Futbol

"Liglerin erteleneceğini düşünüyorum"

16 Mart 2020 Pazartesi 23:33 - Son Güncelleme 16 Mart 2020 Pazartesi 23:39

Süper Lig'in 26. haftasında ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 1-0 yenen Fraport TAV Antalyaspor'un teknik direktörü Tamer Tuna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oldukça tedirgin olduklarını söyledi.

 Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, futbolun temaslı bir oyun olduğuna dikkati çeken Tuna, "Bizim takımda 6 farklı dil konuşan oyuncular var. Sarılmak, coşkuyu yaşamak futbolculara güven verir. Bu güvenin kaybedildiği bir dönemde, ortamda oynamak zor. Devletimizin, sağlık bakanımızın güven veren açıklamaları var. Süreci de çok iyi yönetiyorlar ama özellikle yabancı futbolcuları maça motive etmek oldukça zordu." dedi.

Ligde şampiyonluğun da küme düşme mücadelesinin de son haftaya kadar süreciğine işaret eden Tuna, "Bu heyecanın taraftarsız maçlarla devam etmesi iyi bir şey değil. Bilim kurulu, devletimiz, bakanlarımızın kararlarına saygılıyız. Bu konularda futbolla ilgili bir karar verilecekse, teknik direktörlerin, takım kaptanlarının da görüşleri alınmalı. Bizim de hocalarımız var. Onlarla görüşülmeli. Sonrasında alınan karara saygı duyarız." diye konuştu.

"Potansiyel hastayız"

Sivasspor'u yendiklerini ancak insan sağlığının kazanmaktan önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Mesela Charles, 2 hafta önce tedavi için Fransa üzerinden Brezilya'ya gitti. Tedavisi bitti ancak dönemedi. Getirmek istedik, karantinayla ilgili süreç vardı. Geçen hafta yabancı ve gurbetçi oyuncularımızın aileleri, yakınları geldiler. Aramızda oldular. Yurtdışına tekrar çıkamadılar. Bunlarla da birlikte yaşadık. Potansiyel hastayız. Test yaptırmadık. Gribal enfeksiyon yaşayan 7 oyuncumuz oldu. Gustavo ve Celustka'yı 2 hafta gribal enfeksiyon nedeniyle oynatamadık. Süreç bu." değerlendirmesinde bulundu.

Kişisel tercihinin maçların ertelenmesi olduğuna dikkati çeken Tuna, "Sonrasında da adaletli bir yarış olacak mı? 4 hafta ertelendiğinde hazirana uzayacak. Belki de 8 maçın 4 haftaya sığdırılabileceği bir sezon yaşayacağız. Ligden düşenlere yazık olacak. Şampiyonlar Ligi'ne, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak takımlar belli olacak ama bence bu yıl alttaki takımların hiçbiri düşmemeli. Hem sağlık hem de yabancı oyuncuların psikolojisini düşünürsek, çok adaletsiz bir yarış olacak. Bu benim şahsi fikrim." şeklinde konuştu.

Bu süreçte birlikte karar alınması gerektiğinin altını çizen Tuna, şunları söyledi:

"Ailelerinin yanına gidemeyen oyuncularımız var. Yarından sonra liglerin erteleneceğini düşünüyorum. Bunu bir yerden alınmış bilgi olarak söylemiyorum. Sürecin getirdiği, içimizden hastaların çıkabileceği düşüncesinden dolayı söylüyorum. Yaşanılanlar ortada. Bize virüs bulaşmış olabilir. Sinan Gümüş'ün geçen hafta Almanya'dan anne ve babası geldi. 'Hocam dokunamıyorum.' diyor. Bu bir örnek. Bizim içimizde yaşadığımız durum bu. Çok dikkat ediyoruz. Galibiyet coşkusuyla sarılırken bile tereddüt ediyoruz. Potansiyel olarak her şeye açığız."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz