Futbol

Kadıköy'de "Volkan"ların gecesi!

29 Şubat 2016 Pazartesi 23:02 - Son Güncelleme 29 Şubat 2016 Pazartesi 21:28

Volkan Şen, F.Bahçe'yi öne geçirdi, Volkan Demirel ise kalesinde devleşti.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, bir hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'ndaki maça adeta golle başladı. Frikik organizasyonu sonrası 3. dakikada Volkan Şen'in ayağından bulduğu golle öne geçen Fenerbahçe, çok fazla gol pozisyonuna girdi. Maçın 82. dakikasında Luis Nani'nin ayağından bir gol daha bulan sarı-lacivertliler, bir maçı eksik rakibinden liderliği aldı.

Bu galibiyetle puanını 53'e çıkaran Fenerbahçe, geçen hafta Bursaspor'la golsüz berabere kaldığı maçtan sonra kaybettiği liderlik koltuğuna yeniden yerleşti. Ligde bir maçı eksik Beşiktaş ise Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düşerek 51 puanda kaldı.

Kadıköy'de seri 18 maça çıktı

Derbide kayıp yaşamayan Fenerbahçe, Süper Lig'de iç sahadaki yenilmezlik serisini 18 maça çıkardı.

Evinde 1 yılı aşkın süredir lig maçı kaybetmeyen sarı-lacivertliler, taraftarı önünde ligde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildi. Fenerbahçe, bu maçtan sonra oynadığı 18 maçta 15 galibiyet alırken, 3 kez de berabere kaldı.

Bu sezon Süper Lig'de sahasında yenilmeyen tek takım konumunda bulunan sarı-lacivertliler, 12 maçta 10 galibiyet elde etti, 2 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, 53 puanın 32'sini Kadıköy'de aldı.

Volkan Şen'den ilk gol

Fenerbahçeli futbolcu Volkan Şen, sarı-lacivertli forma altında Süper Lig'deki ilk golünü derbide attı.

Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Volkan, Süper Lig'de derbiye kadar sarı-lacivertli formayla çıktığı 14 maçta gol sevinci yaşayamamıştı. Beşiktaş'a 3. dakikada attığı golle Süper Lig'de 296 gün sonra golle buluşan Volkan, ligde en son Bursaspor formasıyla 9 Mayıs 2015'de Kardemir Karabükspor ağlarını havalandırmıştı.

Volkan, maçta gösterdiği performansla da dikkati çekti. Attığı golün yanı sıra net fırsatlar da bulan tecrübeli futbolcu, özellikle hücumda ortaya koyduğu futbolla beğeni topladı.

Nani suskunluğunu bozdu

Karşılaşmaya yedek başlayan Nani, Süper Lig'deki 7 maçlık gol suskunluğunu Beşiktaş karşısında bozdu.

En son 15. haftadaki Medipol Başakşehir maçında fileleri havalandıran Portekizli yıldız, ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.

Öte yandan, Nani'nin golünde, Delgado'dan topu kazanarak asist yapan Ozan Tufan da önemli rol oynadı.

Bruno Alves ve Caner Erkin cezalı

Fenerbahçe'de Bruno Alves ile Caner Erkin, gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Derbide gördüğü kartla bu sezon 8. kez sarı kartla cezalandırılan Portekizli ile 4. kez sarı kart gören Caner, haftaya Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

Alper Potuk ve Diego'dan değişiklik tepkisi

Fenerbahçeli futbolcular Alper Potuk ve Diego, 61. dakikada oyundan alınmaya tepki gösterdi.

Maçtaki yerini Luis Nani'ye bırakan Alper, sahadan ağır adımlarla çıktı. Yedek kulübesinde bir süre montuyla yüzünü kapatan Alper'in üzgün olduğu görüldü.

Saha kenarına sinirli bir şekilde gelen Diego'nun ise yedek kulübesi önünde agresif tavırlar sergiledikten sonra yerine oturması dikkati çekti.

Fernandao yine oynayamadı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, sarı-lacivertlilerin üst üste ikinci maçında da oyuna giremedi.

Lokomotiv Moskova karşısında, bu sezon ilk kez kadroda olduğu bir maçta süre alamayan Fernandao, derbide de yedek kulübesinden çıkamadı.

Sarı-lacivertlilerin diğer forveti Van Persie ise bu sezon ligde 3. kez bir maçta 90 dakikayı tamamladı. Hollandalı golcü takımının oynadığı 23 maçın 22'sinde süre buldu.

Volkan Şen ve Sosa arasında gerginlik

Maçın 65. dakikasında Fenerbahçeli Volkan Şen ile Beşiktaşlı Jose Sosa arasında gerginlik yaşandı.

Beşiktaş'ın kazandığı bir serbest vuruştan sonra Volkan, frikiğin atılacağı yerde duran topa vurdu. Bunun üzerine Sosa, Volkan tepki gösterince ikili arasında fiziki müdahaleye varan bir gerginlik oluştu.

Futbolcular araya girerek gerginliğin büyümesini önledi. Hakem Cüneyt Çakır ise iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.

Fenerbahçeliler kırmızı kart bekledi

Karşılaşmanın 37. dakikasında Fenerbahçeli futbolcular, Beşiktaş'tan Andreas Beck'in bir pozisyonda yaptığı hareketten dolayı hakemden kırmızı kart bekledi.

Beşiktaş yarı sahasının sağ tarafında Beck ile Volkan Şen ikili mücadeleye girdi. Bu pozisyonda Beck, ayağıyla Volkan Şen'in sırtına bir müdahalede bulundu. Pozisyondan sonra sarı-lacivertlilerin yoğun itirazına rağmen hakem Cüneyt Çakır, faul kararı vermedi.

Volkan Demirel kalesinde devleşti

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Sarı-lacivertli kaleci, özellikle ikinci yarıda Beşiktaş'ın 3 önemli pozisyonunda yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi.

Öte yandan Volkan Demirel, Süper Lig'de Kadıköy'de çıktığı 25. derbide de yenilgi görmedi. Volkan, Kadıköy'de Galatasaray'a ve Beşiktaş'a karşı kalede olduğu 25 maçta, 17 galibiyet ve 8 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Volkan Demirel, ikinci golden sonra ise büyük sevinç yaşadı. Tecrübeli kaleci, golü önce teknik direktör Vitor Pereira ile daha sonra kale arkasındaki Fenerbahçeli taraftarlarla kutladı.

Futbolcular galibiyet coşkusunu taraftarla yaşadı

Sarı-lacivertli oyuncular, galibiyetin coşkusunu Ülker Stadı'nın tamamına yakınını dolduran taraftarlarla yaşadı.

Maçın bitiminden sonra orta yuvarlakta toplanan Fenerbahçeli futbolcular, taraftarlarla tezahürat yaptı. Volkan Demirel tribünleri susturduktan sonra tezahürata başlarken, taraftarlar tezahüratın devamını getirdi.

Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydeden Nani, galibiyet coşkusunu uzun süre sahadan ayrılmayıp çocuğuyla futbol oynayarak kutladı. Çocuğuyla top oynarken sahaya giren bir taraftar Nani'ye koşarak sarıldı. Güvenlik güçleri taraftarı sahadan çıkarmak isterken araya giren Nani, formasını hayranına verdi.

Öte yandan özellikle skor 2-0'a geldikten sonra taraftarlar son bölümde Fenerbahçe'nin yaptığı her pasta, "oley" diye bağırdı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz