Futbol

"Kaybetmeyi hak etmedik"

22 Mart 2015 Pazar 23:56 - Son Güncelleme 23 Mart 2015 Pazartesi 09:00

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe karşısında aldıkları 1-0 mağlubiyeti hak etmediklerini söyledi.

Bilic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakipleri karşısında kesinlikle iyi oynadıklarını savunarak, "Kaybetmeyi hak etmedik. Özelikle maçın ikinci yarısında kazanmaya yakın olan bizdik" dedi.

Fenerbahçe karşısında çok önemli fırsatlar yakaladıklarını kaydeden Hırvat teknik adam, "Fenerbahçe'yi tamamıyla etkisiz hale getirdik. Hatta Fenerbahçe maçın son bölümünde hücum etmeyi bıraktı. Bu yüzden kabullenmek zor. Üstüne üstlük kontraataktan golü yedik. Bu akşam gerçekten iyi oynadık. Club Brugge maçının ardından olmasına rağmen fiziksel olarak Fenerbahçe'den iyiydik" diye konuştu.

Kadıköy'de oynadıklarını ve kazanmak için sahaya çıktıklarını anlatan Slaven Bilic, şunları söyledi:

"Burada 10 net fırsat yakalayamazsınız. Beş tane karşı karşıya pozisyon bulamazsınız. Daha çok pozisyon üretebilirdik. Gerek ilk yarıda gerek ikinci yarıda yeterince oyuncuyla hücum ettik. Birçok pozisyon var. Rakibi 3'e 3, 4'e 4 yakaladık. Basit ve final paslarını doğru şekilde kullanamadık. Bence yeteri kadar fırsat yakaladık. Üç net pozisyonumuz var, bunları değerlendiremedik. Yakaladığınızda bunları kullanmanız gerekiyor."

"Çok önemli iki maçı kaybettik"

UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge yenilgisinin ardından Fenerbahçe'ye kaybetmeleriyle ilgili görüşlerini aktaran Slaven Bilic, çok önemli iki maçı yitirdiklerini dile getirdi.

Bundan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını vurgulayan siyah-beyazlı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük hayal kırıklığı... Brugge maçında da bizi mutsuz ve rahatsız eden noktalar vardı. Öyle bir mağlubiyetten sonra toparlanmak, buraya gelmek ve 3 gün içinde hazırlanmak ciddi işti. Oldukça zorluydu. Oyuncuların hakkını teslim etmem gerekiyor. İyi reaksiyon gösterdiler ve bu akşam gerçekten iyi oyun ortaya koydular. Maçın sonunda galibiyeti arayan bizdik. Fenerbahçe'nin son 20 dakikada oyun düzeni tamamıyla bozuldu. Kesinlikle 1 puanla yetinmedik, 3 puan arayışı içindeydik. Fenerbahçe, kontraataktan golü attı. Orada hata yaptık. Çok adamla golü ararken pozisyonlarımızı boşalttık, takım düzenimiz ortadan kalktı. Fenerbahçe bunu çok iyi kullandı. Sow, biraz yeteneğiyle, biraz da şansıyla golü attı. Yine de oyuncularımızın ortaya koyduğu oyun ve karakter gerçekten takdire değer."

Şampiyonluk yarışı

Ligdeki şampiyonluk yarışına değinen Slaven Bilic, üç takımın da birer puanla sıralandığını ve bu yarışın ülke futbolu için heyecan verici olduğunu ifade etti.

Şampiyonluk yarışının sıkı bir hale geldiğini belirten Bilic, "Şimdi başlıyor diyebilirim" dedi.

Fenerbahçe karşılaşmasının ardından daha iyi pozisyonda olmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını kaydeden Hırvat çalıştırıcı, "Hiç değilse Fenerbahçe'yi 4 puan mesafede tutuyor olmalıydık. En azından beraberlikle bitebilirdi. Bu durumda Galatasaray ile eşit olacaktık. Yedi puan önde de olabilirdik. Üç takım birer puanla ayrılıyor. Ülke futbolu için final bölümü çok heyecan verici olacak" ifadelerini kullandı.

Oyuncu tercihleri

Sosa'yı solda, Necip Uysal'ı savunmanın göbeğinde oynatmasına değinen Slaven Bilic, bu iki oyuncunun performansından memnun olduğu yönünde ifadeler kullandı.

Sosa'yı maçın belirli bölümlerinde farklı görevlerde kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Bilic, "Sosa, Metalist ve Madrid'de bütün maçları sağda veya solda oynadı. Onu rakiplerin arasına koyarak, Tolgay ve onunla oyunu sol tarafa taşıyıp çabuk şekilde Gökhan ile topu buluşturmayı amaçlıyorduk. Sosa, bunları gayet iyi yaptı. Rakip hatlarının arasına iyi girdi" diye konuştu.

Bilic, Olcay Şahan'ı yedek tutmasının tamamen taktiksel nedenlere dayandığını söyledi.

Savunmanın göbeğinde görev verdiği Necip'in iyi iş çıkardığını savunan Hırvat teknik adam, "Necip, çok özellikli oyuncu. Stoper, orta saha, kenarlarda oynayabilen oyuncu. Son pozisyon haricinde iyi iş çıkardı. Yerini boşalttı ve kontraatakla golü yedik. Onu farklı pozisyonlarda kullanmaya çalışacağız. En iyi pozisyonu hangiyse o koşullarda kullanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bilic, maçta sakatlanan ve oyunu terkeden Tolga Zengin'in takımın kaptanı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tolga, bir operasyon geçirdi. Dönmek için elinden geleni yaptı. Club Brugge maçında karşı karşıya kaldığı reaksiyon adil değildi. Arkadaşları ona destek verdi. Maça devam etmek istiyordu ama sakatlığı el vermedi ve sahayı terketmek zorunda kaldı."

İlk yarıda yaşanan tartışma

Maçın ilk yarısında yaşanan tartışmaya değinen Hırvat çalıştırıcı, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ile aralarında herhangi bir tartışma yaşamadıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinden bazı kişilerin kendi yedek kulübesine yönelenlerin olduğunu vurgulayan Bilic, "Fenerbahçeli bazı oyuncular da gelmeye başladı. İçlerinde Alves ve Sow da vardı. Bu kesinlikle doğru bir şey değil. Ben maçın hakemine yerlerine geçmelerini ve bizim alanımızı ihlal ettiklerini söyledim. Biz hiçbir şekilde onların teknik alanını ihlal etmedik" diye konuştu.

Tolgay Arslan hastaneye kaldırıldı

Beşiktaş'ta sakatlık geçiren Tolgay Arslan, maçın ardından hastaneye kaldırıldı.

Emre Belözoğlu ile çıktığı hava topunda kafasından sakatlanan Tolgay ve 73. dakikada yerini Olcay Şahan'a bırakan Tolgay, tomografi çektirilmek için hastaneye götürüldü.

Bu arada ilk yarının sonlarına doğru sakatlık geçirerek oyuna devam edemeyen kaleci Tolga Zengin'in durumunun ise yarın yapılacak kontrolden sonra belli olacağı bildirildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz