Futbol

Okan Buruk: Tek hedefimiz şampiyonluk

24 Haziran 2022 Cuma 11:04 - Son Güncelleme 24 Haziran 2022 Cuma 13:10  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Burak için imza töreni düzenledi. Buruk, "Bizim hedeflerimiz, Galatasaray olarak hiçbir zaman değişmez. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Daha sonra yeniden Avrupa'da olmak istiyoruz" dedi.

Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk için başkan Dursun Özbek'in de katılımıyla NEF Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. 

Başkan Dursun Özbek, "Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor” dedi.

"Galatasaray’ın hocası olmak istediğimi, bu büyük bir onur ve gurur." diyen Okan Buruk, "Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum, kombinelerimiz büyük satış hızına erişti, localarımız da tamamen doldu. Şükranlarımı gönderiyorum."

"Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor.”

"Okan Hocamız 3. 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs'ta ilk kez Galatasaray forması giydi, sonrasında 17 Mayıs'ta UEFA Kupası'nı göz yaşları içerisinde kaldırdı. Okan hoca, Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan en genç teknik direktörlerden biri. Birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray olacak."

"Hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan Hoca ile çok daha yakın. Bu yüce görevde Okan Hoca'ya ve ekibine sonsuz başarılar diliyorum." 

"Uçaklar ne zaman inecek? Geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Galatasaray'ın son 10 yılda yaşadıkları var. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın amacı bulunuyor. Sportif başarı ve mali yapıyı sürdürülebilir bir hale getirmek istiyoruz. Böyle bir yapı yoksa başarılar gelmiyor. Bu sene şampiyon olup sonraki seneleri feda etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir defa mali bağımsızlık olması gerek. Sürdürülebilir bir mali yapı olmalı, tüm branşlar için. Bu çizgiyi yakalamak istiyoruz. Tüm branşlarda."

"2017'de 10 tane transfer yapmıştık. O kadro hem o sene hem de diğer sene şampiyonluğa yürüdü. O dönemden deneyimlerimiz var, profesyonel ekibimiz aynı. Benzer çalışmaları yapacağız."

"2000 ruhunu yaratmaya çalışıyoruz. Galatasaray'a unutulmaz bir 4 yıl yaşattılar ve sonunda UEFA Kupası ile taçlandırdılar. Örnek alınması gereken bir dönemdi. İnşallah aynı ruhu tekrar getireceğiz."

Okan Buruk'un sözleri ise şöyle:

"Büyük Galatasaray taraftarına buradan saygılarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum. Galatasaray için çok değerli bir yönetim, değerli başkanımız göreve geldi. Galatasaray taraftarının büyük heyecanı oldu."

"Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun taraftarımız üzerinde yaşattığı mutsuzluğu en kısa zamanda ortadan kaldırmaya çalışacağız. İşimizi doğru yapmak, taraftarımızı heyecanlandırmak istiyoruz."

"Yönetimimiz iyi kadro için elinden geleni yapıyor"

"Taraftarımızın transferde büyük beklentisi var. Ben de hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Bizim iyi kadro oluşturmamız için yönetimimiz de elinden gelen her şeyi yapıyor."

"24 Haziran'da Galatasaray'a imza atıyorum ve oğlumun doğum günü. Baba olma duygusunu yaşadığım ve Galatasaray'a hoca olarak imza attığım gün. Oğlumun doğum günün kutluyorum. Ona güzel bir gelecek diliyorum." 

"Dominant futbol oynayan bir takım inşa edeceğiz. Dediğim gibi taraftarımızla bir sinerji yaratıp tek hedefimiz şampiyon olmak."

"Güzel günler bizi bekliyor"

"Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. 7 şampiyonluk, UEFA Kupası, Süper Kupa, 5 Türkiye Kupası. Çok güzel günler geçirdim. İnşallah bu sene de tekrar şampiyonluk yaşadığımız günler bizi bekliyor."

"Dünyanın en mutlu insanlarından biriyim"

"İnancımızı yüksek tutabiliriz, inancımız da yüksek zaten. Hep belirttim, belki de fazla da belirttim; Galatasaray’ın hocası olmak istediğimi, bu büyük bir onur ve gurur. Galatasaray'ın hocası olabilmek için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Şu an dünyanın en mutlu insanlarından biriyim."

"Kriter olarak şampiyonluğa uyuyoruz. Eski bir Galatasaray oyuncusu olarak. Son dönemde de Fatih Hoca ve Hamza Hoca. Şampiyonluk yaşayan hocalar. Psikolojik olarak iyi başlıyoruz, inancımızı yüksek tutabiliriz. "

"Fatih hoca beni aradı"

"Fatih Hoca benim için çok değerli. Uzun yıllar birlikte çalıştık, şampiyonluklar yaşadım. Dün kendisi beni aradı ve 'hayırlı olsun' dedi. Elinden geleni yapmak için hazır olduğunu söyledi."

"Uzun yıllardır çalıştığım ekibimle beraber geliyorum. Eklemelerimiz olacak. En kısa zamanda sizi bilgilendireceğiz."

"Genç oyuncuların kiralanması çok önemli. Önümüzde Yunus Akgün örneği var. Ancak ilk planla oyuncularımı görmek ve tanımak istiyorum. Sonra kararlarımızı vereceğiz."

"Orta sahada eksikler var"

"Bu takımın mevcut ana ihtiyaçları var. Özellikle orta sahadaki eksikler üzerinde yoğunlaşacağız. Hem Türk oyuncular hem yabancı, kaliteli, direkt fayda sağlayacak oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz."

"Orta sahaya takviye düşünüyoruz. Oyunun iki yönünü oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Top daha çok bizde kalacak. Kaliteli oyuncu gerekli. Çalışmalarımız, belirlediğimiz oyuncular var. Görüşmelerimiz hızlı bir şekilde sürüyor."

"Sezon açılışı 4 Temmuz olarak planlanmıştı ancak 27 Haziran'a çektik. Hedeflerimizi, isteklerimizi anlatacağız. Planlamamız var. Antrenman yüklerini belirleyeceğiz."

"Ortada bir kupa varsa Galatasaray'ın hedefi her zaman o kupayı kazanmaktır."

"Galatasaraylılığımı her zaman korudum"

"Ben 1985 yılında Galatasaray'ın altyapı seçmelerine girdim. Ailemden gelen bir Galatasaraylılığımız var. Rahmetli babamdan Galatasaraylıyım. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet ettim. İnsanım, hatalarım olabilir. Hatamın, yanlışımın altını çizmeye çalıştım. Özür diledim. Yanlışlarımı kabul ettim. Ben her zaman Galatasaraylılığımı korudum. 2008'de şampiyon olarak ayrıldım. Galatasaray için buradayım. Başarıdan başka beklentim yok."

Buruk'tan forvet açıklaması...

"Mbaye Diagne sakatlıktan döndü, durumunu kontrol edeceğiz. Diagne, Gomis ve Muhammed'i önce göreceğiz. Galatasaray bu bölgede çok fazla oyuncuyla olmak zorunda. Bu bölgeye takviye yapabiliriz. Çok fazla çift santrforla oynadım. Durumlarına bakacağım." 

"4'lü savunmayı düşünüyoruz"

"Başakşehir'de 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2'yi kullandık. 4'lü savunma düşünüyoruz. Önüne ise oyuncu tiplerine göre bakacağız. Oyuncu zekası da çok önemli. Zeki oyuncularla çok daha fazla oyundan verim alabilirsiniz. Galatasaray oyuncuları da çok zeki. Birkaç formasyon olur"

"Galatasaray'ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor"

"Şampiyonluk yolundaki en büyük kozumuz, birlikteliğimiz olacak. Taraftarımız her zaman destek veriyorlar ama bu sene daha çok birlik olma zamanı. Kişisel her şeyimizi kenara bırakıp, sadece Galatasaray'ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor."

"Avrupa'da olmamak üzücü ama..."

"Avrupa'da olmamamız üzücü ama Türkiye Kupası başlayana kadar haftada tek maç oynayacağız. Bu anlamda da her maçı final olarak görmemiz gerekiyor. Avrupa'da olmamamız kötü gözükse de odaklanacağımız 2 kulvar var."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz