Futbol

Kabus sürüyor

11 Kasım 2013 Pazartesi 11:50 - Son Güncelleme 11 Kasım 2013 Pazartesi 11:58

Avrupa'da fırtına gibi esen Trabzonspor, ligde hayal kırığlığı yaşatıyor.

Avrupa'da fırtına gibi esen ve 5 maçlık deplasman galibiyetiyle de rekor kıran Trabzonspor, Türkiye Ligi'nde ise bir türlü aradığı istikrarı bulamıyor.

Özellikle deplasmanda kazanmakta zorluk çeken bordo-mavililer, Süper Lig'de şu ana kadar oynadığı 6 deplasman maçının 4'ünü kaybetti.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik alan bordo-mavili ekip, Spor Toto Süper Lig'deki 10 maçta ise sahadan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Ligde bir türlü istikrarı yakalamayan Karadeniz fırtınası, özeklikle deplasman maçlarını kazanmakta zorlanıyor. Daha önce oynadığı 5 deplasman maçından sadece bir galibiyet çıkartabilen Trabzonspor, dün de Gençlerbirliği de deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybederek taraftarına büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

Deplasmandaki tek galibiyetine 5. haftada Kayserispor karşısında elde eden bordo-mavililer, Fenerbahçe'den de bir puan almayı başardı.

Fırtına, Beşiktaş, Akhisar Belediye, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği deplasmanlarından ise eli boş döndü. Dış sahadaki 6 maçta sadece 4 puan alabilen Trabzonspor, sahasında oynadığı 5 maçta ise 4 galibiyet ve bir beraberlikle 13 puan topladı.

Trabzonspor'da ligde alınan başarısız sonuçlara bir de savunma oyuncularının birbiri ardına gördükleri kırmızı kartlarla cezalı duruma düşmeleri damgasını vurdu.

Bordo-mavili ekipte, ilk kırmızı kartı 8. haftasındaki Sivasspor maçında Mustafa Yumlu gördü. PFDK tarafından 3 maç ceza verilen genç savunmacı, Kasımpaşa, Elazığ ve Gençlerbirliği maçında forma giyemedi.

Mustafa'yı 9. haftadaki Kasımpaşa maçında kırmızı kart gören bir başka savunma oyuncusu Aykut Demir takip etti. Bu nedenle 10. haftaki Elazığspor maçında takımdaki yerini alamayan başarılı futbolcu, dün de Gençlerbirliği deplasmanında gördüğü 4'üncü sarı kartla yine cezalı duruma düştü.

Bordo-mavili takımın savunmacıları arasındaki 'kırmızı kart görme yarışına' en son Jose Bosingwa eklendi. Tecrübeli futbolcu, 3-2 kaybedilen Gençlerbirliği müsabakasının son saniyelerinde rakibine yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart gördü.

Mustafa Yumlu 3 maçlık cezasını tamamlarken, Aykut Demir ve Bosignwa 12. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz