Futbol

Lee: Arkanıza yaslanın ve Kim'i izleyin

09 Ağustos 2021 Pazartesi 19:48 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Güney Koreli gazeteci Myeongsu Lee, TRT SPOR’dan Doruk Tecimer'e özel açıklamalarda bulundu. Lee, Fenerbahçe'nin Kim Min-Jae ile savunmaya çok önemli bir oyuncu kattığını dile getirdi.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Kim Min-Jae hakkında bilgiler veren Lee, sarı lacivertlilerin uzun bir süre stoper ihtiyacının olmayacağını belirtti:

“Kim Min-Jae’nin boyu ortalamanın oldukça üzerinde. 1,90’lık boyunun avantajını maç içinde rahat bir biçimde kullanıyor. Fiziksel açıdan rakiplerine kolaylıkla üstünlük sağlayabiliyor. Uzun boyuna rağmen oyuncunun oldukça hızlı olduğunu söyleyebilirim. Takımca hücum edildiği anlarda adeta bir kanat bek gibi geride durup kontra atakları engelleyebiliyor. ”

Fenerbahçe’nin oynadığı sisteme kolaylıkla uyum sağlayabileceğini aktaran Koreli gazeteci, oyuncunun milli takımdan 3’lü savunmaya aşina olduğunu söyledi:

“Güney Kore milli takımı zaman zaman 3’lü savunmayı deniyor. Bu maçların çoğunda da Kim Min-Jae forma şansı buldu. Geriden oyun kurma meziyeti olan bir oyuncu. Defanstan göndereceği paslar, hızlı bir şekilde rakip takım kalesinde tehlike olabilir. Kendine olan güveni ve sakinliği sayesinde takıma ve sisteme kolayca adapte olabileceğini düşünüyorum. Milli takımdan arkadaşlarıyla da konuştum ve bana tek bir cümlede bu transferi değerlendirdiler: Arkanıza yaslanın, Kim’i izleyin.”

Güney Kore-Türkiye ilişkilerine de dikkat çeken Mayongsu Lee, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve kardeş ülke olarak gördüklerinin altını çizdi.

“2002 Dünya Kupası’nı dün gibi hatırlıyorum. Türkiye, üçüncülük maçında Kore’yi yendiğinde iki takım oyuncuları da birbirine sarıldı ve tribünlere geldiler. Gerçekten futbol ve hoşgörü adına çok güzel dakikalar yaşandı. Daha sonralarda Kore Ligi’nde teknik direktörlük yapacak Şenol Güneş’i de ilk defa orada tanıma fırsatı buldum. Türkiye için çok önemli bir başarıydı.

Tabii ki iki ülke arasındaki dostluk daha önceye dayanıyor. Türkiye’yi kardeşimiz olarak görmemizin asıl sebebi, Kore Savaşı’na verdiği destektir. Biz halk olarak zor günler geçirirken Türkiye bizlere yardım etti. Yapılan yardımları asla unutmayacağız.”

Son olarak Kim Min-Jae’nin daha önceden aldığı tekliflere değinen Koreli gazeteci: “Avrupa’dan bazı takımların ilgisi vardı fakat oyuncunun tercihi Fenerbahçe oldu” dedi.

Lee, sözlerini şöyle noktaladı:

“Geçen yıl Leipzig ve Leverkusen’in Kim’e ilgisi vardı fakat bir sonraki aşamaya geçilemedi. Daha sonra Juventus, Güney Koreli stoperi transfer etmek istediğini beyan etti. Fakat İtalyanların planı, oyuncunun bonservisini satın aldıktan sonra 1 veya 2 sene başka takıma kiralık göndermekti ve Kim, bu planın bir parçası olmak istemedi. Bütün gelen teklifler arasında en iyisi sarı lacivertlilerin teklifiydi. Umarım kendisi Türkiye’de çok başarılı olur. Buradaki herkes Fenerbahçe maçlarını izlemek için sabırsızlanıyor.”
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz