Futbol

Olcay değerini yaklaşık 12'ye katladı!

27 Şubat 2015 Cuma 15:34 - Son Güncelleme 27 Şubat 2015 Cuma 16:01

Liverpool zaferi sonrası Beşiktaşlı futbolcular, değerlerine değer kattı.

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımını eleyen Beşiktaş'ta futbolcular, siyah-beyazlı formayla gösterdikleri performansla piyasa değerlerini artırdı.

Beşiktaş'ın son dönemde sansasyonel transferlerden vazgeçip, gelecek vadeden özellikle gurbetçi futbolculara yönelmesi meyvelerini vermeye başladı.

Veli Kavlak, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei, Tolgay Arslan gibi gurbetçilerle şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool'u eleyerek tarihi bir zafere imza attı.

Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 21 haftada şampiyonluk yarışı içinde kalmasını, UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam etmesini sağlayan futbolcular, ortaya koydukları performansla da piyasa değerlerini yükseltti.

Olcay, değerini yaklaşık 12'ye katladı

Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, siyah-beyazlı takımda piyasa değerini en fazla artıran futbolcu Olcay Şahan oldu.

Beşiktaş, Almanya'nın Kaiserslaurten takımına 800 bin avro ödeyerek 2012-2013 sezonunda kadrosuna kattığı Olcay Şahan, 9,5 milyon avroluk piyasa değerine ulaştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in vazgeçilmezleri arasında yer alan Olcay, böylece değerini yaklaşık 12'ye katladı.

2011-2012 sezonunda 750 bin avro karşılığında Rapid Wien'den Beşiktaş'a gelen Veli Kavlak ise orta sahadaki mücadeleci oyunuyla siyah-beyazlı ekibin değişmez ismi oldu ve piyasa değerini 7,3 milyon avroya çıkardı.

Arsenal'den Beşiktaş'a geldi

Beşiktaş'ın, Arsenal'den 500 bin avro sözleşme fesih bedeliyle transfer ettiği bir diğer gurbetçi futbolcu Oğzuhan Özyakup da değerini artıranlar arasında dikkati çekiyor.

"Kara Kartal"a 2012-2013 sezonu başına katılan Oğuzhan, 6,8 milyon avroluk değeriyle Beşiktaş'ın gözdeleri arasına girdi.

Hırvat teknik adamın yedek kulübesindeki en önemli kozu Kerim Frei da bu sezon özellikle sonradan oyuna girdikten sonra yaptığı katkılarla yaklaşık 3 milyon 150 bin avro olan piyasa değerini 4,5 milyon avroya taşıdı.

Demba Ba ve Töre de üzerine koydu

Beşiktaş'ın sezon başında en yüksek bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı oyuncular Senegalli golcü Demba Ba ve Gökhan Töre de değerlerini artırdılar.

Siyah-beyazlı formayla bu sezon 22 kez fileleri havalandırarak en golcü sezonunu yaşayan Demba Ba, 6 milyon avroluk değerini 11,5 milyon avroya çıkardı.

Rubin Kazan'dan 4,5 milyon bonservis bedeli karşılığında alınan Gökhan Töre de bu sezonki "göz dolduran" performansıyla, 10 milyon avroluk değere ulaştı.

Fikret Demirer başkanlığındaki oyuncu izleme komitesinin önerisiyle ara transfer döneminde Beşiktaş'a katılan son gurbetçi futbolcu Tolgay Arslan da Liverpool maçındaki tur kapısını aralayan şık golüyle piyasasını katlayacağının sinyallerini verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz