Futbol

İşte Galatasaray'ın VAR kayıtlarıyla ilgili IFAB'tan aldığı yanıt

18 Nisan 2019 Perşembe 20:16 - Son Güncelleme 18 Nisan 2019 Perşembe 21:06

Galatasaray, VAR kayıtlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’ndan aldığı resmi cevabı paylaştı. Yanıtta, kayıtların açıklanması konusunun müsabaka organizatörünün yetkisinde olduğu ifade ediliyor.

Galatasaray, Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını açıklaması yönündeki talebini yineledi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, VAR kayıtlarının yayınlanamayacağına dair çeşitli mecralarda iddia, yorum ve haberlere yer verildiği hatırlatılarak, Uluslararası Futbol Birliği Kurulunun (IFAB), kayıtların duyurulabileceği yönünde kulübe gelen yanıtı paylaşıldı.

"VAR kayıtlarının TFF tarafından yayınlanabileceğine dair belgeyi sunuyoruz"

Açıklamada, "Ekte, IFAB'ın kulübümüze verdiği resmi yanıta binaen, VAR kayıtlarının ilgili organizatör (TFF) tarafından yayınlanabileceğine dair belgeyi sunuyoruz. Kaldı ki eğitim amacının dışında VAR konuşmaları Hollanda, İspanya ve Avustralya liglerinde yayınlanmıştır. TFF'yi, VAR kayıtlarını kamuoyuna açıklamaya bir kez daha davet ediyoruz. Galatasaray Kulübü; TFF, MHK, UEFA ve IFAB nezdinde hakkını aramak için her türlü girişime devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İşte IFAB resmi yanıtı

Kulübün orijinalini de paylaştığı IFAB yanıtında ise şu görüşlere yer verildi:

 

"Sayın Mustafa Cengiz, 23 Ocak 2019 tarihli talebinize verdiğimiz yanıta istinaden belirtmek isteriz ki, maç yetkilileri, saha görevlileri ve VAR görevlileri arasındaki iletişime ait kayıtların yayınlanması konusu, Uluslararası Futbol Birliği Kurulunun değil, ilgili müsabaka organizatörünün yetkisi dahilindedir. Dikkatiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz