Futbol

O bir istikrar abidesi!

10 Nisan 2015 Cuma 13:35 - Son Güncelleme 10 Nisan 2015 Cuma 13:39

Fenerbahçe'nin istikrar abidesi Kuyt vedaya hazırlanıyor.

Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden eski kulübü Feyenoord ile gelecek sezon için bir yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, üçüncü yılını geçirdiği sarı-lacivertli takımda istikrarı ve attığı gollerle taraftarın sevgisini kazandı.

Futbolculuk kariyerinde ilk şampiyonluğunu geçen sezon 34 yaşında Fenerbahçe'de yaşayan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımda çıktığı 88 lig maçında 26 gole imza attı.

Geride kalan iki sezonda sarı-lacivertlilerin en fazla oynayan futbolcusu olan Kuyt, bu sezon da Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın ardından ligde en çok forma giyen oyuncu durumunda bulunuyor.

- Fenerbahçe'de 3 kupa kazandı

Dirk Kuyt, Fenerbahçe'de 3 kupa kazandı.

Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takıma transfer olduğu ilk sezonda (2012-2013) Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Kuyt, ilk sezonunda Fenerbahçe ile Avrupa Ligi'nde ise yarı final oynadı.

Kuyt, ikinci sezonunda (2013-2014) ise Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu elde etti. Hollandalı futbolcu, başarılı kariyerinde ilk şampiyonluğunu sarı-lacivertli formayla kazandı. Dirk Kuyt, Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası mücadelesi veriyor.

Hollandalı yıldız, sarı-lacivertli formayla bir kez de TFF Süper Kupa'yı aldı. Sarı-lacivertliler, bu sezon başında Kuyt'ın da forma giydiği maçta Galatasaray'a penaltılarla üstünlük kurarak TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

- İlk sezonunda 56 resmi maça çıktı

Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımda forma giydiği ilk sezonda da (2012-2013) takımının en fazla süre alan futbolcusu olmuştu.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı ilk sezonunda, sarı-lacivertli ekibin yaptığı 64 resmi maçın 56'sında sahaya çıkan Kuyt, toplam 4 bin 716 dakika sahada kaldı.

Geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe'nin yine en istikrarlı futbolcusu olan Hollandalı yıldız, 32 maçta 2 bin 734 dakika ile en fazla oynayan oyuncu unvanını sürdürdü.

Takımdaki üçüncü sezonunu geçiren 1980 doğumlu futbolcu, 2014-2015 sezonunda 25 lig maçında forma giydi. Sakatlığı nedeniyle ligde sadece 26. haftadaki Çaykur Rizespor maçında oynayamayan Kuyt, 25 maçta 2 bin 57 dakika sahada kaldı. Hollandalı futbolcu, 25 maçta 2 bin 218 dakika ile bu sezon ligde takımın en fazla süre alan oyuncusu Gökhan Gönül ve yine 25 maçta 2 bin 194 dakika ile ikinci sırada bulunan Mehmet Topal'ın ardından en fazla süre alan üçüncü oyuncu durumunda bulunuyor.

- Golleriyle de katkı sağladı

Dirk Kuyt, sadece oynama süreleriyle değil, attığı gollerde de istikrarını sürdürüyor.

İlk sezonunda 17, geçen sezon 10 gol, bu sezon da 8 gol atan Hollandalı futbolcu, toplam 35 gol kaydetti.

Kuyt, Fenerbahçe'ye geldiği 2012-2013 sezonunda forma giydiği 56 maçta 17 gol atarak, takımının Sow'dan sonra en fazla gol atan ikinci oyuncusu olmuştu. Tecrübeli futbolcu, 2012-2013 sezonunda ligde 8, Avrupa kupalarında 7, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da birer gol kaydetmişti.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğa ulaştığı geçen sezonda gollerine devam eden Hollandalı yıldız, ligde attığı 10 gol ile şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Bu sezon da ilerlemiş yaşına rağmen enerjisi ve attığı gollerle dikkati çeken Kuyt, ligde 8 gole imza attı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz