Futbol

İspanyol oyuncudan Arda'ya övgü

17 Şubat 2016 Çarşamba 11:52 - Son Güncelleme 17 Şubat 2016 Çarşamba 10:23

"Arda Turan çok kaliteli bir futbolcu. Büyük bir yeteneğe sahip."

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un İspanyol futbolcusu Jordi Figueras, İspanya 1. Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın çok kaliteli, teknik ve büyük bir yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

"Rayo Vallecano'dayken Arda Turan'a karşı oynadım"

Ara transfer döneminde La Liga ekiplerinden Real Betis'ten Eskişehirspor'a gelen Figueras, AA'ya yaptığı açıklamada, Arda Turan'ı överek, şu ifadeleri kullandı:

"Çok kaliteli bir futbolcu. Rayo Vallecano'da forma giyerken Arda Turan'a karşı oynadım. Büyük bir yeteneğe sahip, teknik bir futbolcu. Barcelona'da forma şansı buldukça yeteneğini daha fazla ortaya koyacaktır. Çok başarılı olacağına inanıyorum."

"El birliğiyle bu zor durmadan kurtulmak istiyoruz"

Figueras, eski takımında çok fazla oynama şansı bulamadığı için siyah-kırmızılı kulübün teklifini değerlendirdiğini anlattı.

Futbolu sevdiğini ve devamlı oynamak istediğini anlatan İspanyol savunma oyuncusu, "Eskişehirspor bana iyi bir teklifte bulununca buraya geldim. Şu anda iyi bir durumda değiliz ancak el birliğiyle bu zor durmadan kurtulmak istiyoruz. Performansımızı artırarak üst sıralara zorlayacağız. Sezon sonunda isteğimiz sonuçlara ulaşırsak çok sevinçli olacağım. Türkiye'ye isteyerek geldim ve bundan dolayı da çok mutluyum" dedi.

Eskişehirspor'dan transfer teklifi aldığında Türkiye'de forma giyen oyunculardan Donk, N'Diaye ve Akpala ile görüştüğünü dile getiren Figueras, "Onlar olumlu referans verince Eskişehirspor'da forma giyme kararı aldım. Süper Lig'de de kaliteli futbolcular var. Sneijder, Van Persie gibi kaliteli futbolcular burada forma giyiyor. Dünyanın en önemli oyuncuları buraya geliyor. Süper Lig de iyi kalitedeki liglerden. Rekabetçi bir lig" diye konuştu.

Eskişehirspor taraftarının takımı desteklemesi gerektiğine değinen Figueras, "Onların desteğiyle güç alıyoruz. Bizi asla yalnız bırakmasınlar. İstediğimiz yerde değiliz ancak onların desteğiyle her şeyi başarabiliriz" açıklamasında bulundu.

"Messi dünyanın en iyi futbolcusu"

Günümüz futbolunda Real Madridli Cristiano Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi'nin karşılaştırıldığını dile getiren Figueras, kendisine göre Messi'nin dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu savundu.

Messi'nin inanılmaz bir yeteneğe sahip olduğunu vurgulayan İspanyol futbolcu, "Sahada ondan her şeyi bekleyebilirsiniz. Topu aldığında her şeyi yapabilir. Bu, su götürmez bir gerçektir ki Messi dünyanın en iyi futbolcusu" yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz