendiren Dilmen, “İddia ediyorum; yeryüzündeki en enteresan lig. Ben böylesini dünyada görmedim” ifadelerini kullandı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTSPOR'da yayımlanan "Futbolun Zirvesi" programında Levent Özçelik'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. TFF 1. Lig ve Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Dilmen,  Kupa-2'deki Beşiktaş-Lyon eşleşmesi için "erken final" nitelemesi yapılmasına karşı çıktı. Usta yorumcu, Beşiktaş'ın yoğun maç trafiğinden dolayı yorgun düştüğüne dikkat çekerek, "Milli maç arası en çok Beşiktaş'a yarayacak" dedi.

"Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'dan başka sıkıntılar var" diyen Dilmen, Fenerbahçe'nin en büyük hatasının "seneye gideceğim" diyen bir teknik direkörle çalışmaya devam etmesi olduğunu savundu.

“İddia ediyorum; yeryüzündeki en enteresan lig… Ben böylesini dünyada görmedim”

TFF 1. Ligi’deki Süper Lige çıkma mücadelesini değerlendiren Rıdvan Dilmen, “İddia ediyorum; yeryüzündeki en enteresan lig. Bundan daha enteresan bir lig yok" diye konuştu.

Dilmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son üç maçta 1 puan alan Giresunspor ile Süper Lig’e çıkacak ikinci takımla arasındaki puan farkı hala 2 veya 3. Aynı şekilde kaç haftadır kazanamayan Göztepe, hala şampiyonluk adaylarından biri. 3 haftadır maç kazanamayan Sivasspor, ilk ikide ve şu anda lig bitse Süper Lig’e çıkıyor. 6 haftada sadece bir maç kazanan Eskişehirspor, en ciddi şampiyonluk adaylarından biri durumunda. İşte TFF 1. Lig’in bu enteresan yönü söylüyorum. Bu arada Yeni Malatyaspor, dışarı-dışarı kazanarak zirvede bulunuyor. Çünkü içerde oynamıyorlar doğru dürüst. Bence Malatya Süper Lig’e çıktı. Diğerleri arasında müthiş bir mücadele var. Giresun’un, 3 maçta 1 puan rağmen çıkma ihtimali var. Sivasspor 3 maçtır kazanmamasına rağmen çıkma ihtimali var. Göztepe son üç maçta sıfır çekmesine rağmen Süper Lig için ciddi bir adaydır. Aynı şekilde Eskişehir 6 maç kazanmamasına rağmen çıkma ihtimali var. Çok tuhaftır, ben böyle bir ligi dünyada görmedim”

Mustafa Denizli yönetiminde ilk kez 3 puan sevinci yaşayan Eskişehirspor’un çok önemli bir galibiyet elde ettiğini kaydeden Dilmen, “Bu galibiyetle Eskişehirspor yeniden iddialı duruma geldi” dedi.

“Andre Santos’a helal olsun!”

Dilmen, Boluspor formasını giyen eski Fenerbahçe ve Brezilya Milli takımı oyuncusu Andre Santos’u övgüde bulunarak, “Andre Santos nasıl? Helal olsun! Yani Fenerbahçe ve Brezilya Milli Takımı’nda oynamış bir futbolcunun gelip bu özveriyle oynaması çok önemli… Bayağı da gol attı. Bu lig gerçekten çok enteresan” şeklinde konuştu.  

“Adana Demirspor’u fena yaptılar...nanılır gibi değil”

TFF 1. Lig’deki Elazığspor-Adana Demirspor maçını izlediğini belirten Dilmen, karşılaşmanın hakemlerini eleştirdi. Dilmen, “Lige puan silme cezalarıyla nedeniyle eksilerde lige başlayan Elazığspor, büyük bir mücadele veriyor. Ancak Engin İpekoğlu’nun takımını fena temizlediler. Adana Demirspor’u fena yaptılar. Bir ofsayttan golü var, bir penaltı var, 10 kişi kaldılar. Hadi 10 kişi kalmaları tartışılır. Ofsayt çok belirgindi, inanılır gibi değil“ dedi.

Uygun ve Çetin’e uyarı: “Dikkat etsinler Antep’de ikisi de birden küme düşmesin”

Büyükşehir Gaziantepspor’un başında henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Oğuz Çetin ile ilgili olarak ise Dilmen, “Oğuz hoca, düşme hattında potaya girdi. Aradan sonra Bolu maçı var. 4’te 2 puan. Gaziantepspor’u çalıştıran Bülent Uygun ile Oğuz Çetin takım arkadaşı. Yani dikkat etsinler Antep’de ikisi de birden küme düşmesinler” uyarısında bulundu.

"Şahane bir maç oldu"

Usta yorumcu, Gaziantepspor’un ikinci devrenin en flaş performansını gösteren takımlarından biri olan Kayserispor’u deplasmanda yenmesini de değerlendirdi. Dilmen, “Sanırım Gaziantepspor’un ilk deplasman galibiyetiydi. Şahane bir maç oldu. Çünkü Gaziantep’e bir puan yetmiyor. O yüzden açık oynadı. Kayserispor zaten Sergen Yalçın ile birlikte ofansif bir futbol oynuyor. Nefis bir maç oldu.”

“Antalya’da kaybetmiş olsaydı dahi ben Beşiktaş’ı eleştirmezdim”

Golsüz biten Antalyaspor-Beşiktaş maçını da yorumlayan Dilmen, siyah-beyazlı ekibin maç takvimindeki yoğunluğa dikkat çekti. Rıdvan Dilmen, şunları söyledi:

“Beşiktaş’ın Olympiakos ile Antalya maçı bağlantılı maçlar. Çünkü son 10 gün içinde 360 dakika oynamak kolay değil, final niteliğinde. Hatta uzatmalarla birlikte bu süre 380 dakikaya çıkıyor. İki Olympiakos maçı arada Kayserispor ve son olarak Antalyaspor ile yüksek tempolu maçlar oynadı. Bir de maçlarda eksik (Abuobakar’ın kırmızı kart görmesi) kaldı ve futbolcular daha çok mücadele etmek zorunda kaldı. Milli maç olduğu için Perşembe günkü maçtan sonra pazartesi günü oynama şansı yok ve gidip Antalyaspor ile oynuyorsunuz. Antalyaspor da ligin iyi takımlarından, iyi futbolcuları var. Ayrıca son 35 dakikayı da yine 10 kişi oynuyorsunuz. Bu anlamda iyi oynamadığı ve özellikle son bölümde Antalyaspor’un yüklendiği bir maçtan 1 puan almak çok değerlidir. İnanın kaybetmiş olsa dahi ben Beşiktaş’ı eleştirmezdim.”  

Levent Özçelik'in “UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen ve Fransız ekibi Lyon’la eşleşen Beşiktaş, şampiyonluk yarışında zorlanır mı? Lig gider mi? Başakşehir’in Olympiakos maçı sonrası yayınladığı çok enteresan bir mesajı var. ‘Çeyrek finalistimiz Beşiktaş’ı kutlar, güçlerini Avrupa kupalarını vermelerini dileriz” Lig mi, Avrupa Kupası mı? Bu ikilem içinde Beşiktaş’ın kadro derinliğini nasıl buluyorsunuz?” sorusu üzerine usta yorumcu şunları dile getirdi: 

“Başakşehir’in mesajı güzel bir espri olmuş. Kadro derinliği kötü değil ama aynı kadro ile oynamaya çalışan bir teknik direktör ile çalışıyor Beşiktaş. Biraz daha rotasyon yapılabilirdi. Kupadan elenmeleri hayırlı oldu. Bir de Ziraat Türkiye Kupası olsaydı, o zaman daha zor olurdu."

''Beşiktaş-Lyon eşleşmesi erken final falan değil''

Dilmen, Kupa-2'deki Beşiktaş-Lyon eşleşmesi için "erken final" nitelemesi yapılmasına ise şu sözlerle karşı çıktı:

"Lyon için Ahmet Nur Çebi 'erken final' dedi. Erken final falan değil, Ben tahmin ediyorum Stockholm'de Manchester United final oynar, rakip arıyorlar. Bu rakiplerinnde bir tanesinin de Lyon-Beşiktaş maçının olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. Lyon takımını izledim ligde de izleme şansım oldu. Lyon'un kalecisini Roma'dan gol yemesine rağmen çok beğendim. İlk maçın orada olması her şeye rağmen avantaj. Molaya en çok ihtiyacı olan takım Beşiktaş. (Milli maç arası)" 

"Aboubakar hatalı"

Abubakar'ın gördüğü ikinici sarı kartla ilgili olarak Dilmen, Abubakar'ın hatalı olduğunu söyledi. Rıdvan Dilmen, Kamerunlu futbolcuya verilmesi gündemde olan cezayla ilgili olarak ise ''Sporcuya ceza vereceksin nasıl prim sistemi varsa ama böyle söylenen rakamlar çok yüksek ve saçma" dedi.

 

"Başakşehir, 3-1 yenseydi lider oluyordu"

Rıdvan Dilmen, Medipol Başakşehir-Kardemir Karabükspor maçını da değerlendirdi:

"Başakşehir, 3-1 yenseydi lider oluyordu. Devler Ligi ön elemesi için Beşiktaş ile aradaki 2 puan fark çok az. Beşiktaş'ı yense Başakşehir öne geçecek. Karabükspor, stil olarak Galatasaray tarzı oynamaya çalışan bir takım yalnız çok pozisyon veriyorlar ancak yürekli oynuyorlar. Kendi sahalarında ise Fenerbahçe’den daha fazla puan aldılar." 

"İlk yarı ile ikinci yarı arasınhdaki en önemli fark güven"

Dilmen, Trabzonspor-Galatasaray maçı öncesinde de Trabzon'un kazanma ihtimalini yüksek gördüğünü belirtti. Stadın doluluğuna da dikkat çeken Rıdvan Dilmen, "Her şey neye bağlı skor ve oyuna. Trabzon’da veya Türkiye’nin başka yerinde taraftar skor ve oyuna gider" dedi.

Bordo-mavililerin ikinci yarıdaki başarısını da değerlendiren Dilmen, ilk yarı ile ikinci yarı arasında kadro farkı, stat farkı ve en önemlisi güven farkının olduğunu söyledi.  

"Galatasaray'da Tudor'dan başka sıkıntılar var"

Galatasaray ile ilgili de konuşan tecrübeli yorumcu, sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Igor Tudor'un kendisinden önce uygulanan sistemle devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Karabükspor'da şu anki sistemin ise Tudor'un bıraktığı sistem olduğunu belirten Dilmen, şöyle konuştu:

"Bu kadar radikal değişiklikler olduğu zaman problem yaşarsınız. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri Muslera da son 3-4 maçtır kötü oynuyor. Özellikle yan toplarda çok kötü. Demek ki Muslera biraz sallandığı zaman 3 ya da 2 yiyorlar. Galatasaray camiasının ve taraftarının Tudor'dan çok yönetimle problemi var. Levent Nazifoğlu'da istifa etmiş. Daha önce de biri istifa etti. Orada Tudor’dan başka sıkıntılar var ki Tudor’un kaderi de yönetimle bir gidecek gibi görünüyor."

"Advocaat, Fenerbahçe'de başarısız olmuştur. Fenerbahçe’nin de en büyük hatası..."

Fenerbahçe'nin evinde Atiker Konyaspor'a 3-2 mağlup olduğu karşılaşmaya da değinen Dilmen, "Advoocat, Fenerbahçe’de başarısız olmuştur. Başarısızlığının en büyük sebebi de devre arasından itibaren ben seneye gideceğim söylemidir. Camianın da kafasında oturttu bunu. Fenerbahçe’nin de en büyük hatası böyle bir yapıyla çalışmaktır. Gideceği belli olan teknik direktörler nasıl hedefe ulaşırsınız onu ben anlamıyorum" dedi. 

"Bence Advocaat bu takımın kötü olduğuna bu yönetimi inandırdı" diyen Dilmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu takım 44 puanda kalacak bir takım değil. Geçen seneye bakın! İskeletini koruyan bir takım. Oyuncu grubuna inanmayan 'bu takımdan bir şey olmaz' diyen teknik direktörle 16 hafta çalışmak hatadır." 

Ömer Ali ve Enes Ünal iddiası hayal ürünü"

"Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin başına geçerse Ömer Ali Şahiner ile Enes Ünal’ın transfer edilmesini isteyeceği" yönündeki haberlerin de hayal ürünü olduğunu söyleyen Dilmen, "Kocaman’ın bu tip konulara gireceğini tahmin etmiyorum” dedi.

Fenerbahçe’nin UEFA ile yapılan anlaşmaya göre önce oyuncu satması gerektiğini belirten Dilmen "Defansın kalmasından yanayım. Orta sahaya da bir veya iki tane yaratıcı oyuncu alınmalı. Forvet hattına da en az Gomez kadar iyi biri getirilmeli” ifadelerini kullandı.

"Bizim olmazsa olmazımız Finlandiya ve Kosova maçlarından 6 puan çıkarmak" 

Rıdvan Dilmen, son olarak A Milli Takım'ın gruptaki şansını ve Fatih Terim'in kadro tercihleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Finlandiya ve Kosova maçlarının önemine dikkat çeken Dilmen, "Bizim olmazsa olmazımız Finlandiya ve Kosova maçlarından 6 puanı cebimize koymamız lazım. Zaten biz şu dönemde 6 puanı almazsak bu hesapları hiç yapmayalım. Önce bu iki maçı alıp rakiplerin mümkün olduğu kadar puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Önce biz kendi maçlarımıza bakalım" şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen, Fatih Terim'in kadro tercihi ile ilgili olarak ise, "Hasan Ali alınabilirdi diye düşünüyorum. Fenerbahçe Hasan Ali ağırlıklı oynuyor ama A Milli Takım teknik direktörü İsmail'i alıyor. Çok enteresan… Ben Hasan Ali veya herhangi bir sol bekin alternatif olması gerektiğini düşünüyorum. Sakat olsa stoperden birini kullanacak belki de Güray’ı oynatır. Onun dışında hoca genç oyunculara yer vermiş. İyi de yapmış" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz