Futbol

"Maçların Antalya’da oynanmasını sağlıklı görmüyorum"

22 Nisan 2020 Çarşamba 14:08 - Son Güncelleme 22 Nisan 2020 Çarşamba 14:16

Kasımpaşa Kulüp Doktoru Cem Ergenç, kalan 8 haftanın Antalya’da oynanacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Maçların Antalya’da oynanmasını sağlıklı görmüyorum. Önümüzdeki hafta tüm takım halinde antrenmanlarına başlıyoruz" dedi.

Kasımpaşa Spor Kulübü Doktoru Cem Ergenç, korona virüs salgını döneminde takımdaki genel durum ile ilgili  açıklamalarda bulundu.

Ergenç, çalışmalarını evlerinde gerçekleştiren oyuncuların sağlık durumunu sürekli takip ettiklerini aktararak, “Bu süreçte ilk antrenmanların durdurulması ve müsabakaların ertelenmesi kararı alındıktan sonra tüm oyuncularla zaten var olan whatsapp grubu üzerinde yeniden bir organizasyon yaptık. Tüm oyunculara hem bireysel hem grup halinde nasıl antrenman yapabileceklerini, hangi antrenmanlarını, hangi sürelerle, kaç set yapacaklarını tarif ederek gönderdik. Gerek video kayıt ile gerekse yorumlara dayalı geri dönüşlerini aldık. Bazı bilimsel değerlerini, nabız değerlerini ölçmek için kullandığımız cihazlar var. Onlar üzerinden takiplerini yaptık. En çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de kilo alımı. Kilo alımını kısıtlamak için kulüp diyetisyenimizle görüşmeler yaptık. Sürekli takip etmelerini istedik. Şu ana kadar ciddi bir problemle karşılaşmadık. Önümüzdeki hafta takım antrenmanlarına başlamayı planlıyoruz. Bugün bir toplantı yaptık. Haziranın ilk veya ikinci haftası müsabakalar başlayacakmış gibi program dahilinde organizasyonlarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki hafta takım halinde çalışmalarımıza başlıyoruz"

Ergenç, gelecek hafta takım halinde antrenmanlara başlama kararı aldıklarını ifade ederek, "Liglere ara verildikten sonra çoğu oyuncumuz İstanbul’da kaldı. İstanbul’da kalan oyuncularımız Kemerburgaz’daki tesislerimize yakın yerde oldukları için zaten bireysel ve grup antrenmanlarını organize etmiştik. Yaptığımız toplantıda teknik direktörümüzün isteği doğrultusunda daha çok takım antrenmanlarına başlamayı planlıyoruz. Çünkü profesyonel düzeyde spor yapıldığında 2-3 haftadan sonra bireysel antrenmanın veya küçük gruplar halinde yapılan antrenmanın çok katkısı olmuyor. Çünkü bu bir takım oyunu. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm takım halinde çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz" dedi.

"4-5 haftalık süreç hazır olmak için yeterli"

Ligin oynanmaya başlamasından önce takımların 4-5 hafta hazırlık süreci geçirmesi gerektiğinin altını çizen Cem Ergenç, “Normalde sezon başı 6-7 hafta planlıyoruz. Ama bu sezon bitmeden sezon ortasında aniden alınmış bir karar olduğu için aynı süreç gözetilir mi, bilmiyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Bu daha önce yaşanmış ve bilimsel olarak ispatlanmış veya denenmiş bir şey değil. Ama daha önce yapılan bilimsel deneylere istinaden benim de görüşüm 4-5 haftalık bir süreç hazır olmak için yeterli olacaktır” açıklamasını yaptı.

"Maçların Antalya’da oynanmasını çok sağlıklı görmüyorum"

Cem Ergenç, Süper Lig’de ertelenen 8 haftanın Antalya’da oynanacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bunun bir söylenti olduğunu, ciddi olmadığını ve aynı zamanda sağlıklı bir düşünce olmadığını düşünüyorum. Bütün takımların orda olması haksız bir rekabete neden olabilir. Biz Kasımpaşa olarak İstanbul dışı 3 müsabakamız kalmışken neden bütün maçlarımızı İstanbul dışında oynayalım. Oyuncular arasındaki stresten bahsetmiştik. 8 - 10 hafta ailelerinden uzakta ne kadar güvenli olduğunu bilmedikleri otel odasında futbol oynanabileceğini tahmin etmiyorum. Sosyal medyada bazı kişilerin çıkartmış olduğu söylentiler olduğunu düşünüyorum.

Gerek kulüpler birliği, gerek federasyon gerekse kulüplerin bunu desteklediklerini düşünmüyorum. Çok sağlıklı görmüyorum. Haziran ve temmuz aylarında Antalya’da müsabaka oynanması başlı başına sorun. Diyelim ki sadece Süper Lig olsun 18 takım, 50-60 kişilik kafileleriyle Antalya’da otellerde konaklayacak. Onların herhangi birinde yaşanacak bir sağlık problemi bütün takımın karantinaya alınmasını gerektirecek. Antalya’da bu kadar donanımlı sağlık hizmeti verilebilecek şartların şu anda uygun olduğunu düşünmüyorum. Bence herkesin mümkün olduğunca bulunduğu konumda olması ve sadece müsabaka günü veya müsabakaya bir gün önce seyahat edip oynayıp tamamlaması daha uygun olur."

Kaynak: iha

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz