Futbol

Mustafa Cengiz ve yönetimi idari yönden ibra edilmedi, Galatasaray seçime gidiyor

23 Mart 2019 Cumartesi 23:01 - Son Güncelleme 24 Mart 2019 Pazar 03:01

Galatasaray Kulübü mali genel kurulunda başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Şimdi ne olacak? İşte detaylar...

Galatasaray Kulübü mali genel kurulunda başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Sarı-kırmızılı ekibin tüzüğüne göre mevcut yönetim, bir ay içinde seçim kararı almak zorunda. Tüzüğe göre söz konusu seçimde Mustafa Cengiz yeniden aday da olamıyor.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen mali genel kurulda, 2018 yılında görev yapan 3 farklı yönetimin faaliyetleri mali ve idari yönden ibraya sunuldu.

Genel kurulda ilk olarak 1 Ocak-23 Ocak'ta görevde bulunan eski başkan Dursun Özbek ve yönetiminin 23 günlük faaliyetleri mali ve idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi.

Kongrede daha sonra mevcut başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin 23 Ocak ve 29 Mayıs tarihleri arasındaki birinci döneminin faaliyetlerinin ibrası, üyeler tarafından tarafından kabul edildi.

Son olarak Cengiz ve yönetiminin 29 Mayıs ve 31 Aralık tarihleri arasındaki ikinci dönemi için ibra oylaması yapıldı. Bu dönemdeki faaliyetler mali yönden ibra edilirken, idari bakımdan yapılan oylamada sayılar birbirine yakın çıktı. El kaldırma yönetimiyle yapılan oylamada sayımın tam olarak gerçekleştirilememesinden dolayı genel kurul divan başkanı Metin Sinan Aslan, salonu ikiye ayırarak tekrar oylama yaptırdı.

Gerçekleştirilen sayım neticesinde salonda bulunan üyelerin 358'i ibra edilmemesi yönünde oy kullanırken, ibra edilmesi için oy kullananların sayısı ise 331'de kaldı.

Böylece Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali olarak ibra edilirken, idari olarak ibra çıkmadı.

Genel kurulda, Mustafa Cengiz'in ikinci dönem denetleme kurulu da yine oy çokluğuyla üyeler tarafından ibra edilmedi. Oylama sırasında zaman zaman üyeler arasında gerginlikler de yaşandı.

Sarı-kırmızılı ekibin tüzüğüne göre Galatasaray'da yönetimin seçime gitmesi gerekiyor.  

Cengiz aday olamıyor

Galatasaray tüzüğünün 59. maddesinde "Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden aday olamazlar ve seçilemezler" deniliyor. Bu durumda Mustafa Cengiz, bundan sonraki ilk kongrede aday olamayacak. 

Bu arada Cengiz döneminden önce eski başkan Dursun Özbek'in 23 günlük dönemi idari ve mali yönden ibra edildi.

"Lütfen hakkınızı helal edin"

İbra oylaması sonrası açıklamalarda bulunan eski başkan Dursun Özbek, "Yaklaşık 6 ay başkan yardımcılığı, 2.5 sene de başkanlık yapma gururunu yaşadım. Özellikle ifade etmek istediğim şey, yaklaşık 3 sene hizmet ettim. Arkadaşlarımla beraber bütün çalışma arkadaşlarıyla beraber hizmet ettik. Ben bu hizmet dönemi itibarıyla siz sayın genel kurul üyelerine büyük bir teşekkür göndermek ve alkışlamak istiyorum. Çünkü bu hizmet dönemimde yönetime çok büyük destek verdiniz, sağ olun var olun. Galatasaray değerlerinin erezyona uğramamasını diliyorum. Bir helallik istemek istiyorum sizden. Lütfen hakkınızı helal edin. Yaşasın Galatasaray" diye konuştu.

Kaynak: AA, DHA, TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz