Futbol

"O kulübün yaptığı hata"

12 Şubat 2014 Çarşamba 18:41 - Son Güncelleme 12 Şubat 2014 Çarşamba 18:50

İbrahim Kızıl, Cenk Tosun transferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Cenk Tosun'un ara transferde Beşiktaş'la anlaşmasına ilişkin, "Polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü kulüpler, camialar zedeleniyor. O kulübün yaptığı hata, şimdiki yöneticilerin hatasıdır. Camiaların suçu yoktur. Yöneticiler yapmıştır, zaten gerekeni de herkes izledi" dedi.

Kızıl, Anadolu kulüplerinin, yetiştirdiği önemli futbolcuların transferleriyle açıklarını kapattığını belirterek, "Çünkü her yıl kulüplerin belli bir açıkları oluyor. Bizim gibi Anadolu kulüpleri 1-2 yılda böyle bir futbolcu yetiştirdiği zaman büyük paralarla satıp, açıklarımızı bu futbolculardan elde edilen gelirle kapatıyoruz. Yoksa normalde yıllık 10 milyon, 15 milyon açık oluyor. O açığı şimdiye kadar bu şekilde kapatıyorduk" diye konuştu.

Oyuncu transferlerinin olmadığı yıllarda da ellerini taşın altına koyarak fedakarlık yaptıklarını ifade eden Kızıl, "Kolay bir iş değil. Cenk Tosun konusunda polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü kulüpler, camialar zedeleniyor. O kulübün yaptığı hata, şimdiki yöneticilerin hatasıdır. Camiaların suçu yoktur. Yöneticiler yapmıştır, zaten gerekeni de herkes izledi" dedi.

Cenk Tosun'u ciddi şekilde 3-4 takımın istediğini anımsatan Kızıl, bunların içinde 1 milyon 700 bin avro teklif edinin de transfere 3 gün kala 4 milyon avro verenin de olduğunu kaydetti.

Cenk'in, "Ben Beşiktaş'a gidiyorum" dedikten sonra o kulüplerin açıklama yaparak "Cenk'le ilgilenmediklerini" belirttiklerini hatırlatan Kızıl, "Bundan dolayı kesemizden gitti. Gaziantepspor'un sıkıntılarını biliyorsunuz. Senin bütçen kurduğun takıma göre şekillenir. Şu anda Türkiye'nin en mütevazi takımı da Gaziantepspor'dur" şeklinde konuştu.

"Herkesle istişare edeceğiz"
Kızıl, yeni yönetim kurulu üyeleriyle "beyaz bir sayfa" açarak işe başladıklarını söyledi.

Kentteki tüm kesimlerle istişare edeceklerini ifade eden Kızıl, "Ortak hedefimiz Gaziantepspor. El ele vererek başarılı olacağız'" dedi.

Toplantıda birlik ve beraberlik mesajları veren Kızıl, cemiyetin yeni hizmet binasının gazetecilere yakışan güzel bir yer olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.

GGC Başkanı İbrahim Ay da Gaziantepspor'un kentin önemli markalarından biri olduğunu ifade etti.

Gaziantepspor'da yeni yönetime başarılar dileyen Ay, "Bizler doğru olan tüm projelerde Gaziantepspor'un yanında olacağız. Çünkü, sanayi, ticaret ve kültürel gelişimin yanı sıra spor alanında da ülke gündeminde yer almamız gerektiğine inanıyorum. Bu açıdan baktığımızda Gaziantepspor'un başarısı kentimiz için önemlidir. Yeni dönemde basınla Gaziantepspor arasında daha güçlü bir ilişki kurulacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz