Futbol

Orman: Demba Ba'ya iyi bir teklif geldi

25 Haziran 2015 Perşembe 18:35 - Son Güncelleme 25 Haziran 2015 Perşembe 19:48

Demba Ba'ya iyi bir teklif geldiğini belirten Orman "Töre'yi satmayacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kuruluna katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu. Gelecek sezon için transfer politikasına değinen Orman ''Demba Ba satılabilir, Gökhan Töre'yi ise kesinlikle satmayı düşünmüyoruz'' dedi.

"Demba'yı gidebilir, Töre'yi kesinlikle satmayacağız"

TRT Spor'a konuşan Orman, Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba'nın gitme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Oyuncumuzun ve takımımızın çıkarları Demba Ba'nın gitmesi yönünde. Ama henüz sonuçlanmış birşey yok. Bizim oyunculara teklifler geliyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz. İyi fiyatları görürsek bizim açımızdan alınmayacak veya satılmayacak oyuncu yoktur. Takımımızın içinde bazı prensiplerimiz var, onların da bir sıralaması var. Mesela bu sene Gökhan Töre'yi kesinlikle satmayacağız. Töre'ye yurt dışından ciddi teklifler var. Ama kesinlikle satmayacağız."

Fernandes itirafı

"Demba Ba'yı neden satmak istiyorsunuz?" sorusu üzerine Orman, Fernandes'in gidişi ile ilgili bir itirafta bulundu.

Fikret Orman, "Demba Ba Beşiktaş'ta önemli bir çıkış yakaladı, bir daha bu rakamlar gelmeyebilir. Bir de şöyle birşey oldu. O bende büyük bir vicdanen rahatsızlıktır. Fernandes ile alakalı geldiğim zaman, ki çok sıkıntı içindeydik. O zaman da bir teklif vardı, Lokomotif Moskova'dan ama biz satmadık, tuttuk. Sonra da bedavaya gitti, Lokomotiv Moskova'ya ve hiçbir fayda vermeden gitti" dedi.

Ersan Gülüm ve Pedro Franco ile ilgili teklifler olduğu yönündeki iddialara da cevap veren Orman, "Ersan ile ilgili teklifler var. Pedro Franco'yu bırakmayı düşünmüyoruz" diye konuştu.

TRANSFER DOSYASI: İŞTE SÜPER LİG'DE GELENLER VE GİDENLER...

Transferde önceliklerinin stoper ve sağ bek olduğunu kaydeden Orman, orta saha ve hücum hattına oyuncu alabileceklerini ifade etti.

"Demba Ba'ya iyi bir teklif geldi"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Demba Ba ile ilgili Lig TV'ye yaptığı açıklamada ise Senegalli golcüye iyi bir teklif geldiğini ve ödeme şartlarını konuştuklarını söyledi.

Demba Ba için 13 milyon avro teklif edildiğini belirten Orman, "Daha göndermedik ama iyi bir teklif var. Ödeme şartlarını konuşuyoruz" dedi.

"Biz oyuncuyu yollamadık, oyuncu gitmek isteyince konuşuruz"

Orman, Beşiktaş'ta her oyuncunun satılabileceğini belirterek, "Bence de iyi bir teklif. Bizden daha önemlisi oyuncuyla görüşülmüş. Oyuncu gitmek istediğini menajeri kanalıyla bize iletti. Onun için biz böyle bir yönteme gittik. Biz oyuncuyu yollamadık, oyuncu gitmek isteyince konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde siyah-beyazlı savunma oyuncusu Ersan Gülüm için de teklif aldıklarını açıklayan Orman, "İlk önce oyuncu konuştu. Ondan sonra biz görüşürüz. Buradan da bazı Beşiktaşlılara selam olsun. 'Ersan ile niye sözleşme imzaladınız' diyenler, şimdi bu paralar gelince ne diyecek" diye konuştu.

"Tüzük değişmeli"

Orman, TFF seçiminde gündeme gelen tüzük değişikliğiyle ilgili soruya ise "Değiştirilmesi gerekiyor. 60 imza, katı yapılmış. 2008'de düzenlenmiş bir şey ama biraz katı olmuş. 'Bir, iki, üç imza olmasın ama 30 imzayı toplayan aday olsun' diyorum" yanıtını verdi.

"İlk 6 maçı deplasmanda oynamak istiyoruz"

Yapımı devam eden Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'yı 20 Eylül'de açmayı planladıklarına değinen Orman, ilk 6 maçı deplasmanda oynamak istediklerini söyledi.

Orman, 30-35 bin kombine satmayı hedeflediklerini dile getirerek, loca satışının ise bittiğini kaydetti. Orman, "Almak istedik, bize loca vermedi" diyenlerin yalan söylediğini savundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz