Futbol

Karaman: Büyük takım çalıştırma hedefimden vazgeçmiş değilim

31 Aralık 2018 Pazartesi 11:40 - Son Güncelleme 31 Aralık 2018 Pazartesi 14:27

Kayserispor'da göreve geldikten sonra takımını düşme hattından üst sıralara taşıyan teknik direktör Hikmet Karaman, büyük takımları çalıştırma hedefinden vazgeçmediğini ifade etti. TRT Radyo 1'de yayınlanan Futbol Saati programına konuk olan Karaman, genç teknik direktör adaylarına iki yabancı dil bilmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kayserispor'da göreve geldikten sonra takımını düşme hattından üst sıralara taşıyan Teknik Direktör Hikmet Karaman, TRT Radyo 1'de yayınlanan Futbol Saati programına konuk oldu.

Genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Genç teknik direktörler İngilizce başta olmak üzere Almanca, Portekizce ya da Rusça dillerinden birini daha konuşabilmeli. Bununla birlikte yurtdışında da takım çalıştırmaları gerekir" dedi.

Karaman, futbolcuların da saha içerisinde en az üç pozisyonda oynayabilecek kapasiteye ulaşması gerektiğini ifade etti.

Başarılı çalıştırıcı, "Futbol da artık basketbol gibi. Futbolcular farklı pozisyonlarda oynamayı bilmeli. Sağ bekle sağ açık arasında bir fark olmamalı. Bir futbolcu maç içerisinde ikisini de oynamalı" diye konuştu.

Teknik Direktör Karaman, ligin devre arası tatil süresinin çok uzun olduğuna, aranın Türkiye Kupası maçları ile kısaltılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Kayserispor çalıştırıcısı, "Devre aralarının uzunluğu negatif etki yapıyor, zarar veriyor. Tempo düşüyor, planlama yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ligde her takımın rakibini yenebilecek duruma geldiğini belirten Karaman, transfer yasağı nedeniyle altyapı oyuncularına yöneleceklerinin altını çizdi. 

"Büyük takım çalıştırma hedefimden vazgeçmiş değilim"

Alınacak 2-3 yenilgi ile birlikte 8-9 takımın ligin alt sıralarına düşebileceğine dikkat çeken Hikmet Karaman, "Biz ikinci yarıda takır takır top oynayan bir takım olacağız" dedi.

Karaman, büyük takımları çalıştırma konusunda birkaç kez şans yakaladığını ancak gerçekleşmediği de belirterek, "Büyük takım çalıştırma hedefimden vazgeçmiş değilim" diye konuştu. 

Kaynak: TRTSPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz