Futbol

Orman: G.Saray'a çok kırgınım, çünkü...

02 Ocak 2016 Cumartesi 00:09 - Son Güncelleme 01 Ocak 2016 Cuma 23:11

"Oyun Planı" programının yeni yıldaki ilk konuğu Beşiktaş Başkanı Orman oldu.

TRT Spor ekranlarında yayınlanan "Oyun Planı" programının yeni yıldaki ilk konuğu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman oldu.

Orman, programda ligin ilk yarısını lider bitiren siyah-beyazlı kulüple ilgili merak edilen bir çok konuya açıklık getirdi.

"Vodafone Arena için 15-20 Ocak'ta tarih vereceğiz"

"Benim en büyük kazancım başarılı bir başkan olarak buradandan ayrılmak" diyen Orman, yapımı süren Vodafone Arena'nın ne zaman biteceğine ilişkin bilgi verdi. Fikret Orman, "Tahmin ediyorum 15 ila 20 Ocak arasında net açılış gününü saatiyle birlikte söyler hale geleceğiz" dedi.

"Biz bütçemize göre kulübümüzü idame ederken, Galatasaray transfere devam etti"

Orman, Beşiktaş'ın ve Türkiye'deki diğer kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

"Biz krize erken girdiğimiz için şu anda avantajlı pozisyona geldik. Biz o dersi çıkardık. Bütçemiz esasında kulübümüzü idame ederken Galatasaray, bunları yaşadığı halde transfere devam etti. Bu yüzden şimdi mali kriterlerde sıkıntı yaşıyorlar. Trabzonspor aynı şekilde. Şimdi Fenerbahçe ile alakalı baktığınız zaman onların da galiba UEFA gelirlerine el koymuş..."

"Aday olmak isteyen açıklasın"

Beşiktaş Kulübü'nün kongre süreci konusunda da açıklamalarda bulunan Orman, "4,5-5 ay sonra Beşiktaş'ın seçimi var. Bu devre arasında aday olmak isteyenler 'Adayım' desin. Çıksınlar 'Sayın başkan şunları şunları yapamadı' desinler. (Siz aday mısınız?) Şu anda karar adaylık için karar vermedim... Mart ayın sonunda veya nisan başında tüzük değişikliği yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Duruma göre, bir, iki veya üç transfer yapabiliriz"

Fikret Orman, Beşiktaş'ın devre arası transfer çalışmalarıyla ilgili de önemli bilgiler verdi.

Orman, "Almak için oyuncu almam. Transferde kiralık değil, daha çok satın almayı tercih ediyorum... İlgilendiğimiz oyuncular var. Ancak transferleri netleşmeden Beşiktaş'ın menfaatleri açısından isim vermek istemiyorum. Transfer sayısı bütçeye göre bir, iki, üç de olabilir. Bunlar, kulüpten devre arasından kiralık ve satmak suretiyle gideceklere göre de netleşecek" dedi.

"Hocamız hızlı bir stoper istedi"

Stoper mevkisine takviye yapacaklarını kaydeden Orman, "Biz çok hücum endeksli oynuyoruz. Avrupa'daki gibi teknik ağırlıklı, fazla önde oynamayan bir takımda bizim stoperlerimiz muhteşem stoperler. Şu andaki stoperlerimiz de bana göre hepsi çok önemli oyuncular. Fakat hocamızın süratlı bir stoper talebi var" diye konuştu.

Kaleci arayışında son durum

Kaleci transferine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Orman, ilgilendikleri kalecilerle ilgili ise isim vermedi.

"Tolga da görüşeceğimiz kalecilerden"

Kaleci Tolga Zengin'e destek çıkan Fikret Orman, "Kalecilik en nankör mevki. Kaleci 10 gol kurtarır, 1 tane yer eleştirilir. Tolga, şansız bir gol yedi. Hata yaptı, özellikle Sportin Lizbon maçında. Ama dünyadaki bütün iyi kalecilere baktığımız zaman, ki bana göre Tolga da büyük bir kaleci, hata yapar. Tolga da büyük bir kaleci ve kaptanımız. Takımımız bir yere geldiyse Tolga'nın da payı var. Kaleci mevkiinde şöyle bir riski gördük. Özellikle Galatasaray maçı öncesi Tolga'nın sakatlanması bizi zorda bıraktı. Günay, o maçta hatalı gol yedi. Mario Gomez Allahtan hemen gol attı. Tolga ile konuştuk. Milli kalecilik yapmış biri. Transfer görüşmelerine ikinci yarıda başlayacağız. Tolga da görüşeceğimiz kalecilerden" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'a kırgınım"

Orman, yaşadıkları stat sıkıntısına değinirken, "Galatasaray çok büyük kırgınlığım var. Çünkü stat sürecinde Galatasaray bize hiç destek olmadı, statlarını bize açmadılar" ifadelerini kullandı.

"Allah Dursun Özbek'in yardımcısı olsun"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile ilgili de açıklamalar yapan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Dursun Özbek'le alakalı olarak şunu söyleyebilirim; nazik bir kişiliği var. Çok zor bir görev devraldı. Galatasaraylılıktan dolayı galiba bunu çok ifade etmiyor. Aldığı bir fotoğraf var, yani aldığı bir mali yük var. Galatasaray'ın UEFA ile yaptığı bir anlaşma var. O anlaşmaya uyulmamış durumda. Şimdi ona diyorlarki; 'Şunu al, bunu al..." Ama UEFA diyorki; 'Onu yapamazsın, bunu yapamazsın. Yanlış beyanda bulunmuşsun. Bana yapacağım demişsin, yapmamışsın.' O durumdaki bir kurumu idare etmeye çalışıyor. Hatası vardır, sevabı vardır ama içinde bulunduğu şartları en iyi ben bilirim. Onun için Allah yardımcısı olsun."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz