Futbol

Kimler öne çıktı? İşte Dilmen'in Trabzonspor yorumu

01 Mayıs 2022 Pazar 01:21 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2022 Pazar 02:04  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR yorumcusu Rıdvan Dilmen, Antalyaspor'la berabere kalarak şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'la ilgili değerlendirmeler yaptı. Usta yorumcu, bordo-mavili ekibin şampiyonluğunda önemli rol alan isimleri sıraladı.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında 2-2'lik Fraport Tav Antalyaspor beraberliği sonrası Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un performansı analiz edildi.

İşte Dilmen'in yorumlarından öne çıkanlar...

"Şampiyonluk için ilk adımı geçen sene atmışlardı"

"Şampiyonluk için ilk adımı geçen sene atmışlardı. Oyun anlamında az gol yiyen bir takıma evrildiler. Bu sezon isabetli transferlerle, devre arasında da en iyi transferleri yaparak zirveye çıktılar. Tüm teknik ekibi, futbolcuları kutlarım. Beşiktaş ve Galatasaray yakın tarihlerde şampiyon olmuştu. 38 yıldır bir özlem vardı zaten. Ben Trabzonspor'un şampiyonluğunu görmüştüm oynarken. Süper Lig'e çıktıklarında zaten 4 büyük kulüp denmişti. Arada aldıkları kupalar da oldu. 6 kez şampiyon olup 7. kez şampiyon olmak büyük başarı. Hiç bir zaman şampiyonluk gelmeyen sezonlarda da büyüklüklerinden bir şey kaybetmediler...Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş hocasıyla bile geç anlaştı. Ghezzal falanla da geç anlaştılar. Trabzonspor herkesle önceden anlaştı işi bitirdi. Özlenen şampiyonluk da bu yıl geldi"

"Son haftalarda stres yaşasalar da şampiyon oldular"

"Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum Trabzonspor'a. Kalan maçlar formalite ama bir hedefleri daha var. Türkiye Kupası'nı da almak istiyorlar. Doyasıya yaşamak istedikleri bir şampiyonluk yaşıyorlar. Biraz son haftalarda stres yaşasalar da şampiyon oldular."

"Nuri Şahin'i tebrik ederim"

"Nuri Şahin'e de böyle tabanca gibi takım yarattığı için tebrik ediyorum. Trabzonspor'un bu maçta çok iyi oynamaması normal. Yarım puan bile yetiyordu zaten. Ayrıca Abdullah Avcı hocanın da büyük başarısı var sezon boyunca, bunu da söylememiz lazım."

"Özkan hocadan, Ahmet Suat hocadan sonra yerli bir hocayla şampiyonluk yaşadı Trabzonspor"

"Teknik adam için çok daha zordur şampiyonluk süreci. Taraftarlar çok mutlu olur ayrı, futbolculardan daha çok sevinir teknik adamlar. Abdullah hoca Başakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük takımlarda çalıştı. Milli takımlarda da önemli görevler yaptı. Özkan hocadan, Ahmet Suat hocadan sonra yerli bir hocayla şampiyonluk yaşadı Trabzonspor."

"Fenerbahçe'nin farkı kapatması imkansızdı"

"Taraftar çok hak ediyor sevinmeyi. Hak ederek kutluyorlar. Rakipleri çok çabuk çözüldü o da ayrı. Fenerbahçe son haftalarda herkesi yenmesine rağmen o farkı kapatması imkansızdı."

"Uğurcan ve Hamsik şampiyonluğa en çok etki eden futbolculardır"

"Uğurcan Çakır ve Hamsik şampiyonluğa en çok etki eden futbolculardır bana göre. Diğer oyuncular zaman zaman ön plana çıktı. Siopis transferi önemliydi mesela, onu alarak 5 forvetle oynamaya başladı Trabzonspor. Abdülkadir zor zamanlar geçirdi. Yerli ve Milli takım kalecisi Uğurcan'ın performansı çok önemli. Bir de bu oyuncular genç oyuncular, çok atlayabiliyor... Trabzonspor kurulduğu günden beri büyük kulüptür, Anadolu'dan çıkarak 6 şampiyonluk yaşamıştır. Uzun yıllardır çabalamalarına rağmen 7. şampiyonluklarını hak ettiler."

"Dorukhan 3 oyuncu gibi...Nwakaeme ligimizin en iyi sol kanadı"

"Büyük kulüplerde sadece oyunculuk yetmez, çok önemli karakter olmanız lazım. Dorukhan Toköz'ün Beşiktaş'ta çok iyi oynamadığı maçları biliriz ama hiç bir maçta çok vurdumduymaz demeyiz. 3-4 mevkiide oynayabilecek nadir oyunculardandır Dorukhan. Dorukhan 3 oyuncu gibi takımı için...Nwakaeme ligimizin en iyi sol kanat oyuncusu çok da skor değiştirdi. Çok golcü bir oyuncu değildi Trabzonspor'a gelmeden önce. Doğru transferler yapıldı, o da onlardan birisi."

"Abdullah Avcı teşhisi iyi koydu"

"Bu kadar eksiği olmasına rağmen hiç yakındığını görmedik, sadece işine odaklandı Abdullah hoca. Bu jenerasyonun hocaları teknolojiyi de çok iyi kullandı. Abdullah hoca geçen sezon teşhis koydu."

"Abdülkadir Ömür, dilerim Chelsea gibi takımlarda oynar" 

"İki yıl önce Abdülkadir Ömür'ün transfer olması gündemdeydi. Dilerim Avrupa'da daha büyük takımlarda Chelsea gibi takımlarda oynar inşallah. Son haftalardaki performansı benim onun adına olan umutlarımı yine büyük yerlere çıkardı. "Visca düzdür mesela gider vurur, bir tane vurur çatala gider, bir tane vurur dışarı gider. Ömür öyle değil, Abdülkadir'in sokak futbolundan gelmiş bir stili var. Takım oyununa gitmeye başladı. Ayak uydurunca da hem kendi kazandı, hem de kendisi kazandı."

"Burası çocuk bahçesi değil"

"Ligden düşme kaldırılsın tartışmalarına hiç girmeye gerek yok. Bu konunun TFF tarafından açıklanması gerekiyor. O zaman Trabzon'un şampiyonluğuyla ilgili de söz çıkar, böyle saçmalık olmaz. Ligin altı ayrı ülkede, üstü ayrı ülkede oynanmıyor ki. Çocuk bahçesi değil burası. Ligin hak eden şampiyonu Trabzonspor'dur, kim hak ediyorsa o düşecektir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz