Futbol

Mustafa Denizli: "Kasımpaşa kafasına koydu"

25 Kasım 2018 Pazar 22:07 - Son Güncelleme 26 Kasım 2018 Pazartesi 09:44

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Mustafa Denizli, maçtan iyi bir skor ve oyunla galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Denizli, "Hemen yanımızda olan bir rakibi böyle bir oyun ve skorla ekarte ettiğimiz için son derece mutluyuz. Kasımpaşa bu ülkeyi Avrupa kupalarında temsil etme görevini kafasına koydu" dedi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, haftanın en tempolu maçını oynadıklarını savunan Denizli, "Kasımpaşa olarak başkanımızdan en genç çalışana kadar kendimize bir hedef koyduk. Hedefi olan takımlar bazen riskli futbolu da tercih edebilir. İçeride ve dışarda değişmeyen bir oyun anlayışına sahibiz. Bu akşam çok daha gollü bir maç olabilirdi. Daha fazla atabilirdik, bunun yanında gol yiyeceğimiz pozisyonlar da oldu. Ama neticede hemen yanımızda olan bir rakibi böyle bir oyun ve skorla ekarte ettiğimiz için son derece mutluyuz." dedi.

İyi futbol oynamaya çalıştıklarını aktaran deneyimli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Tempoyu daha da yukarı çekebilecek her türlü çalışmayı yapıyoruz. Kadromuz bugün itibarıyla son derece kısıtlı. Bugün 4-5 arkadaşımız aramızda değildi. Bu, gençler için önemli bir fırsat. Önümüzdeki haftalarda onlara daha fazla süre vereceğim. Düşündüğümüz yerdeyiz diyebilirim. İlerleyen haftalarda bunu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'de hangi statta olursa olsun her maçtan her sonuç çıkabilir. Hiçbiri sürpriz değildir. Daha az sayıda taraftara sahibiz ama onlar içtenlikle destekledikleri zaman takım daha farklı oluyor. Taraftar ve izleyici sayımızı arttıracağız."

Daha iyi bir konuma gelmeyi hedeflediklerini vurgulayan Mustafa Denizli, "Planladığımız yerle bu haftalar için düşündüğümüz yer başka. Daha iyisi hep vardır. Önünüzde rakipleriniz varsa düşündüğünüz yerde olamazsınız. Kasımpaşa bu ülkeyi Avrupa kupalarında temsil etme görevini kafasına koydu. Bunu önümüzdeki haftalarda daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Düşündüğümüz yer bugün itibarıyla maç başına 2 puan civarında. Türkiye'de sezonu böyle bitirdiğinizde geniş hedefi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun biraz üzeri, üstünüzde takım bulunmaması demektir. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu ortalamayı da tuttururuz." diye konuştu.

Denizli, lacivert-beyazlı taraftarların tribünlerde şampiyonluk tezahüratlarında bulunmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Telaffuz edilen şeyler, düşünülen ve istenilen şeylerdir. Bu, harika bir hedef. İnşallah Allah bana değişik takımlarda onu yaşatır. Kasımpaşa, sergilediği futbolla bu hedefin takımı olduğunu ortaya koyuyor. Hedefler bitmez. Daha iyisi hep vardır. Camiaya yaşamadığını yaşatırsak öncelikli görevimizi yerine getiririz. Bu, ne olur bilemiyoruz. Kasımpaşa'ya tarihinde elde etmediği bir başarıyı yaşatmak istiyoruz."

Mustafa Denizli, Evkur Yeni Malatyaspor maçı saatinin 13.30'dan 19.00'a alınmasına ilişkin, "Talebimiz oldu. Federasyon da bunu yerinde buldu. Beş hafta üst üste maçlarımızı 13.30'da oynuyoruz. İstanbul'daki trafik derdi bizi farklı konuma getiriyor. Bu konuda federasyona teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz