Futbol

Mustafa Cengiz: Yabancı sınırlamasına karşıyız

15 Mart 2019 Cuma 15:52 - Son Güncelleme 15 Mart 2019 Cuma 16:05

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Yabancı sınırlamasına karşıyız. Bir yabancı teknik adamın, Milli Takım'daki şahsi başarısızlığı tüm ulusa mal edilemez" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Yabancı sınırlamasına karşıyız" dedi. Gündemdeki 6+2+2 kuralının daha önce de denendiğini hatırlatan Cengiz, yabancı futbolcu sayısının serbest olması gerektiğini savundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yabancı sınırlaması konusundaki görüşünü açıkladı.

"6+2+2 daha önce de denendi"

Sabah Gazetesi'ne konuşan Cengiz, "Yabancı sınırlamasına karşıyız, gündemdeki 6+2+2 kuralı daha önce de denendi ve başarısız olundu" dedi.

"İlla bir kısıtlama getirilecekse en az 3 yıl geçiş süreci olmalı" diyen Başkan Cengiz, "Kulüpler oyuncularıyla sözleşmeleri ortalama 3-4 yıllık yapıyor. Hukuk devletinde imzalar 'pat' diye değiştirilemez. Mevcut yabancı kuralının değişmesini gerektirecek hiçbir somut veri yok" ifadelerini kullandı.

"Lucescu'nun Milli Takım'daki başarısızlığı tüm ulusa mal edilemez"

Ozan Kabak ve Cengiz Ünder gibi Türk futbolcuların çok önemli rakamlara yurt dışına transfer olduğunu hatırlatan Mustafa Cengiz, "Bir yabancı teknik adamın, Milli Takım'daki şahsi başarısızlığı tüm ulusa mal edilemez" diye konuştu.

Cengiz, yabancı futbolcu sayısının tamamen serbest olmasından yana olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz