Futbol

''O aptalca hareketi kınıyorum''

09 Nisan 2015 Perşembe 15:52 - Son Güncelleme 09 Nisan 2015 Perşembe 15:59

Duygun Yarsuvat ve Semih Kaya, Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı kınadığını söyledi.

Türk Kalp Vakfı tarafından Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İyi Kalpli Ol" fair-play ödül törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Dursun Özbek, Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş Futbol Takımı İdari Direktörü Semih Usta, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen ile Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya da katıldı.

Tören öncesi konukların da katılımıyla düzenlenen konferansta konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili, "Fenerbahçeli futbolcuların başına gelen o aptalca hareketi kınıyorum" ifadesini kullandı. 

''Kan davası gütmeye gerek yok''

"Türk toplumunun dikkatini bu gibi olaylara çekmek için çalışma yapmamız, çaba göstermemiz gerekiyor. İnsanlar arasında fark yoktur. Bakın aramızda pek fark yok (Yan tarafında oturan Ali Şen'i kastederek). Biraz da birbirimize benziyoruz. Saçlarımız beyaz, burnumuz aşağı yukarı aynı, yaşlar da yakın. Biz, biziz işte. Biz, insanız. Onun için bu ayrılığa, gayrılığa, bir kan davası gütmeye hiç gerek yok. Her şey çok sınırlı ve kısıtlı. Bu yaşadığımız günleri mutlu olarak geçirmemiz lazım. Birbirimize düşman olmamamız lazım. Bunun için en başta da biz yöneticilere iş düşüyor."

"Fenerbahçe'nin başına gelen olay, üzücü"

Törende, Beşiktaş derbisindeki centilmen hareketinden dolayı "İyi Kalpli Ol" ödülüne layık görülen Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya ise Fenerbahçe futbol takımının başına gelen olayın son derece üzücü olduğunu söyledi.

Saldırıyı ilk duyduğunda "şok" olduğunu anlatan Semih, "Liglerin ertelenmesi bence çok normal bir şey. Fenerbahçe'nin başına gelen olay, gerçekten de üzücü. Sonuçta onların da aileleri var. Hiçbir suçu olmayan sporculara böyle bir şey yapıldı" diye konuştu.

"Onlar bizim ağabeylerimiz, arkadaşlarımız" diyen sarı-kırmızılı futbolcu, "Allah korusun, o anda şoför kendini tamamen kaybedip bir kaza meydana gelse, belki de şu an farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Belki de Türkiye karışmıştı. Allah'a şükürler olsun ki, böyle bir şey yaşanmadı. Hepsi sağ salim evlerine gittiler ve ailelerine kavuştular" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz