Futbol

İşte G.Saray'ın transfer listesi

02 Haziran 2014 Pazartesi 10:20 - Son Güncelleme 02 Haziran 2014 Pazartesi 13:24

Galatasaray Başkanı Aysal, transferde ilgilendikleri isimleri tek tek açıkladı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transferle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

Transfer listesindeki isimleri tek tek açıklayan Aysal, transferin gözde ismi Trabzonsporlu Olcan Adın için "Olcan’da sorun yok, top Trabzon’da" dedi. Bu yıl Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayan Gökhan Töre ile de ilgilendiklerini doğrulayan Aysal, Mevlüt Erdinç transferinde sona yaklaştıklarını kaydetti. Aysal, Mancini'nin stoper için Rhodolfo ile Astori isimlerini kendisine ilettiğini de söyledi.

Şampiy10'a konuşan Aysal, transfer konusunda ses getirecek açıklamalarda bulundu. İşte Aysal'ın o önemli açıklamaları...

"Olcan, Galatasaray'a gelmek istiyor"

Ünal Aysal; "Olcan için Trabzon ile anlaştınız mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:

“Bana gelen bilgilere göre Olcan, Galatasaray'a gelmek istiyor. Burada top Trabzonspor'da. TFF'nin yabancı kararının komplikasyonlarını yaşıyoruz bu transferde. Çünkü yerli oyuncu fiyatları resmen uçtu gitti. Trabzon yüksek fiyat çekmezse bu transfer olur. Biz '2 milyon Avro+bir oyuncu' teklifi yaptık.. Onların nasıl karşılık vereceği çok önemli. Ama 5-6 milyon Avro vermeyiz.”

'Mevlüt’e karşılık Dany’yi önerdik'

"Mevlüt transferi için St. Etienne'le anlaştığınız söyleniyor. Bu transferde son durum ne?" şeklindeki soruya Aysal, “Mevlüt'ün menajeri ile görüştük ve prensipte anlaşma sağladık. St.Etienne, Mevlüt'ü bonusuyla birlikte 5 milyon Avro'ya almış. Ama bu rakam bizim için yüksek. Yine takas+para stratejisi yürütüyoruz. Medyada Chdejou'yu önerdiğimiz yazıldı, yanlış. Onlar aslında Dany ile ilgileniyorlar. Dany+2 milyon Avro'ya transferi bitirmeye uğraşıyoruz” cevabını verdi.

"Olcan ve Gökhan olursa yabancı golcüye yöneliriz"

Aysal, "Mevlüt'ü alamazsanız, yabancı golcü tercihiniz kim?" sorusuna ise “Bizim yabancı golcü almamızın tek şartı var: Transfer edeceğimiz 2 kanat oyuncusunun da yerli olması. Örneğin Gökhan ile Olcan transferleri olumlu sonuçlanırsa yabancı golcüye de dönebiliriz" karşılığını verdi.

"Gomis ile ciddi şekilde ilgilendik ama Trabzon devreye girince..."

Ünal Aysal, "Gomis'le ciddi biçimde ilgilendik ama Trabzon devreye girince, dostluk gereği önceliği onlara bıraktık. Önce kanatları bitirelim, sonra yabancı transferine odaklanacağız. Bunun için de Dünya Kupası'nın bitimini bekleyeceğiz. Belki daha pahalıya alacağız ama doğru adamı alacağız” dedi.

'Onur’a 9 milyon Avro istediler, şaştım kaldım"

Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak ile bir dönem ilgilendiklerini doğrulayan Aysal, "Evet, Onur beğendiğim bir kaleci, resmi temasımız olmadı. Kendi kaynaklarımla hangi şartlarla transfer edebileceğimizi araştırdım ve şaştım kaldım. Trabzonspor, Onur için 9 milyon Avro istiyor. Türkiye'de bonservisi bu paralara değecek oyuncu olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

"Töre’yi istiyoruz ama..."

Aysal, "Gökhan Töre için devreye girdiniz mi?" sorusuna “Gökhan ilgi alanımızda. Ancak 7.5 milyon Avro bonservis filan ödeyemeyiz. Gökhan'ın istediği para skalamıza uygun. Ama önce Kazan ile anlaşmamız gerek. Bir-iki oyuncu+2-3 milyon Avro'ya el sıkışacak hale gelirsek iş biter” yanıtını verdi.

Mancini hangi oyuncuları istedi?

Teknik direktör Roberto Mancini'nin transfer edilmesini istediği yıldızları da açıklayan Ünal Aysal, "Mancini tatile çıkarken benden 2 kanat, bir de stoper istedi. Stoper için adayları Rhodolfo ile Astori. Bizim hoca zaten Rhodolfo'ya aşık. Onu alamazsak bana içten içe çok kızacağını düşünüyorum. Kanat adayları ise Olcan Adın ve Gökhan Töre. İki oyuncu ile de ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.

Lucescu gündemde mi?

Aysal, "Mancini giderse Mircea Lucescu ile anlaşma ihtimaliniz ne kadar?" sorusuna şu cevabı verdi:

“Şu anda Mancini ile bir sıkıntımız yok. Tabii Mancini yarın dönüp ‘Sizden şu, şu oyuncuları istedim.. Siz almadınız. Ben kariyerimi tehlikeye atamam’ derse ne olur, bilemem. Bu ihtimali de canlı tutmakla birlikte, transferde istediğimiz hedeflere ulaşırsak Mancini ile sorun çıkmaz. Ama Mancini bizi bırakırsa o andan itibaren her şey olabilir.” (Şampiy10)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz