Futbol

Muhammet Demir, o anlar için ne dedi?

23 Nisan 2022 Cumartesi 23:18 - Son Güncelleme 24 Nisan 2022 Pazar 01:54  |  Kaynak : TRT SPOR

Spor Toto Süper Lig'deki Gaziantep FK - Göztepe maçına son dakikalardaki "fair play" örnekleri damga vurdu. O anların karamanlarından Gaziantep'in forveti Muhammet Demir, "Ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK, Göztepe'yi konuk etti. 1-1 sonuçlanan müsabaka sonrası Göztepe'nin küme düşmesi kesinleşti. Göztepe'nin küme düşmesinin yanısıra maçın son anlarında yaşanan "fair play" olayları da gündem oldu.

90+7'de kazanılan penaltı vuruşunda topu dışarı gönderen Gaziantep FK'lı Muhammet Demir, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa o anları anlattı. Demir, şunları ifade etti:

"Her şeyiyle normal giden maçın son 5 dakikası oldukça enterasandı. Soner'in pozisyonu olmasa 0-0 bitecekti. Gol attılar. Takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerekmesine rağmen bize müsaade ettiler. Golü attık, bir dakika sonra penaltı kazandık. Gole izin vermeseler, penaltı da olmayacaktı. Tuhaf duygular içindeydim. Onların gösterdiği bu fair-play üzerine onları burada küme düşürmek bize yakışmaz diye düşündüm. Kendi adıma böyle bir karar verdim, birlikte verdik. Takım içerisinde birlikte bir karar aldık gibi gözüktü. Ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim. Küme düşecek bir takımın, topu bırakıp gol attıracağını düşünmüyorum. Birçok takım, bize bunu yaptırmazdı."

Nelet yaşandı?

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında hakem atışı sonrasında Göztepe'den Soner Aydoğdu direkt olarak kaleye vurdu. Direkten dönen topu Adis Jahovic, ağlara gönderdi ve Göztepe 1-0 öne geçti.

Gaziantep FKlı oyuncular gole itirazda bulundu. Göztepeli futbolcular da atılan golün centilmenliğe uygun olmadığı gerekçesiyle santra ile oyunu yeniden hareketlendiren Gaziantep FK'lı oyunculara müdahale etmedi. Bunun ardından 90+6. dakikada Figueiredo, topu boş kaleye yollayarak durumu 1-1'e getirdi.

Müsabakanın 90+7. dakikada ise Gaziantep FK penaltı kazandı. Bu kez de Güneydoğu ekibi forveti Muhammet Demir, penaltıda topu bilerek dışarı gönderdi.

1-1'lik skorla sona eren mücadele sonrası Göztepe'nin bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz