Futbol

Kanarya'da hedef 5'te 5!

23 Ocak 2016 Cumartesi 11:01 - Son Güncelleme 23 Ocak 2016 Cumartesi 09:10

Ligdeki son 4 maçını da 3 puanla tamamlayan F.Bahçe, seriye devam etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla lider durumda bulunan Fenerbahçe, 19. haftada Çaykur Rizespor'u konuk edeceği Pazar günkü maçtan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Ülker Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Deniz Ateş Bitnel yönetecek.

Resmi maçlardaki son yenilgisini ligin 6. haftasında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak alan sarı-lacivertli takım, Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere sonraki 22 karşılaşmada ortaya koyduğu performansını Çaykur Rizespor maçına da taşımaya çalışacak. Beşiktaş yenilgisinin ardından resmi maçlarda yenilgiyi unutan Fenerbahçe, bu 22 karşılaşmalık periyotta 16 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Söz konusu dönemde ligde 12 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlikle 30 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 5 maçı da kazanan Fenerbahçe, bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5 karşılaşmada da 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u yenerek yakaladığı yenilmezlik serisini 3 puanla taçlandırmayı amaçlayacak.

Ligde üst üste 4 maç kazandı

Fenerbahçe, ligde son 4 maçını kazanarak 12 puan topladı.

Son puan kaybını 14. haftada Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalarak yaşayan sarı-lacivertli takım, Medipol Başakşehr ve Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla yendi. İlk yarının son haftasında Medicana Sivasspor'a 2-1 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya da Eskişehirspor'u 3-0 mağlup ederek başladı.

Golcüleriyle kazanıyor

Fenerbahçe, ligde üst üste 4 maç kazanarak maç fazlasıyla da olsa zirveye yerleşirken, golcü oyuncuları da hücum hattında etkili olarak galibiyetlerde katkı sağladı.

Sarı-lacivertli ekibin 12 puan topladığı son 4 haftada Fernandao 3, Van Persie 2, Nani de bir gol kaydetti. Savunma oyuncusu Kjaer de Medicana Sivasspor karşısına gol bularak alınan 3 puana katkı yaptı.

Alves'in cezası bitti

Sarı-lacivertli takımda kart cezası nedeniyle Eskişehirspor karşısında forma giyemeyen Alves'in cezası bitti.

Portekizli oyuncu, teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi halinde Çaykur Rizespor karşısında forma giyebilecek.

Van Persie, takımla çalışmalara başladı

Hafta içinde sakatlığı nedeniyle bazı antrenmanlara çıkmayan Van Persie, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarının ilkinde yer aldı.

Van Persie'nin sakatlığı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor ile oynanan maçta Fernandao'yu riske etmeyen Pereira, Hollandalı oyuncunun takımla çalışmaya katılmasıyla hücum hattındaki tercihini daha rahat yapabilecek.

Sakat oyuncuların durumu

Sarı-lacivertli takımda Çaykur Rizespor maçı öncesi ağrıları bulunan Gökhan Gönül'ün oynamayacağı öğrenildi.

Bu oyuncunun yanı sıra Ertuğrul Taşkıran, Raul Meireles, Abdoulaye Ba ve Diego Ribas'ın da sakatlığı sürüyor.

6 futbolcu ceza sınırında

Fenerbahçe'de 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önce üçer sarı kart gören Alper Potuk, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Mehmet Topal ve Simon Kjaer yarınki karşılaşmada kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 20. haftada Antalyaspor ile oynanacak maçta takımını yalnız bırakacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz