Futbol

"İyi bir kadro kuracağız"

13 Haziran 2019 Perşembe 14:16 - Son Güncelleme 13 Haziran 2019 Perşembe 14:54

Spor Toto Süper Lig takımlarından Evkur Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın ile sözleşme imzaladı. Yalçın, törenden sonra TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu.

Evkur Yeni Malatyaspor'daki dönemi resmen başlayan Sergen Yalçın için imza töreni düzenlendi. 

Törenden sonra TRT SPOR'a konuşan Sergen Yalçın "Malatya’da doğru bir yapılanma var. 2B’den çok çabuk yukarıya çıktılar. Umarım herkes için doğru bir seçim olmuştur. Ortada başarılı bir takım var biz de bunu devam ettirmek istiyoruz. Zorlu bir süreç bekliyor. Bu sene UEFA’da da oynayacağız. Bu nedenle ciddi bir kadro kurmak istiyoruz. Elimizden geldiğince iyi bir kadro istiyoruz. Santrforda hiç oyuncumuz yok. Merkez orta sahada 1-2, belki bir stoper, kanat. 6-7 oyuncu transfer etmek istiyoruz. Malatya ciddi taraftarı olan bir camia. Taraftarın tribüne gelmesi için biz de ona göre oynamalıyız. Ofansif bir kadro istiyoruz" dedi.

Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın Abdullah Avcı tercihi üzerine de “Abdullah Avcı başarılı olmuş, kendini ispatlamış birisi. Başakşehir’de çok başarılı oldu. Umarım Beşiktaş’ta da başarılı olur” yorumunu yaptı. 

"Türkiye'de uzun kontrat yapmanın bir mantığı yok"

Tecrübeli teknik adam basın toplantısında da açıklamalarda bulundu. 

Yalçın "Zor bir dönem bizi bekliyor. Sezonu erken açacağız. UEFA'da erken sezon açanlar ligde çok zor sezonlar geçirdiler. Biz bu sorunu yaşamak istemiyoruz. 1 hafta 10 gündür başkan ve yöneticilerle ciddi şekilde oyuncu konusunda çalışmalar yapıyoruz. Başkanımız 7-8 oyuncuyla anlaşma sağlayacak. Türkiye ve Avrupa'da istediğimiz başarıları yakalayabiliriz.

Malatya halkı merak etmesin, bu camia sezona hazır girecektir. Türkiye'de geçen sezon 18 hoca değişti. Benim kontratımda tazminat maddesi yok. Uzun kontrat yapmanın, Türkiye'de çok fazla bir mantığı yok." ifadesini kullandı. 



Başkan Adil Gevrek de TRT SPOR'a konuştu

Yeni Malatyaspor'da başkan Adil Gevrek ise "Sergen Yalçın kariyerli bir isim. Bizim için doğru bir isim. Buna inanıyoruz. Biz de iyi bir takımız. Görüştüğümüz oyuncular var. Ama şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Alacağımız isimleri almak kolay değil. Üst düzey transferler. Kampa başlamadan 2-3 futbolcuyu almak lazım. UEFA’ya erken başlayacağımız için kısa sürede transferleri yapmak istiyoruz. Ama acele de davranmayacağız" açıklamasını yaptı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz