Futbol

Karadeniz'den Orman'a eleştiri

09 Mayıs 2015 Cumartesi 15:29 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2015 Cumartesi 15:35

"Başkan, her zaman Yalçın ağabeyine saygı gösteriyor ama..."

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulüp başkanı Fikret Orman'ı kendisine yönelik üslubu sebebiyle eleştirdi.

Vodafone Arena'da gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında, kulüp başkanı Fikret Orman'ın konuşmasını tamamlamasının ardından yeniden kürsüye gelen Yalçın Karadeniz, "En ufak bir tenkit, başkanı üzüyor. Neden? Çünkü yalnız çalışıyor, tek. Bunu takdiren söylüyorum. Yoruluyor ve meselelere fazla eğilemiyor. Her zaman Yalçın ağabeyine saygı gösteriyor ama konuşmasıyla icraatı bir değil" dedi.

Orman'ın konuşması sırasında kendisiyle ilgili olarak, "10-15 gün başkanlık yaptı" dediğini hatırlatan Karadeniz, "Sayın başkan, siz büyüksünüz. Başkanlık size yakışıyor. Allah mübarek etsin, devam edin. Ancak böyle demeyin. Böyle küçük düşürecek şeyler size yakışmaz" şeklinde konuştu.

"Ben nankörlük, inkar etme içinde olamam" ifadesini kullanan ve Orman'a seslenen Karadeniz, "2007'deki kongrede omuz omuza, canı gönülden bana destek verdiler. Rahmetli babanız, hasta vaziyette bana oy atmak üzere kongreye geldi. Dolayısıyla bu konuşmalarımı da dost konuşması olarak kabul edin. Karşınızdakini küçümseyerek konuşmanızı da size yakıştıramadım. Saygılı, terbiyeli bir insansınız. Belki de sinirlendiğiniz için söylediniz" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Kulübü'nün tek başlı olduğunu dile getiren Karadeniz, "Müsaade edin ve 30-40 senelik üyelerin de bazı görüşlerini sabır göstererek dinleyin. Bunların hepsi yalan, iftira, düşmanca hareketler değildir. İçlerinde belki vardır ama Beşiktaş'ı düşünerek de söyleyen insanlar vardır. 'Bu stadın yapılması istenmiyor' dediniz. Bu stadın yapılmasını istemeyen Beşiktaşlının Allah belasını versin. Nasıl bir Beşiktaşlı böyle bir şeyi düşünebilir. Sanal bir düşman yaratmayalım. Birbirimizden üstün Beşiktaşlılar değiliz. Burada hepimiz Beşiktaşlıyız. Dolayısıyla Beşiktaş'ta yapılan her işin sahibi biziz" diye konuştu.

Yalçın Karadeniz, tartışma konusu olan üniversiteyle ilgili olarak, "Beşiktaş büyük bir markadır. Bu markanın hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Beşiktaş bir üniversite kuracaksa, biz bundan gurur duyarız. Ancak ismi anlı şanlı ya Beşiktaş olsun ya da BJK Üniversitesi olsun" dedi.

Konuşmasının son bölümünde "Benim inancım, Beşiktaş yüzde 80-85 şampiyon olacak" ifadesini kullanan Karadeniz, "Bu konuşmaların devamı 5 hafta sonra olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı başkanın konuşmasıyla tamamlandı

Beşiktaş Kulübü'nün divan kurulu toplantısı, başkan Fikret Orman'ın eleştirilere cevap vermesiyle tamamlandı.

Orman, yaptığı ikinci konuşmada UEFA yetkililerinin kulüpte yaptığı incelemeyle ilgili bilgiler verdi. Fikret Orman, iki yetkilinin kulübe gelip inceleme yaptığını belirterek, "Onlara 5 yıllık bir projeksiyon verdik. UEFA, tarihinde kimseye 2 yıllık bir planlama vermemiştir. Bize 3 senelik süre verdiler. Bu incelemeleri Galatasaray'a da yapmışlar. Vermiş oldukları hedefleri tutturamadılar. Ne olacağını bundan sonraki süreç gösterecektir" diye konuştu.

Başkan Orman, 75 milyon liralık zarar açıkladıklarını ancak stadın bitmesiyle birlikte UEFA'ya verdikleri projeksiyonu tutturacaklarını dile getirdi.

Uygulamanın sadece Beşiktaş'a yönelik olmadığını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Birçok kulüp bu sene lisans alamayacak, Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı alsalar bile gönderilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Orman: "Benim hatam"

Başkan Orman, Voleybol Bayanlar 1. Lig'den düşen voleybol takımının durumunun kendi hatası olduğunu ve en üzüldüğü konulardan birinin bu olduğunu kaydetti.

Orman, bazı profesyoneller ile bağımsız denetçilere yetki vereceklerini ve onların onayı olmadan "şunu aldık, bunu aldık" demeyeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya bin 95 üye katıldı

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2015 yılı ikinci olağan toplantısına katılan üye sayısı da açıklandı.

Vodafone Arena'da gerçekleştirilen ilk toplantı özelliğini taşıyan divan kuruluna büyük ilgi gösterilirken, toplantıyı bin 95 üyenin takip ettiği bildirildi.

Toplantı sonunda divan kurulu üyesi olup da 25 ve 50. yıllarını dolduranlara mazbataları verildi.

Bu arada toplantı sırasında hastalığı olduğu öğrenilen bir üyenin rahatsızlandığı, Vodafone Arena'da yer alan sağlık ekibinin de üyeye müdahalede bulunduğu öğrenildi. Üyenin, özel araca bindirilerek hastaneye götürüldüğü ifade edildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz