Futbol

Osmanlıspor, Kalju'yu ciddiye alıyor

25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:01 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2016 Pazartesi 11:09

Başkent ekibi, 3. ön eleme turu ilk maçında Estonya temsilcisi ile karşılaşacak.

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda eşleştikleri Estonya ekibi Nomme Kalju'yu ciddiye aldıklarını ve ona göre hazırlandıklarını söyledi.

Rakiplerini AA'ya değerlendiren Yurtgüven, Estonya'da İsrail takımı ile oynadıkları son maça antrenörlerini gönderdiklerini ve gerekli bilgileri topladıklarını anlattı.

Gerekli bilgilerin teknik heyete iletildiğine dikkati çeken Yurtgüven, "O doğrultuda çalışmalara başlandı. Seri başı onlar görünüyor. Rakibe baktığınızda 1. turdan itibaren UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılan bir ekip. 4 maçta, 1 galibiyet, 1 yenilgi ve 2 beraberlik almışlar. Hedefimiz öncelikle play-off turuna katılmak. Play-off turundan sonra amacımız gruplara kalabilmek. Rakibimize son derece ciddi yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Estonya'nın farklı bir iklim yapısına sahip olduğunu belirten Yurtgüven, şöyle konuştu:

"Bu nedenle sıkıntı yaşamamak için gerekli tedbirleri alacağız. Biz oraya gittiğimizde yaşayacağımız sıkıntıların tersi de onlar için geçerli. İki güzel müsabaka bizleri bekliyor. Seyir açısından zevkli geçeceğine inanıyorum. İkinci turda olduğu gibi hem ülke puanına katkıda bulunmak, hem de turu geçmek istiyoruz."

Zimbru ile 2. ön eleme turu ilk maçı için Moldova'ya yurt dışı kampından geçtiklerini ve bunun kendilerini yıprattığını ifade eden Yurtgüven, "İki hafta üst üste sahamızda oynamak bizim için olumlu bir gelişme. Sahamızda gol yemeden galip gelmemiz halinde avantajlı olacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Taraftarlara çağrı

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Yurtgüven, Ankaralı futbolseverleri Osmanlı Stadı'nda oynanacak karşılaşmaya beklediklerini ifade etti.

Zimbru ile ikinci tur rövanş maçına gelen taraftarlara teşekkür eden Yurtgüven, "Desteklerinin bu maçta da artarak devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Sakatlıklar düşündürüyor

Yurtgüven, Zimbru maçında Musa Çağıran ile Engin Bekdemir'in sakatlandığını ve Estonya ekibiyle yapacakları maçlarda forma giyemeyeceklerini söyledi.

Sakatlıkların kendilerini üzdüğüne dikkati çeken Yurtgüven, "Bu oyuncularımız değerli. Teknik ekibimizin sahaya süreceği kadroyla o futbolcuları aratmayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz