Futbol

Kartal'dan 18,5 milyon Avroluk strateji

03 Şubat 2016 Çarşamba 14:36 - Son Güncelleme 03 Şubat 2016 Çarşamba 12:44

Beşiktaş, sabırla bekleme politikasının meyvesini ara transferde aldı.

Beşiktaş, Ocak ayında yaptığı 5 takviyeyle kadrosunu güçlendirirken, transferler sırasında izlenen strateji, kulübün ciddi anlamda kar etmesini sağladı. Siyah-beyazlıların bu strateji sayesinde 18,5 milyon Avro kar ettiği ortaya çıktı.

Bonservissiz kiralanan Marcelo için Hannover 96'nın sezon başında 6,5 milyon Avro istediği vurgulanırken, Getafe'den 1,1 milyon avroya alınan Alexis Delgado için de sezon başında belirlenen rakamın 2,5 milyon Avro olduğu ortaya çıktı.

Yine Haziran döneminde talip olunan Boyko için Dnipro kulübü, ilk olarak 8, daha sonra 6 milyon Avroluk bir bonservis bedeli belirlemiş, Beşiktaş bu teklifleri reddetmişti. Ocak ayında Ukrayna kulübüyle kıran kırana pazarlık içine giren siyah beyazlı yönetim, Boyko'yu 3.3 milyon Avro'ya mal etmeyi başardı.

Geçen sezon da gündeme gelen Aras Özbiliz için Spartak Moskova'nın istediği rakam ise o dönemde 8 milyon Avro idi. Aras transferi içinde "bekleme" stratejisini uygulayan siyah-beyazlılar, oyuncuyu 1,3 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer edip, 300 bin Avroya da Rayo Valecano'ya kiraladı.

Beşiktaş, transferin son gününde kadrosuna kattığı Kaan Baysal'a ise bonservis bedeli ödemedi.

Siyah beyazlılar bu transfer politikası sayesinde 5 oyuncu için toplam 6,7 milyon bonservis bedeli öderken, yaklaşık 18,5 milyon Avro kar etmiş oldu.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz