Futbol

Mersin'de duygulandıran maç

21 Ağustos 2014 Perşembe 00:21 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2014 Perşembe 01:16

Mersin İdmanyurdu, Mustafa Aydın yararına oynanan maçta Adanaspor'u 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, geçirdiği kaza sonrası uzun yıllar tedavi gören ve futbol yaşantısı sona eren eski futbolcusu Mustafa Aydın yararına PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'la oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.

Her iki takım oyuncuları Mersin Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya, yakın zamanda hayatını kaybeden Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul'u andıkları pankartla çıktı.

Maç öncesi, Beşiktaş Kulübü'nün vefat eden Onursal Başkanı Süleyman Seba için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sezon öncesinde takımlarıyla ilk kez buluşan az sayıdaki kırmızı-lacivertli taraftar da maç boyunca Mustafa Aydın için marşlar söyledi.

Mustafa Aydın taraftarı duygulandırdı

Karşılaşma öncesi 33 numaralı formayı giyen ve eski takım arkadaşlarıyla birlikte sahaya çıkan Mustafa Aydın, maçın başlama vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlağa 2010 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra ilk defa dokunan Mustafa Aydın, taraftarları duygulandırdı.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın yakından ilgilendiği Mustafa Aydın'a Adanasporlu futbolcular da forma hediye etti.

Maç boyunca her iki takımın da çok sayıda değişiklik yaptığı karşılaşmayı Mersin İdmanyurdu 2-1 kazandı. Mersin ekibinin gollerini 39. dakikada Efe ve 71. dakikada Enes atarken, Adanaspor adına tek golü, 21. dakikada Murat kaydetti.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte futbolcuların su içmesi için maça sık sık ara verildi.

İzmir'in Narlıdere ilçesinde 27 Eylül 2010'da meydana gelen trafik kazasında, Mersin İdmanyurdu futbolcusu Mustafa Aydın'ın kullandığı otomobil, yol kenarındaki direğe çarpmış, kazada Mustafa Aydın ile yanında bulunan nişanlısı Müge Bayrak ağır yaralanmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Müge Bayrak (21) yaşamını yitirmiş, Mustafa Aydın ise kaza sonrası uzun süre tedavi görmüş ve futbol yaşantısı sona ermişti.

Karşılaşmanın gelirinin Mustafa Aydın'a verileceği bildirildi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz