Futbol

Mandıralı ile deplasmanda kaybetmiyor

03 Mayıs 2014 Cumartesi 11:40 - Son Güncelleme 03 Mayıs 2014 Cumartesi 11:41

Trabzonspor 6 deplasman maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak 10 puan topladı

Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak Trabzonspor, teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde dış sahada yenilgi yüzü görmedi.

Deplasmanda Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor maçlarından 2-2 beraberlikle dönen bordo-mavililer, Torku Konyaspor ve Elazığspor deplasmanlarında da golsüz beraberlikler aldı. Karadeniz ekibi, Sivasspor'u da deplasmanda 4-0, Kayseri Erciyesspor'u ise 5-0 yenerek bu sezon en farklı galibiyetlerini elde etti.

Bordo-mavili takım, teknik direktör Mandıralı yönetiminde böylelikle 6 deplasman maçından 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak 10 puan topladı. Mandıralı ile deplasmanda kaybetmeyen Karadeniz ekibi, Bursaspor engelini de kayıpsız geçmeyi hedefliyor.

- Son yenilgi 132 gün önce

Trabzonspor, ligde en son deplasman yenilgisini ligin 16. haftasında Galatasaray karşısında 2-1'lik sonuçla almıştı.

Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde oynanan karşılaşmada en son deplasman yenilgisini alan bordo-mavililer, ligde 132 gündür dış sahada yenilgi yüzü görmedi.

- Akçay döneminde 9 maçta 5 puan

Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay döneminde bu sezon deplasmanlarda daha başarısız bir grafik sergilemişti.

Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde 9 deplasman maçında 6 mağlubiyet, 2 beraberlik ve tek galibiyet almıştı. Bordo-mavililer, 9 dış saha maçında 5 puan alarak, Mandıralı döneminden daha fazla maç oynamasına karşın daha az puan toplayabilmişti.

- Güney: "Her maçımız final

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde son haftalarda deplasmanlarda başarılı bir grafik sergilediklerini, bunu Bursaspor maçıyla da sürdürmek istediklerini söyledi.

Güney, en son deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısında 5-0 gibi farklı bir sonuç aldıklarını anımsatarak, "Bursaspor karşısında da hedefimiz 3 puan. Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda her maçımız final. Önümüzde şimdi 3 maç var. Bu 3 maç da final. Bir final maçını daha kayıpsız tamamlamak istiyoruz" dedi.

Takımda eksik oyuncularının bulunduğunu ancak bunun üstesinden gelebileceklerini dile getiren Güney, "Avrupa kupaları için kazanmak zorundayız. Oyuncularımız da bunun bilincindeler. İyi bir futbolla Trabzon'a 3 puan ile dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz