Futbol

Kupa için FIFA'ya!

13 Aralık 2013 Cuma 11:07 - Son Güncelleme 13 Aralık 2013 Cuma 11:55

Trabzonspor Kulübü, kupa için geri adım atmıyor.

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun bordo-mavili takımın Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun tescilinin iptali için yaptığı başvuruyu reddetmesinin ardından UEFA, CAS ve FIFA'ya başvuru haklarının doğduğunu bildirdi.

Aslan, TFF Tahkim Kurulu'ndan çıkan karara şaşırmadıklarını, uluslararası kuruluşlara başvuru yapabilmek için bir sıralama izlemek zorunda olduklarını ve bugüne kadar bunu uyguladıklarını belirtti.

Kimsenin Trabzonspor Kulübü'nden bu aşamadan sonra geri adım atmasını beklememesi gerektiğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nu, 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluk Kupası ile ilgili yaptığımız başvuru ile ilgili olarak verdiği karara şaşırmamak gerekir. Bu sürecin başından beri "şike var, ancak sahaya yansımamıştır" şeklinde bir yaklaşım sergileyen TFF ve TFF Tahkim Kurulu'ndan farklı bir karar çıkmasını beklemiyorduk.

UEFA, CAS ve FIFA gibi Uluslararası kuruluşlara başvuru yapabilmek için bu sırayı izlemek zorundaydık. Bu aşamada UEFA, CAS ve FIFA'ya başvuru hakkımız doğmuştur. İşin bu boyuta gelmesini istemezdik. Çünkü bu kuruluşlara başvurumuz sonrasında Türk futbolu yıllar boyu onarılamayacak hasarlar alacaktır. Kimse bu konuda bizim geri adım atmamızı bekleyemez. Milli takımımız ve kulüplerimizin uğrayacağı maddi ve manevi zararların sorumlusu, adaletin tecellisini engelleyen bu kurumların yöneticileri olacaktır."

Etiketler : kupaTrabzonspor
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz