Futbol

"Maçın hakemleri özür dilemedi"

15 Aralık 2020 Salı 21:51 - Son Güncelleme 15 Aralık 2020 Salı 22:32  |  Kaynak : TRT SPOR

Şampiyonlar Ligi maçında ırkçılığa maruz kalan M. Başakşehir antrenörü Webo ve sahaya çıkmayan tecrübeli oyuncu Demba Ba TRT World'e özel açıklamalar yaptı.

"Kendimi ilk kez böyle gördüm" diyen Webo ırkçı ifadeler kullanan dördüncü hakemin özür dilemediğini söyledi. 

"Olacakları hesaplamadım, çok öfkeliydim. Futboldaki bu ırkçılığı durdurmamız gerekiyor. Böyle resmi bir yerde bu olayın yaşanması sinir bozucu oldu. Tepkimizi herkes gördü ama dördüncü hakem hiçbir anda özür dilemedi. Ne kendisinden ne de sahadaki diğer hakemlerden bir özür telefonu gelmedi."

Kendisine verilen destekten dolayı mutlu olduğunu belirten Webo "İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kulüp başkanımız Göksel Gümüşdağ'a teşekkür etmek istiyorum. Sayın Erdoğan'ın mesajı çok önemli ve onur vericiydi. Başkanımızla da soyunma odasında bir görüntülü konuşma gerçekleştirdik. "Ben sizinleyim, biz bir aileyiz." dedi. Burada gerçekten aile olduğumuzu gördüm. Hem takım arkadaşlarım hem Paris Saint Germain'li oyuncular yanıma gelip destek verdi." dedi. 

Sahaya çıkmayarak sert bir mesaj verdiklerini dile getiren Kamerunlu antrenör, "Eğer bir gün başka bir stadda böyle bir olay daha yaşanırsa "Bakın, Medipol Başakşehir maçında böyle bir karar alındı, yine alınır" denecek." ifadelerini kullandı. 

O gün yaşananlarla ilgili TRT World'e konuşan Demba Ba ise "Futbol sahası ayrımcılığın yeri değildir. Öyleyse, bir hakem olarak onca sıfat varken, neden bir insanı ten rengiyle tanımlarsın? Maalesef bazı kelimeleri zihnimizde, bilinçaltımızda normalleştirdik ve öylesine kullanabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Olayların öncesinde yaşananlara değinen Ba "Bir hakem olarak bir oyuncuya nasıl sesleneceğinize dikkat etmeniz gerekir. Olayın geliştiği ortama geri dönersek; on dakika içerisinde üç sarı kart gördük. Bunu futbol hayatımda daha önce hiç yaşamadım." dedi. 

"Birimiz ya da hiçbirimiz dedik ve çıkmadık"

"Olaylar yaşandıktan sonra asıl konu tekrar sahaya çıkıp çıkmamaktı. Takım arkadaşlarıma dedim ki; Siyah olmadığınız için siz bizim büyürken neler yaşadığımızı bilmiyorsunuz. Ya da belki siz de farklı şeyler yaşadınız. Ben geri çıkmayacağım. Bazen durmamız gerekir. Bu, dünyada bir futbol sahasında meydana gelen en kötü olay değil. Ama bazen durmak gerekir. En kötü hakaret de olsa, en hafifi de olsa durmamız lazım. Eğer sizin içinizden gelmiyorsa ve oyuna devam etmek istiyorsanız hiç sorun yok; sahaya çıkıp maçınızı oynayabilirsiniz. Ben de duşumu aldıktan sonra çıkıp maçınızı izlerim. Nihayetinde; birimiz ya da hiçbirimiz dedik ve çıkmadık."

Son olarak rakip takımın oyuncularıyla ilgili de konuşan Ba "Paris Saint Germain oyuncuları da 'biz buradayız ve onlar ya çıkar devam ederler ya da biz yenmiş sayılırız' diyebilirlerdi ama yapmadılar. Bu, mutlaka yaşanacaktı. Bize denk geldi ama muhakkak bir gün olacaktı çünkü bu artık normale dönüştü."  diyerek sözlerini tamamladı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz