Futbol

"Keyfimden antrenör değiştirmiyorum!"

23 Ekim 2013 Çarşamba 14:18 - Son Güncelleme 23 Ekim 2013 Çarşamba 14:30

Cavcav: "Mehmet Özdilek'le uzun yıllar çalışmak istiyoruz"

Spor Toto Süper Ligde zor günler geçiren ve adeta son sıraya demir atan başkent temsilcisi Gençlerbirliği'nde kulüp başkanı İlhan Cavcav, çok teknik direktör değiştiren bir kulüp başkanı olduğunu ancak bunu keyfi yapmadığını dile getirdi.

Cavcav, başkent temsilcisinin teknik direktör Mehmet Özdilek ile anlaşılmasının ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı sonrası Kasımpaşa maçının ardından meydana gelen değişiklikler nedeniyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Teknik direktör arayışlarında görüşülen isimler arasında ekonomik ve kulübe en uygun olanında karar verdiklerini ifade eden İlhan Cavcav, şunları söyledi: "Görüştüğümüz antrenörler içinde ekonomik olarak bize en uygun geleni Mehmet Özdilek oldu. Kendisiyle her konuda anlaştık. Yapmış olduğumuz sözleşme 2 yıllıktır ama gönlümüzde yatan daha uzun süredir. Ben öyle çok antrenör değiştiren bir kulüp başkanıyım ama bunlar keyiften değişmiyor, keyfimden değiştirmiyorum. Antalyaspor'da 4-5 sene gibi bir zaman başarıyla teknik direktörlük yapmış kardeşimizin Gençlerbirliği'nde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum."

Uzun yıllardır kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlık yaptığı hatırlatan İlhan Cavcav, taraftarın Kasımpaşa maçında ilk kez kendisini istifaya çağırdığını kaydederek, "İstifayı gayet ciddi bir şekilde düşündüm. Şu anda kulübün bana en çok ihtiyacı olduğu zamanda böyle bir kararı vermenin kulübün lehine değil aleyhine olacağını düşündüm. Ben ve yönetimim görevimizin başındayız" şeklinde sözlerini tamamladı. 

GENÇLERBİRLİĞİ İÇİN MİLAT

 Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek ise, "Bugün yeni bir gün, Gençlerbirliği için milat" diye konuştu.

Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde oyun stili olarak Belçikalı ünlü futbolcu Enzo Şifo'ya benzetilen Mehmet Özdilek, başkent temsilcisinin yönetimiyle, taraftarıyla, camiasıyla Türkiye'nin lokomotif takımlarından olduğunu belirterek, "Gençlerbirliği hak etmediği bir yerde. Oyuncuları tanıdığım, bildiğim ve güvendiğim için onlarla yola çıkmaya karar verdim. Enerjimiz de pozitif olarak takıma yansıdı" dedi.

Kırmızı-siyahlı kulübün zor bir süreç yaşadığını ifade eden "Şifo" Mehmet, şunları söyledi: "Ama biz hiçbir bahaneye sığınmayacağız, çözümün bir parçası olacağız. Bunu başarabilecek gücümüz var, elimizdeki kadroda tecrübeli, kaliteli oyuncularımız var. Onlara inandığımız için de buradayız. Bugün yeni bir gün, Gençlerbirliği için milat. Amaç bulunduğu yeri kabul etmeyen, hep yukarıları hedefleyen bir takım olgusu yaratmak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bunu da yaratacağız."

Ankara'nın Süper Lig'deki tek temsilcisi kırmızı-siyahlı ekibin bu sezon yaptığı başlangıçla sadece hemşehrilerine değil Türkiye'ye "şok" yaşattığını dile getiren Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı: "Futbolda bunlar var. Bunu yaşamalı mıydı? Hayır yaşamamalıydı. Gençlerbirliği çok köklü bir kulüp, vizyonu olan bir başkana ve yöneticilere sahip. Çok daha iyi yerleri hak ediyor. Gençlerbirliği yukarılarda olmalı, üst sıraları kovalamalı. Antalyaspor'da göreve başladığımda 2 puandaydı, 2 puan öndeyiz. Zoru seviyoruz. Risk evet ama hayatta riskler almadan başarı olmuyor. Tekrar ediyorum, oyuncu grubuna çok güveniyorum. Eksiklerimiz olabilir ama giderecek zamanımız olacak."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz