Futbol

Ömer Erdoğan: Boupendza için TFF ile görüştük

03 Nisan 2021 Cumartesi 22:25 - Son Güncelleme 03 Nisan 2021 Cumartesi 22:34  |  Kaynak : TRT SPOR

Süper Lig'in 32. haftasında evinde Galatasaray'ı 3-0 mağlup eden Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Ömer Erdoğan, karşılaşmanın ardından TRT SPOR'a özel açıklamalar yaptı.

TRT SPOR Muhabiri Erman Gönülşen'in sorularını yanıtlayan Ömer Erdoğan,15 günlük arayı iyi değerlendiriklerini ifade ederek, "Özellikle son 2 mağlubiyetten sonra hem kendi oyunumuzu hem de Galatasaray'ı analiz ettik. Galatasaray'ın kenar oyuncularını, daha fazla santrforların yanına sokup, üçlü olup, kenar beklerini çizgide full bek olarak kullanıyorlar. Buna karşı önlem almaya çalıştık. Merkezi çok kalabalık tuttukları için savunmadan pasla çıkarken merkezle pas bağlantısını kapatmaya çalıştık. İkinci bölgede sayısal anlamda yeterli sayıda futbolcu bulundurduk. Kazandığımız toplarla hızlı hücumlara çıktık." dedi.

"Gedson bizim için sürpriz oldu"

Erdoğan, Galatasaray'ın stoper tercihine ilişkin ise, "Gedson Fernandes'i stoperde açıkçası beklemiyorduk. Bizim düşüncemiz orada Ozornwafor'un oynayacağı yönündeydi. Bizim için de sürpriz oldu." ifadelerini kullandı.

İlk dakikadan itibaren sahada çok disiplinli bir takım olduğunu söyleyen genç teknik adam, "Bütün ikili mücadelelerde basmaya çalışan, orada kazandığı topları hızla hücuma aktarmaya çalışan bir takım izledik. Oyuncularıma çok teşekkür etmek istiyorum. Bu 15 günlük süreçte mental, fiziksel ve taktiksel olarak çok yoğun çalıştık. Bunun karşılığını almak bizi daha da mutlu etti. Çok mutluyuz. Güzel ve önemli bir galibiyet oldu. Yarın İstanbul'a seyahat edeceğiz. Karagümrük maçını bekleyeceğiz. İnşallar orada da güzel bir sonuç alırız." dedi.

"Boupendza için TFF ile görüştük"

Gabonlu golcü Aaron Boupendza'nın kadroda yer almamasına ilişkin soruya yanıt veren Ömer Erdoğan, "Aaron Boupendza'nın 10 günlük koronavirüs süreci daha dolmamıştı. Oynatamayacaktık. Aaron bugün saat 11'de Gabon'dan geldi. Evraklarını ilk defa o zaman gördük. İletişim sıkıntımız vardı. Bu test sonuçlarını aldıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçtik ve 10 günün dolmadığını ve oynatamayacağımızı tespit ettik. Bu yüzden aramızda değildi. Bu takım sezon başından itibaren önemli işler yaptı. Boupendza bizim için çok önemli bir oyuncu ama sırf Boupendza üzerine kurulan bir takım değiliz. Gol atanlar, gol attıranlar ön planda oluyor ama burada kalecimizden başlayarak savunmamız orta sahamız inanılmaz katkı sağlayan oyuncu grubuna sahibiz. Aaron'a ihtiyacımız olacak ama bugün yerine oynattığımız Kamara da istediklerimizi sahaya yansıttı." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz