Futbol

Mesut Özil imzayı attı

27 Ocak 2021 Çarşamba 15:16 - Son Güncelleme 27 Ocak 2021 Çarşamba 17:29  |  Kaynak : TRT SPOR, DHA

Fenerbahçe Kulübü, 3,5 yıllığına kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil için imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Arsenal takımından renklerine bağladığı dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'in imza töreni gerçekleştirildi. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu'nun da yer aldığı imza törenine basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Ali Koç, ''Mesut'un gelişi ile birlikte taraftarımız coşkusunu bizimle paylaştı. Mesut'un da ailemize katılımıyla beraber nice başarılarımız olacaktır.'' dedi. 

İmza töreninde konuşan yıldız futbolcu ise "Hep Fenerbahçeliydim, öyle de kalacak." ifadelerini kullandı.

"Bugün balayı bitiyor, artık gerçek iç başlıyor"

Mesut'un kariyeri ile dünyaya mal olmuş biri olduğunu ifade eden Ali Koç, "Son 10 yılda dünyaya damga vuran futbolculardan biri. Takım arkadaşları ve hocası ile bu camianın hedefleri için ter dökecek. Bugün balayı bitiyor artık gerçek iş başlıyor. Futbolun takım oyunu olduğunu bilen bir karakter. Bu bilinçle arkadaşlarına da uyum sağlayacağını biliyorum. Futbolun kendisine kazandırdığı üne ve maddi imkanlara her zaman şükür etti. Bunlara şükür ederken insanlığa yararlı olmak için de kullandı. Ve neticesinde futbolcu ve hayır severliği Mesut'u küresel bir markaya dönüştürdü. Mesut'un en sevdiğim özelliklerinden biri de çocuklarla olan iletişimi. Bu özelliğinin de yeni nesillerin Fenerbahçeli olmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Fenerbahçe camiasının buraya olan bağlılığını bilmeyenler 'gelemez' dedi. Biz rüyanın gerçekleşeceğini biliyorduk. Sabırla, inatla, akıllıca, gaza gelmeden, gaza getirmeden adım adım çalıştık, uğraştık ve bugünleri yaşıyoruz. Biz hafta sonu "Mesut Ol" diyerek taraftarlardan destek istedik. Mesut transferi için kampanya başlatmadık, var olan kampanyanın adını 4 günlüğüne değiştirdik. Çağrımıza büyük destek veren taraftarlara teşekkürlerimi sunuyorum. Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye gelmesi ile mutlu olan taraftarlarımızın destekleri bizleri her zaman mutlu edecektir" diye konuştu.

"Aramıza hoş geldin, yolun açık olsun"

Ali Koç, Fenerbahçe'de zaferlerin büyüklüğünün mücadele ile ölçüldüğünü belirterek, "Hem sahada hem de saha dışında. Mesut bu yolda yürümeye yeni başlıyor takımın bir parçası olarak zaferlerin bir parçası olacaktır. Kendisi Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu ülkemiz için ne demek olduğunu bu arma ve çubuklu forma için savaşan futbolcularımızın taraftarlar tarafından sevilip el üstünde tutulduğunu biliyor. Aramıza hoş geldin yolun açık sansın bol olsun" şeklinde konuştu.

"Son 10 yılına dünya futboluna damga vurmuş bir futbolcuyu bugünün şartlarında buraya getirmek her kulübün yapacağı bir iş değil"

Çok iyi bir futbolcu transfer ettiklerini söyleyen Koç, "Ama onunla beraber Fenerbahçe'nin eski günlerde olduğu gibi tekrar büyük yıldızları getirme potansiyeli olduğunu göstermesi başka kapıları açacaktır. O dönemlerden bu döneme futbol sektörü çok değişti. Biz Fransa'nın, İspanya'nın gol kralını getirdik. Bugün aynı şeyi yapsak tüm Türk kulüplerini bir araya getir yapamazsınız. Dolayısıyla bunu geçmiş yıllardaki gibi olabileceğini sanmıyorum. Biz kendi yıldızlarımızı üretmeliyiz. Bu da sabır ve inançla altyapılara yatırım ile geçiyor. Son 10 yılına dünya futboluna damga vurmuş bir futbolcuyu bugünün şartlarında buraya getirmek her kulübün yapacağı bir iş değil" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu: Mesut hepimiz için güzel bir rüyaydı

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu ise, Mesut Özil bugün resmen sarı-lacivertli kulüpte olduğunu ifade ederek, "Mesut'a, renklerine bağlı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hoş geldin diyorum. Bu tarihte çok büyük transferler oldu. Mesut hepimiz için güzel bir rüyaydı ve Mesut'un hayaliydi. Bu noktaya transfer sürecinde bizlerinde katkısı olduysa ne oldu bize. Mesut insani değerleri, mütevazi duruşu, samimice ülkesine bağlılığıyla tüm gençlere örnek olan kişi. Ne mutlu ki bu güzel insan Fenerbahçeli. Şanlı formamızın altında nice maçlara çıkacak inşallah. Gerçekten bizim çok iyi bir takımımız var. Mesut ile beraber çok da güçlenecek. Kupaları beraber kaldıracağız inşallah" dedi.

"Şuanki orta saha üçlüsü daha önde"

"2010-2011 döneminde Emre Belözoğlu, Baroni ve Alex orta sahası mı? yoksa şu anda bulunan Ozan Tufan, Gustavo ve Mesut Özil orta sahası mı daha iyi?" şeklinde gelen soruya cevap veren Belözoğlu, "Mesut benden daha zeki oyuncu ama ben de fena değildim. Alex Fenerbahçe tarihinin görmüş olduğu en büyük oyuncu. Onu çok başka yere koymam gerekiyor. Ama samimice söyleyeyim. Çok pozitif duygularla ben bu göreve soyundum. Fenerbahçelileri mutlu etmek için uyanıyoruz. Ben şu an ki üçlüyü daha önde görüyorum" şeklinde konuştu.

Mesut Özil: Fenerbahçe için bir rüya, benim için de hayaldi

Mesut Özil 'in açıklamasında önce hazırlanan video gösterimi yapıldı. Memleketinden görüntüler ve hemşerileri ile yapılan röportajların yer aldığı videoda Mesut Özil'in yapımını üstelendiği spor salonundan kesitler yer aldı.

Mesut Özil yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirerek, "Başkanımızın dediği gibi Fenerbahçe için bir rüyaydı, benim için de hayaldi. İki taraf için de bir bağlantı olacak artık. Sahada yeteneğim ile takıma faydam olacak. Başarılı bir sezon geçiririz. Fenerbahçe her sezon ligi kazanmak için oynuyor. En kısa zamanda bunu yapıp bu sene şampiyonluğu da kazanacağız" dedi.

Mesut Özil, kendisini Fenerbahçeli kimin yaptığının sorulması üzerine de, "Beni Fenerbahçeli yapan da kendimim aslında. Maçları seyrederken birisi Galatasaraylı, birisi Beşiktaşlı oluyordu ben Fenerbahçeli oluyordum, öyle de kalacak" diye konuştu.

"Pelkas'ı çok beğeniyorum"

Mesut Özil, sarı-lacivertli takımda Pelkas'ı çok beğendiğini ifade ederek, "Aynı pozisyonda oynadığım için çok yetenekli bir oyuncu. Onun için Pelkas diyorum" şeklinde konuştu.

"Elimden geleni yapacağım"

Bir futbolcunun üzerinde her zaman baskı olduğunu kaydeden Mesut Özil, "Son dönemlerimde büyük kulüplerde oynadım, Fenerbahçe'de de baskı olacaktır. Sahada elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe benim için büyük ve çok değer verdiğim bir kulüp, elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Çocukluğumdan beri her zaman hayal ettiğim bir kulüpteyim"

Mesut Özil, sarı-lacivertli forma ile sahaya çıkacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

"Sabırsızlıkla bekliyorum. Takım arkadaşlarımla antrenman yapıp sahada yer alacağım. Takımıma yardım etmek istiyorum. Çocukluğumdan beri her zaman hayal ettiğim bir kulüpteyim iki taraf için de hayırlı olsun."

"Bundesliga'ya dönme ihtimalim yok"

Mesut Özil, Bundesliga'ya dönme ihtimalinin olup olmamasının sorulması üzerine ise, "Hayır, yok" diye yanıt verirken, keşke ve iyi ki dedikleri için ise, "Keşke daha erken olsaydı, iyi ki şimdi olmuş" dedi.

"Top gelmeden önce ne aksiyonlar yapmam gerektiğini düşünürdüm"

Çocukluğunda arkadaşları ve ağabeyleri ile futbol oynadığını ifade eden Mesut Özil, "Top gelmeden önce ne aksiyonlar yapmam gerektiğini düşünürdüm, şu an sahada da aynı şekilde. Düşünmekle gerçekleşiyor benim sahadaki zamanım" diye konuştu.

"Burak kardeşime başarılar diliyorum"

Mesut Özil, kendisi ile alakalı konuşan Burak Yılmaz hakkında da şunları dile getirdi:

"Burak kardeşime başarılar diliyorum, inşallah sahada kendisini ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder."

"Alex ve Emre Belözoğlu'yla oynamak isterim"

Mesut Özil, Fenerbahçe'de en çok Alex ve Emre Belözoğlu ile oynamak istediğini belirtti. Özil, Almanya Milli Takımı'na asla dönmeyeceğini sözlerine eklerken, daha önce İspanya'da karşılıklı oynadıkları Arda Turan ile ilgili olarak, "Arda Turan çok iyi ve çok yetenekli bir kardeşimiz. İspanya'da karşılıklı oynadık, burada da aynı şekilde olacak. Ona da başarılar diliyorum" dedi.

İmza töreninin ardından ise 2019 yılında Mesut Özil'e bir mektup yazan Yağız ve Kuzey kardeşler sahneye çıktı. Yazdıkları mektubu Ali Koç ile Mesut Özil'e hediye eden kardeşlerin yanlarında getirdikleri formaları ise Koç ile Özil imzaladı.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz