Futbol

Lucescu Trabzonspor'a gelecek mi?

28 Aralık 2015 Pazartesi 17:03 - Son Güncelleme 28 Aralık 2015 Pazartesi 17:59

Hem Shakthar Donetsk hem de Rumen teknik adam cephesinden açıklamalar geldi.

Mircea Lucescu, Trabzonspor'a gelecek mi, yoksa Shakthar Donetsk ile mi devam edecek? Bu sorunun cevabıyla ilgili hem Shakthar hem de Rumen teknik adam cephesinden açıklamalar geldi.

Shakhtar Donetsk ile sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Mircea Lucescu bir süredir Trabzonspor'un radarında... Bordo-mavililerin yeni başkanı Muharrem Usta'nın ilk tercihi konumunda bulunan Rumen çalıştırıcı ile ilgili Ukrayna Premier Lig ekibinden flaş bir açıklama geldi.

Shakhtar Donetsk'in üst yöneticisi (CEO) Sergei Palkin, sözleşmesi sezon sonunda bitecek teknik direktörleri Mircea Lucescu'nun geleceği konusunda kulübün sahibi ve başkanı Rinat Akhmetov'un karar vereceğini söyledi.

Palkin, Ukrayna'daki football.ua internet sitesine, Rumen teknik direktör Mircea Lucescu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Başka bir kulübe giderse orada da güzel bir futbol sergileyeceğine eminim"

70 yaşındaki teknik adamın sözleşmesinin sezon sonunda biteceğini hatırlatan Palkin, "Büyük deneyime sahip Sayın Lucescu ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nin de aralarında bulunduğu yüzlerce maça çıktık ve birçok başarı elde ettik. Kendisini elbette takımın başında görmek isteriz. Başka bir kulübe gitmesi durumunda, o takımın da güzel bir futbol sergileyeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Palkin, "Shakhtar Donetsk'in, Lucescu'ya yeni bir kontrat önerip önermediği" sorusuna, "Buna ancak başkan Rinat Akhmetov karar verebilir. Tabii burada Sayın Lucescu'nun düşüncesi de önemli. İki tarafın da anlaşması gerekiyor. Kulübün bu konudaki tercihini belirleyecek en önemli faktör, lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde alınacak sonuçlar olacak. Ayrıca maçlarımızı, stadımız Donbass Arena'da oynayıp oynayamayacağımız da önem taşıyor" yanıtını verdi.

"Lucescu'nun sözleşmesi yenilenmezse..."

Lucescu'nun sözleşmesini yenilememesi halinde taraftarların içinin rahat olması gerektiğini söyleyen Palkin, "Shakhtar Donetsk, her zaman iddialı hedefler koymuş ve bunları başarmıştır. Bu yüzden taraftarlarımızın, kulübün geleceği konusunda endişelenmesine gerek yok" yorumunu yaptı.

Lucescu'dan Trabzonspor açıklaması

Konuyla ilgili Mircea Lucescu ülkesinin basınına yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile görüşmeler yaptığını doğruladı ancak net cevap vermekten kaçındı.

70 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, "Shakhtar'dan ayrılırken burada iyi hatıralar bırakmak istiyorum. İki yıl daha teknik direktör olarak çalışarak ardından sportif direktör olarak görev yapmayı planlıyorum. Daha sonra da takımın başına oğlumu getirmek istiyorum" dedi. 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz