Futbol

"Kafamdaki tek düşünce çeyrek final"

13 Aralık 2013 Cuma 16:40 - Son Güncelleme 13 Aralık 2013 Cuma 16:48

Melo: "Aklımda belli bir rakip yok, sonuna kadar gitmek istiyoruz."

Galatasaray'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aldıkları Juventus galibiyetinin anlamlı olabilmesi için, 15 Aralık Pazar günü deplasmanda yapacakları Gençlerbirliği maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen organizasyona katılan Melo, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası için özel olarak tasarlanan kramponları tanıttı. Etkinlikte forma ve posterlerini imzalayan Felipe Melo'ya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Organizasyonun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, 15 Aralık Pazar günü deplasmanda oynayacakları Gençlerbirliği maçıyla ilgili şunları söyledi:

"Bizi çok zor bir maç bekliyor. Gençlerbirliği ile orada hep zor maçlar yaşadık. Özellikle Juventus'a karşı alınan galibiyetten sonra işimiz daha da zorlaştı. Gençlerbirliği, bize karşı daha da bilenecektir. Juventus karşısında aldığımız galibiyeti daha anlamlı kılabilmek için Gençlerbirliği karşısında da aynı ciddiyetle mücadele etmemiz gerekiyor. Ankara'dan 3 puanla ayrılmamız gerekiyor ki ligdeki iddiamızı devam ettirelim."

Son 16 takım arasına kaldıkları Şampiyonlar Ligi'nde çekilecek kurada hangi takımla rakip olmak istediğiyle ilgili gelen bir soru üzerine Melo, "Kafamızdaki tek düşünce, Şampiyonlar Ligi'nde bu turu da geçip çeyrek finale kalabilmek. Bu yüzden kafamda belli bir rakip yok. Artık bu seviyeye geldikten sonra rakip seçme lüksümüz de yok. Mutlaka her rakip üst düzey bir rakip olacaktır. Şu anda yapmamız gereken önümüzdeki maça odaklanmak ve maç maç gidip en iyi şekilde çalışmak. Her maça ciddi bir şekilde yaklaşıp puanları almak. Bu anlamda hiç kimseden korkmuyoruz" şeklinde konuştu.

"Dünya Kupası'nda oynarsam onur duyarım"

Brezilyalı futbolcu, ülkesinde gerçekleştirilecek 2014 Dünya Kupası'nda forma giymesinin kendisini onurlandıracağını söyledi.

Her futbolcunun milli takımı adına oynamayı isteyeceğini anlatan Melo, şunları ifade etti:

"Brezilya'daki ve Türkiye'deki futbol hayatımda birçok başarıya sahip oldum. Milli takımda da kazandığım kupa var, önemli mücadelelerde yer aldım. Kendi ülkemde çok önemli bir organizasyon gerçekleşecek. Her futbolcu gibi oraya gidip kendi bayrağım için, kendi ülkem için mücadele etmek beni onurlandırır. Ben mutlaka performansımı göstereceğim ama bu Tanrı'nın bileceği iş. Benim oraya gidip gitmeyeceğimi sadece o bilir. Benim yapmam gereken bu zamana kadar nasıl mücadele ettiysem bundan sonra da aynı şekilde çalışmam. Tabii ki Dünya Kupası'nda oynarsam onur duyarım."

"Kaliteli ve geniş bir kadroya sahibiz"

UEFA Şampiyonlar Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yollarına devam ettiklerini hatırlatan Felipe Melo, kaliteli ve geniş bir kadroya sahip olduklarını aktardı.

Melo, Galatasaray'ın katıldığı her organizasyonda en sonuna kadar gitmeyi hedeflediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üç büyük turnuvada yer alıyoruz. Kaliteli ve geniş bir kadroya sahibiz. İyi futbolcularımız var. Galatasaray gibi üst düzey bir takım, katıldığı her organizasyonda en sonuna kadar gitmeyi hedefler. Bizim de hedefimiz bu. Tabii ki nereye kadar gideceğimizi kimse bilemez. Juventus maçına gelirsek takımda çok büyük şeyler değiştirmedi. En azından takım biraz daha neşeli ve umutlu olduk. Belki Türkiye veya Avrupa, Juventus'u grubun dışına atmamızı beklemiyordu. Bu bize ekstradan güç verdi, motivasyon sağladı. Bu galibiyeti anlamlı kılabilmek için bizim önümüzde lig maçları da var. Gençlerbirliği maçı bizim için çok önemli. Bu maçı da kazanıp bir seri yakalamamız lazım."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz