Futbol

Özbek'ten flaş İbrahimovic açıklaması

08 Haziran 2015 Pazartesi 17:10 - Son Güncelleme 08 Haziran 2015 Pazartesi 17:32

"Herkes Galatasaray'da oynamak ister. Öyle bir marka ve kulübüz''

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, transfer konusunda 9 Haziran Salı gününden itibaren çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Ünal Aysal'ın annesinin cenazesi sebebiyle Antalya'da bulunan Dursun Özbek, gündemdeki konularla ilgili GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Almanya'ya gittiğini ve bugün döneceğini, kendisinin ise İstanbul'a tekrar gideceğini aktaran Özbek, "Hocamız zaten planlamaları yapmış. Elinde geniş bir transfer listesi var. İç ve dış transfere yönelik bir liste var. Bu listeyi beraberce değerlendireceğiz. Galatasaray her zaman yıldızlar topluluğu olmuştur. Gelecek sezon taraftarımıza çok iyi bir futbol seyrettirmek amacıyla gereken transferleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Transferde tamamen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun planını dikkate alacaklarını aktaran sarı-kırmızılı başkan, şunları kaydetti:

"Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu ile buluşacağım ve transfer konularını görüşeceğiz. Taraftarımız merak etmesin, geliyoruz. Önemli olan tamamen hocamızın politikası. Bize uzun yılar hizmet edeceğine göre, planlamayı yapmıştır. Bu onun görevi. Çalışmalara başlayacağız. Sonra da daha doyurucu ve taraftarımızın hoşuna gidecek mesajlar verebileceğiz. Hocamızla görüşmeyi yaptıktan sonra açıklamalarda bulunacağım."

Özbek, Paris Saint Germain'in İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimovic'in Galatasaray'la anıldığının hatırlatılması üzerine, "Herkes Galatasaray'da oynamak ister. Öyle bir marka ve kulübüz. Biz, hocamız Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı projeyi takip edeceğiz. Kendisiyle bunu tartışma fırsatım olmadı. Sonra çok daha iyi şeyler söyleyebileceğime söz verebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Özbek, sarı-kırmızılı oyuncu Sabri Sarıoğlu'nun takımdaki geleceğiyle ilgili bir soru üzerine de yine yapacakları toplantıdan sonra konunun netleşeceğini vurguladı.

"Ataman, hepimizden daha iyi Galatasaraylı"

Dursun Özbek, yeniden anlaşma sağlanan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman için, "Ergin hoca zaten hepimizden daha iyi Galatasaraylı" dedi.

Ataman'ın Galatasaray'dan ayrılmasının zaten düşünülemeyeceğini kaydeden Özbek, "Kendisine, 'gel hoca imza atacaksın' dedik. O da geldi ve bir Galatasaraylı gibi davrandı, sözleşmeyi imzaladı. Kendisine teşekkür ediyorum. O, Galatasaray'ın bir evladıdır. Buraya hizmet etmekten dolayı çok mutlu. Biz de yönetim olarak onun davranışından çok mutluyuz. Aynı takım, aynı heves ve aynı hırsla yolumuza devam ediyoruz. Yeni sezonda çok iyi neticeler alacağız" şeklinde konuştu.

"Florya tesis olarak biraz ihmal edilmiş"

Başkan Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde incelemede bulunduğunu aktarırken, biraz ihmal edilmiş bulduğunu söyledi.

Florya'daki tesislerin Galatasaray'ın göz bebeği olduğunu dile getiren Özbek, "Tesis olarak biraz ihmal edilmiş. Her tarafını gezdim ve ihmal edildiğini gördüm. Bu haftadan itibaren bazı yenileme çalışmaları yapılacak. Mutfak, odalar, çalışma salonu, ve spor okulları bölümünde ihtiyaç hasıl olmuş. Bakım eksikliği var. Bazı mekanların yenilenmesi lazım. Çalışmalara başlayacağız ve yeni sezona pırıl pırıl bir tesisle girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Mecidiyeköy'deki kulüp arazisinde inşasına başlayan otelle ilgili olarak Özbek, "Şu anda kaba inşaatı süratle yükseliyor. Söz verdiğimiz gibi 16 aylık bir süreye ihtiyacımız var. Süre sonunda 5 yıldızlı otelimiz hizmete girecek. Önümüzde hiçbir engel yok. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeri de çok güzel. Galatasaray'a çok önemli bir gayrimenkul olarak uzun yıllar katkı sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray'a hizmet ederken yorulmak mümkün değil"

Sarı-kırmızılı kulüpte kısa süre önce başkanlık görevine seçilen Dursun Özbek, yönetimde bulunduğu 7 aylık dönemin ve başkanlık döneminin yoğunluğuna dikkati çekerken, "Galatasaray'a hizmet ederken yorulmak mümkün değil" dedi.

Yönetimindeki tüm arkadaşlarıyla aynı heyecanı taşıdıklarını aktaran Özbek, "Çok şerefli bir görev ve bunu yaparken insan yorulmuyor. Aksine daha enerji hissediyorum kendimi. Biz Galatasaray'a hizmet eden insanlar olmaktan ailece sevinçliyiz. Galatasaray'ın çok büyülü bir tarafı var. İnsan içine girmeye görsün, o büyü sizi uçuruyor, alıp götürüyor. Hizmet aşkıyla her şeyi unutuyorsunuz" şeklinde görüş belirtti.

Kısa başkanlık döneminde hem Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşandığının aktarılması üzerine Özbek, "Bu şampiyonluklar 10 günde gelmedi. Ben 7 aydır yönetimdeydim. O zamandan beri de hazırlıklarını yapıyorduk. Çalışmaların sonucunu almak benim başkanlık dönemime nasip oldu. Çok mutluyum. Gurur verici bir olay. Şunu gördük ki çalışırsanız, karşılığını alıyorsunuz. İnşallah önümüzdeki sezon bu başarıları tekrar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özbek ayrıca, şampiyonluk kutlamalarında kürsüye çıkmamaları tartışma konusu olan Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'le ilgili olarak da, "Bu konu basında çok kullanıldı. İnsanların şunu bilmesini istiyorum, ikisi de benim çok yakın arkadaşım. Medyada anlatıldığı gibi aramızda küskünlük söz konusu değildir. İkisi de senelerce hizmet etmiş çok iyi Galatasaraylılar. Hiç kimse bizim küs olduğumuzu düşünmesin" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz