Futbol

Motivasyonun ve uyumun üstadı

10 Ekim 2013 Perşembe 20:59 - Son Güncelleme 11 Ekim 2013 Cuma 00:25

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, trtspor.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Cristoph Daum ile buluştuğumuzda gündemde ne saha basan taraftarlar ne de görevinden alınacağı iddiaları vardı. Belki oğluna Türk gelin isteyeceği belliydi ama özel yaşamına hiç girmedik.
Sohbete eski günlerden söz ederek başladık. Alt yapıda başladığı kariyerinde bir çok futbolcuyu yetiştirmekle övünen Daum için Thomas Hassler’in ayrı bir yeri olduğu anlaşılıyor. Elbette Almanya günleri denince de Köln’ün kariyerindeki önemi…

Köln’ün başında Bayern Münih ile büyük bir rakebet içinde olduğunu, Stuttgart’ta Bayer Leverkusen’de büyük başarılara imza attığını fazla mütevazı olmaya gerek duymadan ama sakince anlatıyor. Söz, Türkiye günlerine geliyor. Daum şöyle diyor: “Beşiktaş döneminde ekonomik zorluklara rağmen iyi bir takım kurduk ve başarılı olduk. Fenerbahçe’de de günlerim çok başarılı geçti.”

DAUM'UN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Acısına nasıl katlanıyor?

Söz Fenerbahçe’ye gelince hemen soruyoruz. “Son dakikada kaçan şampiyonluklar sonrası neler hissediyorsunuz? Acısına nasıl katlanıyorsunuz?”

Cevap net ve aslında sonuçları kendisine de yakıştıramadığı anlaşılıyor: “Yaşananları unuturum ve yeni sezona kendimi hazırlarım. Bütün bunlardan dersimi alırım ki aldım ve önüme daha kuvvetli bakarım. Tabi ikincilik ben söz konusu olunca yeterli gelmiyordu.”

Şike süreci

Daum'un şike iddialarında en çok adı geçen iki kulüpte görev yapmasından dolayı düşüncesini merak ediyoruz.

"İlk duyduğunuzda neler hissettiniz?"

"Detaylı olarak bilgim yok. İki kulübün de çok sayıda taraftarı var. İki kulüpte de güvenilir ve çok çalışan yöneticiler var. İki kulübün de bu süreçten güçlenerek çıkacağına inanıyorum."

Başarının sırrı

Daum'un başarısının sırrı ne? Şampiyonluğun yolu nereden geçiyor?

"Her ülke kendine ait özellikleri var. Farklı. Türkiye’de insanlar gerçekten gururlu. Bundesliga, disiplinli ve yüksek tempoda oynanan bir lig. Belçika ile Hollanda bir birine yakın. Avusturya kış sporları ile öne çıkıyor. Türkiye’de ise futbol çok seviliyor ve adeta bir takımı tutarak doğuyorsunuz. Burada insanlar futbolla yatıp kalkıyor. Yapısal olarak da kültürel olarak da çok farklı.. Kendinizi gittiğiniz her ülkeye adapte etmeniz gerekir ve bu konuda başarılıyım."

Cristoph Daum, uyumun ve motivasyonun tarifi adeta… Bize cevaplarını Almanca veriyor ama Türkçe konuşabildiğini biliyoruz. Zaten onun için Türkiye’nin “ikinci vatan” olduğunu “Türkçe” duyuyoruz.

DAUM’UN AÇIKLAMALARININ İKİNCİ BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…

Christoph Daum, daha önce görev yaptığı takımlarda kurduğu ilişkilerin güzel bir şekilde devam ettiğini belirtiyor ve polemikten kaçınıyor.

"Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman’ı tanıyorum. Onunla yakın çalıştığımız bir dönem oldu. Beşiktaş camiasından çok yakın dostlarım oldu. Nerede çalışırsam çalışayım onlar benim dostlarımdır. Ne olursa olsun, başka takımda çalışıyorum diye bu dostlara yüz çevirmem. Aynı şekilde Fenerbahçe’de çok dostlarım var. Başarılı günler geçirdik. Sosyal hayatta da iyi ilişkilerim oldu. Birlikte nikahlara da cenaze törenlerine de gittik. Yaşananlar, insanları bir birine bağlıyor. Sadece bu kadar da değil, Galatasaray’da, Trabzonspor’da da iyi ilişkilerimin olduğu kişiler var. Eskişehirspor’da Ertuğrul (Sağlam) Hoca, Rizespor’da Rıza (Çalımbay) Hoca da bunlar arasında. (Türkçe olarak) “TÜRKİYE İKİNCİ VATANIM” Bu yüzden de bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Benim için şu anda Bursaspor da benim ailem. Bursaspor için bütün birikimlerimi, başarılı olması için tecrübemi kullanacağım."

Peki Bursaspor?

“Bursaspor’un şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“Sıfır!”

“Hedef?”

“Şu anda bulunduğumuz durumda öncelikle puan almamız önemli. Maçtan maça düşünüyoruz.”

“Şampiyonluk adayı?”

“Adaylara bakmak istediğinizde, ekonomik duruma baktığınızda zaten ortaya çıkıyor.”

“Gençler?”

"Genç arkadaşlarımızı geliştimek istiyoruz. Onlarla devamlı yakın çalışıyorum. Hazır oldukça elbette şans vereceğim."

Röportaj: Zahit Budak (@zahit_budak) 

DAUM'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz