Futbol

Kaplan, Cavcav için ne dedi?

13 Eylül 2014 Cumartesi 22:20 - Son Güncelleme 13 Eylül 2014 Cumartesi 22:26

"Bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz"

Gençlerbirliği Antrenörü Mustafa Kaplan, Kulüp Başkanı İlhan Cavcav'ın Bursaspor yenilgisinin ardından kendisini görevden almasına ilişkin, "Bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz" dedi.

Kaplan, Bursaspor'un 2-1 üstünlüğüyle biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında rakiplerine göre üstün bir oyun sergilediklerini söyledi.

Karşılaşmada 2. golü bulamayınca sıkıntıya düştüklerini belirten Kaplan, ikinci yarıda kaleci ve stoper mevkisindeki oyuncuların anlaşamaması nedeniyle gol yediklerini ve arkasından da rakibin kurduğu baskıyı bir türlü atamadıklarını ve ikinci golü kalelerinde gördüklerini anlattı.

Bursaspor'un maçın genelinde kendilerinden çok üstün oyun sergileyemediğini ifade eden Kaplan, karşılaşmanın "hakkının normal de beraberlik" olduğunu savundu.

-"Cavcav bizim büyüğümüz"-

Kaplan, karşılaşmanın hemen ardından stadın protokol tribünü önünde Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın kendisini görevden almasına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"İlhan Cavcav bizim başkanımız ve büyüğümüzdür. Eğer başkanımız görevden alındığımızı söylediyse biz kulüpte kendisiyle konuşuruz. Bu kulüpte daha önce de çalıştık, gelmesini de biliyoruz gitmesini de… Eğer bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz. Ama benim üzüldüğüm nokta, devreye 1-0 galip girmiş Gençlerbirliği için protokol tribününden 'yok şu şöyle, yok bu böyle' denmesi bana göre etik değil. Orada bir teknik direktör ve yardımcıları var, aslanlar gibi oynayan futbol takımı vardır. İçeriye de 1-0 galip girmişsin, devre arasında haber göndererek 'şu oyuncu şöyle, bu oyuncu böyle' demeleri de etik değil. Bunu başkanımız dememiştir, ben eminim. Böyle olunca Türk futbolunun en büyük sıkıntıları meydana çıkıyor ve o zaman da teknik direktör ve yardımcılar çok oluyor."

"Bugün mağlup olmasaydık bunların hiç biri konuşulmayacaktı" diyen Kaplan, "Ama yine söylüyorum: gelip şeref tribününde oturan çok teknik direktör var ama çalışan teknik direktörlere de saygı duymaları gerektiğini düşünüyorum. Bugün Gençlerbirliği'nde çalışıyorsam yukarıda oturan bir teknik direktörün devre arasında yorum yapması hiç etik değil. Süper Lig'de çalışan tüm teknik direktörlere, çalışmayan teknik direktörlerin saygılı olması gerekir. Hiç kimseye kırgın değilim. Bu camiayı çok seviyorum. Başkanımızı da çok seviyorum. Ama şeref tribününde maç izleyerek teknik direktörlük yapan insanları sevmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise "Takım kalitesinin, oyuncu kalitesinin sahaya yansıması gerekiyordu" dedi.

Gençlerbirliği'nin ilk deplasmanından bir puanla döndüğünü hatırlatan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz kendi sahamızda kaybetmiştik. Dolayısıyla kazanmaya ihtiyacı olan takım biz görünüyorduk. Takım kalitesinin, oyuncu kalitesinin sahaya yansıması gerekiyordu. Başlangıçta bunu iyi yansıttık. Rakibin baskılı, sert oyunu bizim orta sahayı, oyun hakimiyetini etkiledi. İkinci yarı bu konuda başarılı olunca topu da yere indirince tamamen oyunun hakimiydik, daha da goller atabilirdik."

Güneş, "Oyuncularım istediler başardılar ama böyle maçta zor galibiyet olmamalıydı. Daha iyi bir Bursaspor olacağını düşünüyorum. Geçen seneden kaynaklanan bir güvensizliği zaman zaman sahada görüyoruz. İyi oyuncularımız var, iyi takımımız var. Daha iyi oynayacak bir takımız" ifadesini kullandı.

AA muhabirinin, basın toplantısının ardından Mustafa Kaplan'ın görevden alınmasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Güneş, önce şaşırdı sonra yorum yapmak istemediğini belirtti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz