Futbol

Kartal darbe yedi!

31 Ekim 2015 Cumartesi 10:40 - Son Güncelleme 31 Ekim 2015 Cumartesi 09:58

Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ın, rakipleriyle puan farkı 2'ye düştü

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş liderliğini sürdürürken, takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe ile puan farkı 2'ye düştü.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle 10. hafta müsabakaları hafta içinde yapılan Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalmasına rağmen 23 puanla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş'ı, bu hafta puan kaybetmeyen 21'er puanlı Galatasaray ile Fenerbahçe ve 19 puana sahip Akhisar Belediyespor izledi.

Deplasmanda kazanan tek ekip Fenerbahçe

Toplam 4 müsabakada eşitliğin bozulmadığı 10. haftada deplasmanda galip gelen tek takım Fenerbahçe oldu.

Takımların 21 gol attığı müsabakaların ardından 8'er gole oluşan Beşiktaşlı Mario Gomez ile Antalyasporlu Samuel Eto'o, en fazla gol atan isimler.

54 sarı ve 1 kırmızı kartın kullanıldığı 10. haftada tek kırmızı kartı Mersin İdmanyurdu'ndan Gökçek Vederson müsabakadan sonra gördü.

Kasımpaşa kaçtı, Beşiktaş yakaladı

Haftanın son karşılaşmasında Kasımpaşa ile karşılaşan lider Beşiktaş, rakibiyle 3-3 berabere kaldı.

Ligde 4 hafta sonra puan kaybı yaşayan Beşiktaş'ta Rhodolfo, bu sezon ilk golünü kaydetti. Beşiktaş, bu sezon 2. kez penaltı vuruşundan gol buldu. İç sahada Trabzonspor mağlubiyetinin ardından ikinci puan kaybını yaşayan siyah-beyazlı ekip, bu sezon ilk kez kalesinde 2'den fazla gol gördü.

Ligde Beşiktaş maçına kadar kalesinde 5 gol gören ve ligin en az gol yiyen ekibi olan Kasımpaşa, siyah-beyazlı ekip karşısında 3 gole engel olamadı.

Uzatma bölümünde yediği golle 3. beraberliğini alan Kasımpaşa, iki haftadır galip gelemiyor. Kasımpaşa daha önce de Çaykur Rizespor karşısında 90+5. dakikada Kweuke'nin penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrılmıştı.

Galatasaray'dan 4 farklı galibiyet

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu 50. resmi maçına çıktığı Galatasaray, Eskişehirspor'u 4-0 mağlup ederek, yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Sakatlıktan kurtulduktan sonra ilk defa ilk 11'de sahaya çıkan Burak Yılmaz'ın 2 gol attığı müsabakada Selçuk İnan ve Bilal Kısa'nın güzel golleri Galatasaray'ın 4 farklı galip gelmesini sağladı. Bu sezon ligde daha önce 4-1 kazandığı Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında dörder gol atan sarı-kırmızılı ekip, son dönemde en farklı galibiyetini geçen sezonun 5. haftasında Konyaspor karşısında 5-0'lık sonuçla almıştı.

Müsabakada Olcan Adın'ın çektiği şutta topun rakibe çarptıktan sonra dışarı çıktığına hükmeden hakem Bülent Yıldırım, korner kararı vermesine rağmen Olcan Adın topun kimseye çarpmadığını söylemesi üzerine kararını iptal etti. Bülent Yıldırım da Olcan Adın'ın elini sıkarak kendisine teşekkür etti.

Ligde son 7 maçında puan alamayan Eskişehirspor, teknik direktör İsmail Kartal'la çıktığı 3. müsabakada da puan alamadı.

Fenerbahçe Alper Potuk'la kazandı

Ligde daha önce Trabzonspor ve Galatasaray'ı yenen Osmanlıspor'a konuk olan Fenerbahçe, Alper Potuk'un golüyle rakibini 1-0 mağlup etti.

Alper Potuk, Fenerbahçe'de bu sezon resmi maçlarda gol atan ilk yerli oyuncu oldu. Bu sezon 6. galibiyetini alan sarı-lacivertli ekip, bunlardan 3'ü 1-0 olmak üzere 5'ini tek farkla kazandı.

Son haftalarda sakatlık problemi yaşayan Fenerbahçe'de Sırp futbolcu Lazar Markovic bir kez daha sakatlandı.

Lige iyi başlayan ve ilk 6 haftada 11 puan toplayan Osmanlıspor, son 4 maçından puan alamadı.

Olaylı biten maçta takımlar birer puan aldı

Gaziantepspor'un 2-0 üstünlük kurduğu müsabakada Trabzonspor, rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

İç sahada tek galibiyetini ilk hafta Bursaspor karşısında alan Trabzonspor, daha sonra oynadığı 4 müsabakada ikişer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Dış sahada tek galibiyetini 2. haftada Bursaspor önünde elde eden Gaziantepspor da deplasmandaki 4 maçta ikişer beraberlik ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Oyunun son bölümünde ceza sahasında Arokoyo'nun topa elle müdahale ettiğini savunan Trabzonsporlu oyuncular hakeme itirazda bulundu. Yedek kulübesindeki Salih Dursun'un da hakemin yanına kadar koştuğu pozisyonun ardından top oyunda olmasına rağmen müsabakanın aut atışıyla başlaması nedeniyle "kural hatası" yapıldığı ileri sürüldü.

Karşılaşmanın ardından müsabakayı yöneten hakemler yaklaşık 4 saat gecikmeyle stattan ayrıldı. Müsabaka sırasında İstanbul'a olduğu öğrenilen Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, özel uçakla geldiği Trabzon'da yaptığı açıklamada, maçın ardından kulüp yönetim kurulu üyelerine talimat verdiğini ve hakemin statta tutulmasını istediğini belirtti.

"Ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak" dediğini aktaran Hacıosmanoğlu, "O değerli insan beni aradıktan sonra, 'hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözünün üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların Trabzonlu'ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettik" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü cuma günü yaptıkları yazılı açıklamada ise Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stattan geç ayrılmasına ilişkin, "Hakemlerin odalarında beklemeleri kendi tasarrufları olup, oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir" denildi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu da müsabakayla ilgili yaptığı açıklamada, "Trabzon'daki olayın sorumluları, müsabakanın hakem, temsilci ve gözlemci raporlarının federasyonumuza ulaşmasının ardından belirlenerek PFDK'ya sevk edilecek" ifadeleri kullanıldı.

Müsabakanın devre arasında kale arkasında takıma tepki gösteren taraftarların yanına giden kaleci Onur Kıvrak, bir süre taraftarlarla konuştuktan sonra soyunma odasına giderken giriş kapısına yumruk attı.

Akhisar Belediyespor'u durduran yok

Antalyaspor'u son bölümde attığı golle 2-1 yenerek üst üste 3. galibiyetini alan Akhisar Belediyespor, ligde 5 haftadır yenilmiyor.

Puanını 19'a çıkaran Ege temsilcisi, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. İç sahada mağlubiyeti olmayan Akhisar Belediyespor, kendi evinde 5 maçta 13 puana ulaştı.

Geçen hafta Beşiktaş'a 5-1 yenilen Antalyaspor, Akhisar Belediyespor mağlubiyetiyle art arda ikinci maçını puansız tamamladı. Antalyaspor'da Samuel Eto'o geçen hafta olduğu gibi gol atsa da takımının yenilgisini engelleyemedi. Son 6 haftada sadece 1 galibiyeti bulunan Antalyaspor, bu süreçte 5 puan alabildi.

Ege temsilcisinin galibiyet golünde topun çizgiyi geçip geçmediği tartışması yaşandı.

Müsabakadan önce Akhisar Belediyespor taraftarları tarafından tribüne çağrılan iki takım futbolcuları birlikte giderek tribünleri selamladı. İki takım arasında daha önce yağışlı bir havada oynanan bir müsabakada Akhisar Belediyespor taraftarları müsabakayı kale arkasında takip eden Antalyaspor seyircilerini üstü kapalı olan tribüne aldırmıştı.

Kayseri'de kazanan yok

Ligde Medicana Sivasspor'dan sonra en fazla beraberlik alan ekiplerden Çaykur Rizespor, Kayserispor'la deplasmanda golsüz berabere kaldı.

İç sahada galibiyeti bulunmayan Kayserispor, kendi evindeki 5. maçında 2. beraberliğini aldı. Ligde ilk 6 haftayı namağlup geçtikten sonra üst üste 3 yenilgi alan Çaykur Rizespor, Kayserispor deplasmanında 5. kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

Bu müsabakaya kadar Çaykur Rizespor 18, Kayserispor ise oynadığı son 17 lig maçında kalesinde gol görmüştü.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Kayserisporlu Furkan Özçal, kritik pozisyonda çizgi üzerinden son anda çıkardığı topla Çaykur Rizespor'un olası golünü engelledi.

Bursaspor 3 puanı tek golle aldı

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın görevden ayrılmasının ardından Okan Buruk'la yoluna devam eden Medicana Sivasspor, deplasmanda Bursaspor'a 1-0 yenildi.

Ligde Medipol Başakşehir'le beraberliği olmayan iki ekipten biri durumundaki Bursaspor, İspanyol oyuncusu Cuenca'nın ilk golüyle haftayı 3 puanla kapattı. Son 5 maçta sadece 1 mağlubiyeti olan yeşil-beyazlı ekip, deplasmanda oynadığı son 2 maçı kayıpsız tamamladı.

Sergen Yalçın'dan sonra göreve gelen Okan Buruk'un çalıştırdığı Medicana Sivasspor, kötü gidişini sürdürdü. Üst üste 3. mağlubiyetini alan "Yiğidolar", ligde 15 maçtır galip gelemiyor.

Mersin İdmanyurdu 3 puanı son dakikada kaçırdı

Medipol Başakşehir karşısında uzatma bölümüne kadar 1-0 üstün oynayan Mersin İdmanyurdu, 90+4. dakikada Mehmet Batdal'ın golüyle galibiyeti kaçırdı. Konuk ekip, bu golden sonra da Edin Visca ile bir pozisyondan faydalanamadı.

İlk 10 haftada sadece 1 galibiyeti bulunan Mersin İdmanyurdu, 3. beraberiliğini aldı. Son 6 haftada mağlubiyeti bulunmayan Medipol Başakşehir ise bu sezon ilk kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

Mersin İdmanyurdu'nda oyunun son bölümünde sarı kartla cezalandırılan Gökçek Vederson, maçın bitiminin ardından ikinci sarı kartının ardından kırmızı kart gördü.

Konya'da golsüz gece

Haftanın golsüz biten 2 karşılaşmasından biri olan Torku Konyaspor-Gençlerbirliği maçında taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Son 7 maçta sadece 1 yenilgisi bulunan Torku Konyaspor bu sezon 4. beraberliğini aldı.

Bu sezon üst üste 2 galibiyeti olmayan Gençlerbirliği, geçen haftaki Osmanlıspor galibiyetinin ardından sahadan 1 puanla ayrıldı. Deplasmanda daha önceki 4 maçını kaybeden Gençlerbirliği, dış sahada ilk kez puan kazandı.

Sonuçlar

Kayserispor-Çaykur Rizespor: 0-0

Bursaspor-Medicana Sivasspor: 1-0

Trabzonspor-Gaziantepspor: 2-2

Mersin İdmanyurdu-Medipol Başakşehir: 1-1

Osmanlıspor-Fenerbahçe: 0-1

Galatasaray-Eskişehirspor: 4-0

Torku Konyaspor-Gençlerbirliği: 0-0

Akhisar Belediyespor-Antalyaspor: 2-1

Beşiktaş-Kasımpaşa: 3-3

11. hafta programı

6 Kasım Cuma:

19.00 Eskişehirspor-Osmanlıspor (Eskişehir Atatürk)

20.00 Gençlerbirliği-Mersin İdmanyurdu (Ankara 19 Mayıs)

7 Kasım Cumartesi:

14.00 Antalyaspor-Kayserispor (Akdeniz)

16.00 Medipol Başakşehir-Trabzonspor (Başakşehir Fatih Terim)

19.00 Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)

19.00 Çaykur Rizespor-Galatasaray (Çaykur Didi)

8 Kasım Pazar:

14.00 Medicana Sivasspor-Gaziantepspor (Sivas 4 Eylül)

17.00 Fenerbahçe-Torku Konyaspor (Ülker)

20.15 Bursaspor-Beşiktaş (Bursa Atatürk)

Puan durumu

Takımlar O G B M A Y Av. P
1.Beşiktaş 10 7 2 1 27 12 15 23
2.Galatasaray 10 6 3 1 22 9 13 21
3.Fenerbahçe 10 6 3 1 15 9 6 21
4.Akhisar Belediyespor 10 5 4 1 13 8 5 19
5.Medipol Başakşehir 10 5 1 4 15 10 5 16
6.Torku Konyaspor 10 4 4 2 11 13 -2 16
7.Kasımpaşa 10 4 3 3 13 8 5 15
8.Bursaspor 10 5 0 5 12 12 0 15
9.Trabzonspor 10 4 2 4 14 14 0 14
10.Antalyaspor 10 4 2 4 15 18 -3 14
11.Gaziantepspor 10 4 2 4 9 14 -5 14
12.Çaykur Rizespor 10 2 5 3 14 13 1 11
13.Osmanlıspor 10 3 2 5 13 13 0 11
14.Gençlerbirliği 10 3 2 5 11 15 -4 11
15.Kayserispor 10 2 3 5 7 10 -3 9
16.Medicana Sivasspor 10 0 6 4 10 16 -6 6
17.Mersin İdmanyurdu 10 1 3 6 10 22 -12 6
18.Eskişehirspor 10 1 1 8 7 22 -15 4
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz