Futbol

Ismael'in Beşiktaş'ı nasıldı?

10 Nisan 2022 Pazar 09:50 - Son Güncelleme 10 Nisan 2022 Pazar 10:00  |  Kaynak : TRT SPOR

Alanyaspor karşılaşması Beşiktaş’ın bu sezon yaşadıklarının tam tersi bir senaryoydu. Sezon başından bu yana pozisyonları hunharca harcayan siyah beyazlılar, güney ekibine karşı en yüksek gole çevirme oranını yakaladığı maçı geride bıraktı.

Dolmabahçe’deki skorboard henüz 1.16’ncı dakikayı gösteriyordu Batshuayi’nin şutu ağlarla buluştuğunda. Ghezzal bu golde yine David Copperfield kıyafetini giymiş, sanatını icra ederken Alanyaspor savunması yardımda bulunmuştu Cezayirli yıldıza.

Tribünler sanki sezonun ilk maçıymışcasına doluydu. Beşiktaş’ta ilk dakikadaki golde keyifleri yerine getirmiş, baharın selamladığı Dolmabahçe’de karnaval havası vardı. Ta ki, konuk ekip beraberlik golünü bulana kadar. 23. dakikadaki Efecan Karaca golü skorda eşitliği sağlasa da, sadece 2 dakika sonra hafta başından bu yana taraftarları tribüne çağıran Josef De Souza onu kırmayan siyah beyazlı futbolseverlere teşekkürü bir borç bilmiş ve onuda attığı golle ödemişti. İlk yarıda Beşiktaş, yeni teknik adamının tam saha pres taktiğini kusursuz uygulasa da hücumda problemler yaşıyordu. Özellikle Can Bozdoğan ve Rıdvan Yılmaz bitmek tükenmek bilmeyen bir tempo yakaladı fakat kazandıkları topları olumlu kullanma konusunda sınıfta kaldı.

İlk yarının sonlarında Rosier - Batshuayi işbirliği golü getirmiş ve soyunma odasına siyah beyazlılar 2 farklı üstünlükle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında topla oynama oranına bakanlar Alanyaspor’un Beşiktaşı sahadan sildiğini söyleyebilirdi fakat durum maç sonu basın toplantısında “futbolda topa sahip olmanın önemi yok” dediği gibiydi. Günün sonunda Beşiktaş, çok koştuğu çok mücadele ettiği bolca pres yaptığı bir maçı sahasında 4-1’lik skorla kazandı. Alanyaspor karşılaşması Beşiktaş’ın bu sezon yaşadıklarının tam tersi bir senaryoydu. Sezon başından bu yana pozisyonları hunharca harcayan siyah beyazlılar, güney ekibine karşı en yüksek gole çevirme oranını yakaladığı maçı geride bıraktı. 11 şutun 6’sında isabet bulan Ismael’in öğrencileri %36.4’lük gole çevirme oranı yakaladı.

Ismael'in Beşiktaş'ı nasıldı?

Son 2 haftada oynanan futbola bakıldığında siyah beyazlılarda şüphesiz ilk dikkat çeken konu tempo ve baskı... Zaten Fransız teknik adamın alamet-i farikasıda bu. Hem Trabzonspor karşısında hem de Alanyaspor mücadelesinde topu kaybettikten hemen hemen saniyeler sonrasında geri kazanmayı başaran bir Beşiktaş vardı sahada. Topu kazanmak güzel ama ya kullanmak? İşte Beşiktaş için asıl problem en azından bu sezon için burada başlayacak gibi gözüküyor. Çünkü siyah beyazlılarda topu kazandıktan sonra oyunu koordine edecek oyuncu sayısı oldukça az. Orta sahada Josef - Can ikilisi topu kullanmakta yeterli beceriye sahip değil, Alex’in varlığı ile yokluğu anlaşılamıyor, kanatlarda Rosier ve Rıdvan ikilisinde de bu meziyet bulunmuyor. Haliyle gözler sadece Ghezzal’a bakıyor. Bu siyah beyazlılar için en azından bu sezon için bir problem midir? Evet... Alanyaspor’un oynadığı ve benimsediği futbol anlayışından kaynaklı 4-1’lik galibiyet vardı. Güney ekibinin sanki anayasaymışcasına pasla çıkmaya çalışması siyah beyazlıları gole davet etmekten başka bir şey değildi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz