Futbol

Orman'dan Ronaldinho açıklaması

11 Ocak 2014 Cumartesi 17:01 - Son Güncelleme 11 Ocak 2014 Cumartesi 19:33

Beşiktaş Başkanı Orman, transfer konusunda açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, birçok konuda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Orman, "Ronaldinho transferine ilk etapta sıcak bakmıyordum. Çünkü maliyeti yüksek bir futbolcuydu" dedi.

Orman, yardımcı antrenör Edin Terzic, futbolcular Ersan Gülüm ve Veli Kavlak ile Antalya'da bir mobilya mağazasının açılışına katıldı. Başkan Orman, açılış öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk yarıya iyi başladıklarını ve daha sonra düşüş yaşadıklarını, ikinci yarıda ise ilk devrede yaptıkları hataları kapatmak istediklerini söyledi.

Gerçekleşmeyen Ronaldinho transferi ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulunan Orman, Beşiktaş'a daha iyi oyuncuların geleceğini ve bundan sonraki çalışmalarının da o doğrultuda gerçekleşeceğini kaydetti.

"Ronaldinho transferinin çarşamba günü açıklayacaktık"

Orman, "Ronaldinho transferine ilk etapta sıcak bakmıyordum. Çünkü maliyeti yüksek bir futbolcuydu. Kalde firması oyuncuyla alakalı reklam haklarını yaklaşık 3 milyon avro vererek almayı kabul edince bizim dediğimiz bütçelere gelmiş oldu.  Çarşamba günü 3 milyon avroya anlaşma yapacaktık. Biz de onun için sıcak baktık" diye konuştu.

Oyuncunun kendilerinin önerdikleri ücretten daha az bir ücrete imza attığını belirten Orman, "Oyuncunun Brezilya'da yapılacak Dünya Kupasında kaptan olarak çıkma arzusu, kupayı kaldırma arzusu, Brezilya'da kalması için etken olduğunu tahmin ediyorum. Hayırlısı olsun. Bütçemiz dahilinde en iyi şeyi yapmaya çalışacağız" dedi.

"Tarık Çamdal ile ilgilenmiyoruz"

Gazetecilerin Kayserisporlu Sefa Yılmaz, Galatasaraylı Dany ve Eskişehirsporlu Tarık Çamdal transferini sorması üzerine Orman, şunları söyledi:

"Sefa ile lig başında da ilgilendik. Ligde Kayserispor zor anlar yaşamakta ve onlara saygı duymak gerekmektedir. Şu an itibarıyla Kayserispor vermeyeceğini ifade etti. Biz de ilgimizi geri çekmiş durumdayız. Tarık ile alakalı futbol direktörümüz açıklama yaptı. İlgilenmediklerini açıkladı. Biz bir tek futbolcunun oyun kapasitesi haricinde Beşiktaş'a ahlaki uyumuyla da ilgileniyoruz. Oyuncu hakkında bir şey söylemek istemem ama menajeriyle alakalı bana gelen bilgiler çok olumlu gelmedi, onun için ilgimizi çektik. Dany ile bir ilgimiz olduğunu düşünmüyorum."

Beşiktaş İkinci Başkanı Çebi ile gerginlik iddiası

Orman, gazetecilerin Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile aralarında gerginlik yaşandığı iddialarıyla ilgili soruya, "Ahmet Nur Çebi ile aramda, 20 ayı geçtik, bir defa en ufak bir konuşma dahi olmamıştır birbirimizi kıracak. Çok uyumlu bir çalışmamız var. Beşiktaş'ın menfaatini sağlayacak çalışmalarda beraberiz. Stadyum yapılana kadar bunun gibi dedikodular olacaktır. Bu stadyum bitince Beşiktaş genel itibarıyla rakiplerinin üzerine çıkacak bir noktaya gelecektir. Bunu kıskananlar her gün bir şey çıkartıyor" cevabını verdi.

"Sadece kramponlarını veririz"

Bu arada Beşiktaşlı bir taraftar Başkan Orman'a "Fernandes'i Galatasaray'a verecek misiniz?" diye sordu. Soruya gülen Orman, "Sadece kramponlarını veririz" cevabını verdi.

Fikret Orman, futbolcular ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile mağazanın açılış kurdelesini kesti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz